Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Τρέχει να προλάβει ο Βάιος Ζιάκας για την Ε-65



Συνάντηση δημάρχου Βασιλικής με εκπροσώπους της Εγνατίας Α.Ε.
Ο Βάιος Ζιάκας ενημέρωσε για τα σοβαρά προβλήματα που θα επιφέρει η διέλευση του Αυτοκινητόδρομου Ε-65 από τον Δήμο






Σοβαρά προβλήματα φαίνεται ότι θα επιφέρει η διέλευση του Ε-65 από τον Δήμο Βασιλικής κατά τον Δήμαρχο Βάιο Ζιάκα.
Πριν λίγες εβδομάδες ο Δήμος απέστειλε επιστολή – υπόμνημα προς την Εγνατία Α.Ε. (Εταιρία Κατασκευής του Ε-65) όπου αναφέρεται στις ελλείψεις ή και τα προβλήματα που θα επιφέρει ο συγκεκριμένος Αυτοκινητόδρομος.
Η διαπίστωση αυτών των προβλημάτων γίνεται μετά από την ενημέρωση όσον αφορά την μελέτη του Ε-65 από την κατασκευάστρια εταιρία.
Προβλήματα όπως:
α) δεν εμφανίζεται στη μελέτη παράπλευρος δρόμος από την διάβαση με την σιδηροδρομική γραμμή στο Τ.Δ. Βασιλικής μέχρι την διάβαση της Περιστέρας με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρόσβαση στο αγρόκτημα της Βασιλικής και του οικισμού των Αγίων Θεοδώρων (ήδη υπάρχει παράπλευρος δρόμος πλάτους 10 μέτρων της σιδηροδρομικής γραμμής ο οποίος καταργείται).
β) δεν προβλέπεται διάβαση στο ύψος του οικισμού των Αγίων Θεοδώρων με την σιδηροδρομική γραμμή με αποτέλεσμα να αποκλείονται εντελώς οι κάτοικοι των Αγίων Θεοδώρων με τους αγρούς τους και η επικοινωνία με το Τ.Δ. Περιστέρας
γ) δεν υπάρχει διάβαση στο ύψος του Ληθαίου ποταμού από Βασιλική προς Ράξα.
Έτσι καταργείται ο υπάρχον δρόμος και η επικοινωνία Βασιλικής – Ράξας
δ) Κατασκευή παράπλευρου δρόμου ανατολικά της σιδηροδρομικής γραμμής προς τα Τρίκαλα μαζί με τα απαραίτητα τεχνικά.
Κατόπιν αυτού χθες το μεσημέρι τον Δήμο επισκέφτηκαν δυο μηχανικοί της εταιρίας και συζήτησαν με τον Δήμαρχο.
Οι κ.κ. Παναγιωτόπουλος Αθανάσιος και Τσαούσογλου Πρόδρομος παρουσίασαν στον Δήμαρχο την οριστική μελέτη του δρόμου στο κομμάτι από τα όρια του Δήμου από την Ράξα και βόρια με τον Δήμο Καλαμπάκας.
Το μόνο σημείο που δεν έχει περατωθεί η μελέτη αφορά τον κόμβο Βασιλικής που δεν παρουσιάστηκε.
Ο Δήμαρχος προσπάθησε να πείσει τους εκπροσώπους της Εγνατίας ότι οι παρατηρήσεις στο υπόμνημα είναι αναγκαίες να εξεταστούν για να λειτουργήσει ο δρόμος αλλά και ο Δήμος.
Τελικά οι Μηχανικοί υποσχέθηκαν να επεκταθεί ο παράπλευρος δρόμος των 5 μέτρων σε 8 μέτρα δίπλα από την Εγνατία και να απαλλοτριωθούν οι ιδιόκτητες εκτάσεις.
Μεγάλο όμως πρόβλημα συνεχίζει να αποτελεί η διάβαση προς Αγίους Θεοδώρους.
Προτάθηκε από την Εγνατία να χρησιμοποιηθεί το ανάχωμα της Περιστέρας, πράγμα που απέρριψε ο Δήμος.
Η διέλευση του Ε-65 αν δεν διευθετηθεί το πρόβλημα του κόμβου των Αγίων Θεοδώρων αχρηστεύει και τον οδικό άξονα που συνδέει την Βασιλική με τον Συνοικισμό και κατασκευάστηκε πριν λίγο καιρό (400 χιλ. Ευρώ).
Φαίνεται πάντως από τα λεγόμενα των Μηχανικών ότι ο μόνος τρόπος για να διευθετηθεί η διάβαση Αγίων Θεοδώρων είναι να γίνει παρέμβαση στο ΥΠΕΧΩΔΕ.
Έτσι ο Δήμαρχος αποφάσισε να ενημερώσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο για τις εξελίξεις και αμέσως μετά να προγραμματιστεί συνάντηση με τον Υφ/ργό ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Μαγκριώτη.
Τέλος ο Δήμος θα καλέσει όλους τους φορείς να συμπαρασταθούν στα αιτήματα του Δήμου ώστε ο Ε-65 να αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης και όχι απομόνωσης για την περιοχή.


Του Βαγγέλη Γκιάτα - ΕΡΕΥΝΑ 05 Νοεμβρίου 2009






Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου