Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

O Ηλίας Βλαχογιάννης για το θάνατο του δημοσιογράφου Γιάννη Ευαγγελόπουλου


Ο Νομάρχης Τρικάλων έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θάνατο του δημοσιογράφου Γιάννη Ευαγγελόπουλου






«Ο Γιάννης Ευαγγελόπουλος σφράγισε με την πένα του και τις εικαστικές του αναζητήσεις τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες στη Θεσσαλία. Ο αδόκητος θάνατός του μας συγκλόνισε. Μας αφήνει παρακαταθήκη ένα σημαντικό έργο. Θα τον θυμόμαστε πάντα. Στους οικείους του εκφράζω τα θερμότατα συλλυπητήριά μου.»


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1948.  Φοίτησε στη Σχολή Δημοσιογραφίας ο «Όμηρος», ιδρυτής της οποίας ήταν ο αείμνηστος Σπύρος Μελάς.  Ξεκίνησε από τις εφημερίδες «Νέοι Καιροί» και «Νέος Αγών». Το 1974 προσλήφθηκε στη «Θεσσαλία» όπου εργάστηκε έως και το 1984.

Εργάστηκε στο Κρατικό Ραδιόφωνο του Βόλου και ως ανταποκριτής στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ και στο ιδιωτικό ραδιόφωνο του Βόλου «Ράδιο ΕΝΑ» και «Ράδιο ΑΡΓΩ».

Επίσης εργάστηκε ως ελεύθερος ρεπόρτερ στην πρώτη ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή της Ελληνικής Τηλεόρασης «Τρεις στον Αέρα», με τους Νάσο Αθανασίου, Σεμίνα Διγενή, Γιώργο Παπαδάκη και Γιάννη Δημαρά.

Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε με τη μικτή τεχνική και πραγματοποίησε εκθέσεις έργων του, φιλοτεχνημένα με υλικά της φύσης.
Στις 24 Απριλίου 2010 τιμήθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων για τη συνολική του προσφορά στη Θεσσαλία.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου