Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Αποκομμένη συγκοινωνιακά η κοινότητα Μυροφύλλου


Μεγάλες ζημιές προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις μεταξύ των οποίων και της γέφυρας Γκολφαρίου που συνδέει την περιοχή με την Άρτα και τα Τρίκαλα




Τις πληγές της μετρά για δεύτερη φορά η κοινότητα Μυροφύλλου, μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν προχθές το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή.

Μετά την ισχυρή ανεμοθύελλα προ δυο εβδομάδων που αποτέλεσε την αφορμή για την πρόκληση εκτεταμένων ζημιών, ήρθαν να προστεθούν εκείνες από την ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή την Παρασκευή.

Ειδικότερα έπειτα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, (βροχοπτώσεις, ισχυροί άνεμοι κλπ) που σημειώθηκαν στην περιοχή της κοινότητας Μυροφύλλου την τελευταία εβδομάδα και συγκεκριμένα το τελευταίο 48ωρο προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της περιοχής, όπως κατολισθήσεις, καταπτώσεις, διαβρώσεις, πτώσεις δένδρων, καθώς και προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Το μεγαλύτερο όμως πλήγμα για την κοινότητα είναι η κατάρρευση της κομβικής γέφυρας που βρίσκεται στον οικισμό Γκαλφάρι στη θέση «Γιαλός», η οποία παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Αχελώου ποταμού.
Η γέφυρα αυτή είναι ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της περιοχής, καθώς ενώνει την κοινότητα Μυροφύλλου με το νομό Άρτας και με την εθνική οδό Τρικάλων - Άρτας.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές της κοινότητας μετακινούνται στο Βουργαρέλι Άρτας και φοιτούν στο εκεί γυμνάσιο και λύκειο, το περιφερειακό αγροτικό ιατρείο Μυροφύλλου ανήκει διοικητικά στο γενικό νοσοκομείο Άρτας, ενώ η κοινότητα υπάγεται στο Αστυνομικό Τμήμα Βουργαρελίου Άρτας.

Επίσης η περιοχή εξυπηρετείται από την ΔΕΗ Άρτας. Όσον αφορά την επικοινωνία των κατοίκων με το νομό Άρτας, υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια (πρωί και απόγευμα) μέχρι τα όρια της κοινότητας, ικανοποιώντας τις καθημερινές ς ανάγκες.

Εκτός από την επικοινωνία με το νομό Άρτας, διακόπτεται συγκοινωνιακά και η επικοινωνία των κατοίκων με το νομό Τρικάλων, καθώς το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ είχε πρόσβαση στην κοινότητα από τη συγκεκριμένη γέφυρα.
Από την πλευρά του χθες ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Γιώργος Ράπτης κάλεσε όλους τους αρμόδιους φορείς να σκύψουν στο πρόβλημα, ώστε να δοθεί λύση το συντομότερο δυνατό.

Η ΕΡΕΥΝΑ




Δημοσίευσέ το στο:

1 σχόλιο:

  1. H γέφυρα αυτή συνέδεε τα Τρίκαλα με την Άρτα στο χωριό Γκολφάρι, από προχθές δεν το κάνει πλέον γιατί κατέρρευσε.
    Βεβαίως δεν είναι θαύμα της φύσης , αλλά θαύμα των ανθρώπων. Αν ήταν να καταρρέουν οι γέφυρες με τις πρώτες βροχές, τότε δεν θα υπήρχαν πουθενά γέφυρες.
    Θα καταλογισθούν ευθύνες? ή πάλι δεν είναι κανείς υπεύθυνος παρά μόνο το ποτάμι που βρίσκεται εκεί εκατομμύρια χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή