Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Ο νύν και ο...Μελλοντικός...


Την πρώτη τους μετεκλογική συνάντηση είχαν χθες το πρωί στο Δημαρχείο Τρικκαίων ο απερχόμενος Μιχάλης Ταμήλος καθώς και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Χρήστος Λάππας στο πλαίσιο της συνέχισης της λειτουργίας του νέου Καλλικρατικού Δήμου Τρικκαίων.




Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Ταμήλος ενημέρωσε τον κ. Λάππα "ώστε η μετάβαση από το ένα πολιτικό σχήμα στο άλλο να γίνει χωρίς ολιγωρίες και καθυστερήσεις" όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο απερχόμενος δήμαρχος.


Ακολούθως έγινε μια ανάλυση των διαδικασιών για την ορκωμοσία των νέων δημοτικών και τοπικών συμβούλων, με πιθανή ημερομηνία την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Παράλληλα τέθηκαν επί τάπητος οι διαδικασίες για τον ορισμό νέων Διοικητικών Συμβουλίων καθώς και νέου προεδρείου για το Δημοτικό Συμβούλιο, τους υπαλλήλους της γραμματείας, όπως και της νομικής υπηρεσίας του Δήμου.

Σύμφωνα με τον κ. Ταμήλο έγινε και μι πρώτη ανταλλαγή απόψεων για το θέμα των δημοτικών επιχειρήσεων καθώς και για τις γενικότερες λειτουργίες των νέων Δήμων που θα ενταχθούν στο νέο διευρυμένο Δήμο Τρικκαίων. Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες ανάλογες συναντήσεις με το νέο δήμαρχο, ώστε "ο κ. Λάππας και οι συνεργάτες που θα επιλέξει να αναλάβουν από την 1η του νέου έτους να λύσουν τα προβλήματα που υπάρχουν και είναι πολλά" σχολίασε ο απερχόμενος δήμαρχος.


"Δε φτάσαμε στο θέμα των συμβασιούχων" ήταν η απάντηση του κ. Ταμήλου σε σχετικό ερώτημα αναφορικά με την τύχη των συμβασιούχων που απασχολούνται στο Δήμο Τρικκαίων και οι συμβάσεις τους λήγουν με το τέλος του 2010. Ωστόσο ανέφερε ότι θα ακολουθήσει και συνάντηση των νέων δημοτικών συμβούλων με τους διευθυντές των υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων ώστε οι σύμβουλοι να γνωρίζουν "τι ακριβώς έργο παράγει ο Δήμος" όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.


Από την πλευρά του ο νεοεκλεγείς δήμαρχος κ. Λάππας ευχαρίστησε τον κ. Ταμήλο για τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξε αλλά και για τη "σχεδόν πλήρη ενημέρωση για τα τρέχοντα ζητήματα του Δήμου, όπως και για το πνεύμα συνεργασίας που επέδειξε και πιστεύω ότι αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί γιατί ο κοινός παρονομαστής είναι να πάει μπροστά ο Δήμος" δήλωσε. Επιπλέον υπογράμμισε ότι η λειτουργία της δημοκρατίας στο Δήμο θα συνεχιστεί και από τον ίδιο επισημαίνοντας επί λέξη ότι "η παράδοση – παραλαβή του Δήμου Τρικκαίων πρέπει να ακολουθήσει μια διαδικασία σκυταλοδρομίας και όχι μιας αφετηρίας 100 μέτρων".

"Παραμένουν όσοι καλύπτουν πάγιες και διαρκής ανάγκες"

Ο νέος δήμαρχος δήλωσε ότι τόσο τις προηγούμενες όσο και τις επόμενες ημέρες ετοιμάζεται λεπτομερής και μεγάλος προγραμματισμός για να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του νέου Καλλικρατικού Δήμου. Τοποθετούμενος σε σχετικό ερώτημα για τις τύχες των συμβασιούχων του Δήμου ξεκαθάρισε ρητά ότι σύμφωνα και με τις προεκλογικές του δηλώσεις πως "όσοι καλύπτουν πάγιες και διαρκής ανάγκες θα παραμείνουν στις θέσεις τους".

Τρέχοντα ζητήματα

Οι δυο άνδρες συζήτησαν ακόμη και μια σειρά θεμάτων τα οποία πρέπει να διευθετηθούν μέχρι τη λήξη της θητείας της απερχόμενης δημοτικής αρχής, όπως οι συναντήσεις με όλους τους εν ενεργεία δημάρχους οι οποίοι συνενώνονται με το Δήμο Τρικκαίων, καθώς και η παρουσίαση του νέου Δήμου η οποία τοποθετείται χρονικά στο διάστημα από τις 8- 10 Δεκεμβρίου. Παράλληλα συζητήθηκε και το θέμα του ΤΕΙ "καθώς ο Δήμος Τρικκαίων το έχει πάρει αποκλειστικά στις πλάτες του μετά και την κατάργηση της Νομαρχίας" όπως δήλωσε ο κ. Ταμήλος, ενώ τέθηκε και το ζήτημα της δωρεάς του κ. Παντελιδάκη όπου εκφράστηκε η άποψη ότι θα πρέπει να προγραμματιστεί άμεσα μια συνάντηση με τον δωρητή.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου