Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Του… ΤΕΙ το κάγκελο!


Της κακομοίρας έγινε στη σύσκεψη για τα ΤΕΙ Τρικάλων, το πρωί του Σαββάτου.




Μάλιστα η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου θύμισε και… μικρή Βουλή, μιας και Χατζηγάκης και Λέγκας στάθηκαν στις προσπάθειες της Κυβέρνησης  της Ν.Δ. για την ίδρυση και λειτουργία των Τμημάτων, με την Σούλα Μερεντίτη να υπενθυμίζει πως «η Κυβέρνηση Καραμανλή μας έφερε στο Δ.Ν.Τ.» (!!!) και τον… Βαγγέλη Αγγελάκη και υπερασπίζεται μέχρις εσχάτων την Κυβέρνηση Παπανδρέου (;;;) και να καταφέρεται εναντίον της Κυβέρνησης της Ν.Δ..

 Συν το ότι παρεξηγήθηκε κι ο νομάρχης Ηλ. Βλαχογιάννης όταν η Σ. Μερεντίτη επετέθη και εναντίον του Αντ. Σαμαρά, και ζήτησε να παρέμβει… επί προσωπικού!... 

Όλως περιέργως έμεινε ήσυχος τις στιγμές της μεγάλης έντασης μεταξύ των δυο «στρατοπέδων» ο συνήθως οξύθυμος Χρήστος Μαγκούφης. Αυτός ξέσπασε αργότερα εναντίον… Κόκκορα και Σδρόλια!...



Ατυχής αποδείχθηκε η έμπνευση του δημάρχου Τρικκαίων κ. Μιχ. Ταμήλου να συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη για την λειτουργία των δυο τμημάτων ΤΕΙ της πόλης των Τρικάλων.


Αιτία η στάση που κράτησε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Λάρισας, στο οποίο υπόκεινται διοικητικά τα δυο τμήματα της πόλης μας, κ. Κόκκορα ο οποίος με τις θέσεις που ανέπτυξε προκάλεσε την έντονη αντίδραση των τρικαλινών βουλευτών, αλλά και εκπροσώπων φορέων που παρέστησαν στη σύσκεψη. Κι ενώ αρχικά όλοι συμφώνησαν πως θα πρέπει να κινηθούν το συντομότερο δυνατό για την εξασφάλιση αποσπάσεων ή μετατάξεων υπαλλήλων για την διοικητική υποστήριξη και εξεύρεση χώρου για την μόνιμη στέγαση των Τμημάτων, η κατάσταση… εξετράπη όταν προς την ολοκλήρωση της συζήτησης ο κ. Μαγκούφης ζήτησε εγγράφως τα αιτήματα της διοίκησης του ΤΕΙ και των προσόντων που θα πρέπει να έχουν αυτοί που θα μεταταχθούν.


Ο κ. Κόκκορας απέφυγε να δώσει στοιχεία, ενώ με υπεκφυγές δεν διατύπωνε και την προσωπική του θέση για το αν θα πρέπει να συνεχιστεί η λειτουργία των Τμημάτων στα Τρίκαλα. Όλα αυτά έφεραν την έκρηξη, με τον κ. Μαγκούφη να λέει πως «δεν είμαστε κότες στο… κοτέτσι του Κόκκορα» και σχεδόν να… έρχεται στα χέρια με τον προϊστάμενο του τμήματος Δομικών Έργων κ. Σδρόλια.

«Κόκκινη γραμμή» για τους πέντε βουλευτές του Νομού μας (Λέγκας, Μερεντίτη, Μαγκούφης, Χατζηγάκης, Χάιδος)οι οποίοι έδωσαν το παρών στη σύσκεψη, αλλά και τον νομάρχη, τον απερχόμενο και τον νέο δήμαρχο, τον εκλεγμένο περιφερειάρχη και τους εκπροσώπους φορέων η παραμονή των ΤΕΙ στην πόλη μας και η αναζήτηση βιώσιμων λύσεων. Ωστόσο σίγουροι δεν μπορούμε να είμαστε πως θα εισακουστούν, μιας και όλα εξαρτώνται από την διοίκηση του ΤΕΙ, αλλά και την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σε τελική ανάλυση, το οποίο φέρεται να προωθεί «Καλλικράτη» στην Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση.


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου