Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ


Πρόβλημα και μεγάλη καθυστέρηση στη χρηματοδότηση των λαϊκών κατοικιών Φαρκαδόνας, παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα το έργο να έχει ολοκληρωθεί, αλλά οι δικαιούχοι να μην μπορούν να κατοικήσουν στα σπίτια.




Μάλιστα εστάλη και σχετικό έγγραφο στην Υπουργό Υγείας κ. Ξενογιαννακοπούλου από το Νομάρχη Τρικάλων κ. Βλαχογιάννη με θέμα την έγκριση δαπάνης 289.588 ευρώ για την κατασκευή βασικών υποδομών στις λαϊκές κατοικίες του Δήμου Φαρκαδόνας.

Όπως σχετικά αναφέρεται στο έγγραφο εγκρίθηκε η εφαρμογή προγράμματος Λαϊκής Κατοικίας για τη διάθεση είκοσι διαμερισμάτων σε συγκρότημα πολυκατοικιών, σε άστεγες και άπορες οικογένειες του Δήμου Φαρκαδόνας. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε και από την όλη διαδικασία αναγνωρίσθηκαν επτά δικαιούχες οικογένειες.

Επίσης εγκρίθηκε και η εφαρμογή συμπληρωματικού προγράμματος Λαϊκής Κατοικίας για τη διάθεση των υπολοίπων δεκατριών διαμερισμάτων. Δυστυχώς όμως αν και όλη η διαδικασία προχώρησε γρήγορα η εγκατάσταση των επτά αναγνωρισμένων δικαιούχων οικογενειών είναι αδύνατη για το λόγο ότι δεν έχουν κατασκευασθεί βασικές υποδομές για τη λειτουργία του συγκροτήματος, όπως τα δίκτυα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης, η κατασκευή δρόμου πρόσβασης και η διαμόρφωση του αύλειου χώρου.

Σε σχετικές του δηλώσεις ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης τόνισε:

«Υπάρχει υστέρηση στη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, στείλαμε σχετικό έγγραφο και στον προηγούμενο Υπουργό και τώρα. Από τα 600.000 ευρώ που απαιτούνται ήρθανε οι 400.000 ευρώ για να τελειώσει αυτή η εκκρεμότητα για να μπορέσουνε οι δικαιούχοι να μπούνε μέσα στα σπίτια τους.

Είναι κρίμα να έχουν ολοκληρωθεί τα σπίτια και να μην μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν οι δικαιούχοι. Ο Δήμος αδυνατεί να συνδέσει τα δίκτυα αποχέτευσης, ύδρευσης και της ΔΕΗ, ζητήσαμε έκτακτη πίστωση από το Υπουργείο μας την υποσχέθηκε και ακόμη περιμένουμε».




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου