Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Προυπολογισμός λουκέτου για χιλιάδες εργαζόμενους...


Αφού «φλόμωσαν» το λαό με ψέματα πριν τις Τοπικές Εκλογές ότι δεν θα πάρουν νέα μέτρα, τρεις μέρες μετά το κλείσιμο της κάλπης με τον προϋπολογισμό που συνδιαμόρφωσαν με την Τρόικα, αυτοδιαψεύδονται.




Τα προαποφασισμένα εδώ και καιρό μέτρα, αλλά και αυτά που αποφασίστηκαν την τελευταία στιγμή, οδηγούν σε χρεωκοπία την πλειοψηφία του λαού , στο κλείσιμο χιλιάδες μικρομάγαζα .
Μας καλούν για άλλη μία φορά να πληρώσουμε τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης που οι κεφαλαιοκράτες δημιούργησαν.

Είναι τεράστιο το ψέμα της κυβέρνησης ότι δεν θίγονται μισθοί και συντάξεις.
Με τις αυξήσεις στο 13% του ΦΠΑ για το σύνολο των προϊόντων ευρείας λαϊκής κατανάλωσης, την εξίσωση της φορολογίας του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης, τις αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, στη ΔΕΗ και στα εισιτήρια, και με την περαίωση των αυτοαπασχολούμενων, οδηγούν τα εργατικά - λαϊκά στρώματα στην απόγνωση.

Οι περικοπές στον τομέα της υγεία και της Κοινωνικής Ασφάλισης σε συνδυασμό με τον «Καλλικράτη», μετατρέπουν τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις, και κάνει τις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας απλησίαστες, τη μόρφωση σε εμπόριο, ενώ το επόμενο διάστημα ξεδιπλώνεται το νέο σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων και ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας που θα φέρουν μεγάλες ανατιμήσεις στις υπηρεσίες των πρώην ΔΕΚΟ.

Η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ θα οδηγήσει σε δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο τομέα, παραπέρα μείωση των αποδοχών των εργαζομένων με την κατάργηση επιδομάτων, κάτι που θα έχει άμεσα αντίκτυπο και στο εισόδημα των μικρών αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ.

Την ίδια στιγμή που οδηγούν την πλειοψηφία των μικρών επαγγελματιών – βιοτεχνών – εμπόρων στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και την ανεργία , προχωρούν στην προκλητική μείωση των φορολογικών συντελεστών των μεγάλων επιχειρήσεων, δίνουν νέα κίνητρα μέσω του αναπτυξιακού νόμου, και χαρίζουν τις ασφαλιστικές εισφορές στους μεγαλοεργοδότες . Με την λεγόμενη απελευθέρωση των λεγόμενων «κλειστών  επαγγελμάτων» παραδίδουν ολόκληρους κλάδους στο μεγάλο κεφάλαιο.

Ο λαός δεν πρέπει να αυτοχειριαστεί. Ούτε συναίνεση, ούτε ανοχή.

Αυτοαπασχολούμενοι, εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αγρότες, νεολαία και τα άλλα λαϊκά στρώματα  πρέπει να διαμορφώσουν παντού ένα ρωμαλέο λαϊκό μέτωπο πάλης και αντεπίθεσης για την προστασία των ανέργων και της λαϊκής οικογένειας.

Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί το συνδικαλιστικό κίνημα , όλους τους συναδέλφους , να σταθουν απέναντι στην πολιτική που μας αφανίζει , με τη συμμετοχή στα σωματεία και σε σύγκρουση με τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ  να προβάλουμε και να διεκδικήσουμε μέτρα που θα μας επιτρέψουν να κρατήσουμε τη δουλειά μας .
Η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική δεν πρέπει να περάσει.



ΠΑΣΕΒΕ



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου