Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Απάντηση Σωτήρη Χατζηγάκη στις διαρροές της ηγεσίας του Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης για «σπατάλες» επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας


Με αφορμή τις διαρροές στον τύπο από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για σπατάλες και «ασυδοσία» στο υπουργείο επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, ο Βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης, δήλωσε τα εξής:




«Είναι φανερό πια, ότι η κα. Μπατζελή αντί ν’ ασχοληθεί με την επίλυση των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου έχει επιδοθεί τις τελευταίες εβδομάδες σε ένα αγώνα δρόμου κατασυκοφάντησης και λασπολογίας κατά της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου, μέσα από διαρροές που ισορροπούν άτσαλα μεταξύ παραποίησης της πραγματικότητας και ψεύδους.

Συγκεκριμένα:

Διαγωνισμός για αγορά αυτοκινήτων που θα κάλυπταν τις ανάγκες των Τοπικών Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης

Η αγορά των 53 αυτοκινήτων είχε αποφασισθεί το 2008, από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών των Τοπικών Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης ολόκληρης της χώρας.

Ο σχετικός διαγωνισμός για την προμήθεια των αυτοκινήτων αυτών θα διεξάγονταν από το Υπουργείο Ανάπτυξης, διασφαλίζοντας έτσι όλους τους απαραίτητους όρους διαφάνειας.

Το γεγονός ότι η προηγούμενη πολιτική ηγεσία προέκρινε την παραχώρηση σε κάθε Τοπικό Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης ενός αυτοκινήτου για τις ανάγκες των περιφερειακών αυτών υπηρεσιών δεν δύναται να αποτελέσει από μόνο του μομφή.

Σε κάθε περίπτωση, επί των ημερών μου δεν προχώρησε η αγορά των αυτοκινήτων αυτών, καθώς δεν θεωρήσαμε ότι ήταν στις προτεραιότητες μας.

Λογαριασμοί κινητών

Όσον αφορά στους ισχυρισμούς για δήθεν υπέρογκους λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας του ΥπΑΑΤ (ήτοι Υπουργός, Υφυπουργοί, Γενικοί Γραμματείς, Γενικοί Διευθυντές, οι επικεφαλείς εποπτευόμενων νομικών προσώπων), ελέγχονται όχι απλώς για αναληθείς, αλλά για εσκεμμένη προσπάθεια παραπληροφόρησης και σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων.

Απλό ερώτημα στην αρμόδια Διεύθυνση του ΥπΑΑΤ, στην οποία τηρούνται τα ακριβή στοιχεία, αποδεικνύει την ασύλληπτη έκταση της παραπληροφόρησης των Ελλήνων αναγνωστών.

Ενδεικτικά το αναφερόμενο σε δημοσιεύματα συνολικό κόστος των 100.000 ευρώ μηνιαίως ξεπερνά όχι μόνο την πιο νοσηρή φαντασία αλλά και κατά πολύ το ετήσιο κόστος όλων των υπηρεσιακών κινητών τηλεφώνων.

Υποτροφίες σε παιδιά αγροτών

Οι διαρροές ότι οι υποτροφίες σε παιδιά κατά κύριο επάγγελμα αγροτών επιχειρήθηκε δήθεν να δοθούν σε ημετέρους «αποσιωπώντας με μεθοδικότητα την προκήρυξη στην ελληνική περιφέρεια» είναι εντελώς ψευδείς και ανυπόστατες. Το πρόγραμμα των υποτροφιών ξεκίνησε επί υπουργίας του κου Κοντού και εμείς το προχωρήσαμε.

Η αλήθεια είναι ότι η απόφαση για τη χορήγηση υποτροφιών σε παιδιά κατά κύριο επάγγελμα γεωργών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και αλιέων ανακοινώθηκε αρχικά με σχετικό Δελτίο Τύπου στις 30 Ιουνίου 2009 σε όλα τα ΜΜΕ (εθνικά και τοπικά), ενώ στις 16 Σεπτεμβρίου 2009 ακολούθησε νέο Δελτίο Τύπου για τη δημοσίευση της σχετικής προκήρυξης με όλες τις πρόσθετες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους και το έντυπο της αίτησης στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η προκήρυξη δημοσιεύθηκε σε όλα τα ΜΜΕ, ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες που εξασφάλιζαν τη διαφάνεια, ενώ η προθεσμία αποστολής των αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους έληγε στις 30 Οκτωβρίου 2009 (δηλαδή μόλις την προηγούμενη Παρασκευή).

Η επιλογή, δηλαδή, της κας. Μπατζελή να επαναφέρει δήθεν την προκήρυξη για τη χορήγηση των υποτροφιών την περασμένη εβδομάδα, αποτελεί ένα ακόμα επικοινωνιακό πυροτέχνημα, που μοναδικό σκοπό έχει τη δημιουργία εντυπώσεων.

Τιμολόγια για δώρα

Αποτελεί πάγια τακτική η αγορά συμβολικών δώρων για τους αξιωματούχους άλλων χωρών που επισκέπτονται τη χώρα μας. Σε κάθε περίπτωση, επί των ημερών μου δεν δαπανήθηκε χρηματικό ποσό για αγορά πούρων Αβάνας, όπως αναφέρουν οι διαρροές της ηγεσίας του ΥπΑΑΤ. Και σε κάθε περίπτωση, η αλήθεια του ισχυρισμού μου είναι εξόχως ευκολοαπόδεικτη.

Προκαλεί, πραγματικά, πολλά ερωτήματα η εμμονή της κας Μπατζελή και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να συκοφαντούν με κάθε τρόπο την προηγούμενη ηγεσία του ΥπΑΑΤ, παραποιώντας στοιχεία και διαστρεβλώνοντας την αλήθεια.

Αλήθεια, αυτή είναι η νέα διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ; Αυτό είναι το «νέο» πολιτικό ήθος του ΠΑΣΟΚ; Τα ψέματα, η λασπολογία και η παραπληροφόρηση;




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου