Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Το fatsimare σχολιάζει την επικαιρότητα. ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ. Να ανησυχούμε (για την άνοδο) η όχι;



Στρουθοκαμηλισμός. Το σύνδρομο των χαμένων...






Λεξικό: Στρουθοκαμηλισμός

Τρόπος συμπεριφοράς που αναφέρεται στο εξής παράδοξο: παρότι κάποιος βλέπει τον κίνδυνο, αντί να τον αντιμετωπίσει, προτιμά να κάνει ότι δεν υπάρχει, ελπίζοντας ενίοτε ότι το πρόβλημα θα λυθεί μόνο του.

Ρήμα: «στρουθοκαμηλίζω»

Η λέξη προέρχεται από την κοινή λανθασμένη πεποίθηση ότι οι στρουθοκάμηλοι όταν βλέπουν κίνδυνο, αντί να πάρουν δρόμο, στέκονται όρθιες και θάβουν το κεφάλι τους στην άμμο...πιστεύοντας ότι αφού δε βλέπουν το λιοντάρι, δε θα τις βλέπει ούτε αυτό...!


Στην περίπτωσή μας, η υπόθεση ανόδου της ομάδας του ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ στην Β Εθνική.

Έχει στηθεί από το καλοκαίρι από διοίκηση και τεχνική ηγεσία μιά ομάδα με ροστερ εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και το ξεκίνημα δεν ήταν καθόλου καλό...

4 ισοπαλίες, (οι τρεις λευκές και η μία μάλιστα εντος έδρας) και δύο νίκες εντός. Κάποιοι δείχνουν ότι δεν ανησυχούν αλλά θέλουν να κάνουν...και οι άλλοι το ίδιο.

Ανάμεσά τους και κάποιοι σε δημοσιογραφικά γραφεία κάνοντας μάλιστα ρεπορτάζ από 300 χιλιόμετρα μακριά...! (άστο, να μην ασχοληθώ μ αυτό αλλά θα το κάνω αν χρειαστεί...).

Μάλιστα, δείχνουν μάλλον ικανοποιημένοι (!) από την μέχρι στιγμής πορεία στο πρωτάθλημα. Ίσως να ξεγελάστηκαν και μπερδεύονται με τις επιτυχίες στο κύπελλο που είναι διαφορετική περίπτωση, (για να μην πω αποπροσανατολιστική) στην υπόθεση άνοδος στη Β Εθνική που είναι "Ο" στόχος.

Υπάρχει αλήθεια κίνδυνος; Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι αν συνεχίσει έτσι η ομάδα η υπόθεση άνοδος πάει περίπατο;

Χάθηκαν βαθμοί σε παιχνίδια με αντιπάλους που ο προυπολογισμός τους είναι όσο ένας ποδοσφαιριστής του ΑΟΤ.

Όπως και να το κάνουμε, από την στιγμή που ο πήχυς μπήκε ψηλά και δημιουργήθηκαν οι προυποθέσεις, πρέπει να τον πηδήσουμε.

Αλλιώς, πάνε χαμένα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που κάποιοι (κάποιος) έχωσαν στο game και έχουν κάθε λόγο να απαιτούν νίκες (η τουλάχιστον καλές εμφανίσεις) και άνοδο κάτι που είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ...

Μήπως νομίζει κανείς ότι σε περίπτωση αποτυχίας φέτος θα τα "ξαναχώσει";

Απόψεις όπως "Όλα θα έρθουν με τον καιρό", "υπάρχει χρόνος" και δικαιολογίες όπως διαιτησία, κούραση και...στραβοκλωτσιά, δεν είναι τίποτα άλλο παρά συμπτώματα του εν λόγω συνδρόμου. Του στρουθοκαμηλισμού...

Όλοι, διοίκηση, παίχτες και προπονητής, πρέπει να κοιτάξουν "κατάματα" και με ευθύνη ο καθένας από το πόστο του την πραγματικότητα. Διαφορετικά, "πάπαλα".



Στρουθοκαμηλισμός.
Μετά από αυτή την επιμορφωτική παρένθεση, καταλήγουμε ότι όπως και να έχει, η έκφραση υπάρχει για τα καλά!

Ταιριάζει χαρακτηριστικά στην περίπτωση:

"Σου λέω έχει μείνει ένας μήνας για τις εξετάσεις και εσύ κάνεις σα να μη συμβαίνει τίποτα!! Δε θα μπεις στο πανεπιστήμιο στρουθοκαμηλίζοντας!!"

Και στην περίπτωσή μας:

"Ελα μωρέ, δεν έγινε και τίποτα με 4 ισοπαλίες στα 6 ματς. Θα κάνουμε δύο νίκες και θα πλησιάσουμε στην κορυφή..."







Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου