Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Εθιμοτυπική επίσκεψη Κώστα Κουφογάζου στο νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη

Ο δήμαρχος Πύλης, επανεξελέγη την περασμένη Κυριακή. Ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης ευχαρίστησε το δήμαρχο για την επίσκεψή του και για τα θερμά του λόγια, τον συνεχάρη για την επανεκλογή του, του ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στα νέα του καθήκοντα στο διευρυμένο δήμο Πύλης και τον διαβεβαίωσε ότι θα σταθεί αρωγός στο έργο του με όλες του τις δυνάμεις.




«Είχαμε μια άριστη συνεργασία τεσσάρων χρόνων, αξιοπρεπέστατη, η οποία ταυτίστηκε με πληθώρα έργων, στο κομμάτι της Δυτικής Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στον Δήμο Πύλης, αλλά και στον νέο Δήμο που συστάθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”. Ήρθα να τον ευχαριστήσω και να του πω πως είμαι συνοδοιπόρος στην προσπάθεια του, σε όποιο μετερίζι διαδραματίσει από το εδώ και πέρα την πορεία του» δήλωσε ο κ. Κουφογάζος και συνέχισε:

«Να ευχηθώ στον κ. Βλαχογιάννη να έχει έντονη πολιτική και αυτοδιοικητική παρουσία, όπως είχε και όλα αυτά τα χρόνια. Να πω ότι ταυτίστηκε με σημαντικά έργα στην περιοχή μας, υπάρχει προσωπική σφραγίδα, τον οποίο τον συνδέει με το κομμάτι του κοινωνικού ιστού της περιοχής μας, μια ψυχική λειτουργία και αυτή την ψυχική λειτουργία όφειλα με την εκλογή μου να το επισημάνω. Για αυτό, ως αυτοδιοικητικός, προς έναν αυτοδιοικητικό που σε λίγο θα αποχωρήσει από τον στίβο και το γήπεδο της Αυτοδιοίκησης, πιστεύω ότι θα μπει σε έναν άλλο στίβο και σε ένα άλλο γήπεδο, το οποίο είναι το γήπεδο της κεντρικής διοίκησης.»



Σε δηλώσεις του ο κ. Βλαχογιάννης τόνισε:

«Να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο για την επίσκεψη, να τον συγχαρώ για την επανεκλογή του, να τον ευχαριστήσω για την άριστη συνεργασία που είχαμε τα 4 χρόνια, να τον ευχαριστήσω, διότι τα έργα που πετύχαμε από κοινού, φέρνουν και την δική του σφραγίδα, να του ευχηθώ καλό κουράγιο γιατί ο Δήμο Πύλης είναι ο δυσκολότερος Δήμος του Νομού και ίσως και της Ελλάδας, καθώς έχει μια τεραστία έκταση και η μορφολογία του εδάφους είναι τέτοια που θέλει συνεχείς παρεμβάσεις από τις αρχές τις δημοτικές και τις αυτοδιοικητικές.

Συζητήσαμε για τα έργα που είναι σε εξέλιξη, ένα από αυτά είναι ο δρόμος Πύλης -Τρίκαλα που είναι έτοιμος για ένταξη στο ΕΣΠΑ που είναι θέμα ημερών να ενταχθεί, διότι έχουμε σημαντική καθυστέρηση με ευθύνη της Περιφέρειας, η νέα γέφυρα στον Πορταϊκό που περιμένουμε τα περιβαλλοντικά από το ΥΠΕΧΩΔΕ και έχω την διαβεβαίωση της Περιφερειάρχη και του κ. Μαγκριώτη ότι θα ενταχθεί, η αποπεράτωση της σήραγγας της Γκρόπας και η ένταξη του Τμήματος Γέφυρα Αλεξίου - Αρματωλικού που έχει ήδη ενταχθεί στα τομεακά του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Τον περιμένει δύσκολο έργο και έχει την βοήθεια όλων και τον αντιπάλων του και των βουλευτών. Από την πλευρά μου θα είναι αμέριστη η βοήθεια μου και σαν απλός πολίτης στην προσπάθεια που θα κάνει. Οι νέοι Δήμοι θα αντιμετωπίσουν τεράστιες δυσκολίες από έλλειψη προσωπικού, από την αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων και μέχρι να «στρώσει» ο νέος θεσμός θα υπάρχουν δυσκολίες.»




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου