Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Έκθεση ζωγραφικής του Μανώλη Ζαχαριουδάκη «ΧΧΧ» γκαλερί alma, Τρίκαλα


Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν παρουσία του καλλιτέχνη, της υπεύθυνης της γκαλερί, κας. Μαρίας Αλμπάνη και αρκετών πολιτών.




Aπό 22 Νοεμβρίου έως 10  Ιανουαρίου  2011
Ο Μανώλης Ζαχαριουδάκης (ΜΣΑΖ) παρουσιάζει μια σειρά έργων με γενικό τίτλο «ΧΧΧ».

Το Χ είναι αρχικό της λέξης «χαρτί», βασικό υλικό των έργων της έκθεσης και της δουλειάς του καλλιτέχνη γενικότερα. Τα τρία Χ αντιπροσωπεύουν τους πολλούς τρόπους χρήσης του χαρτιού. 

Σε αυτή την έκθεση ο Ζαχαριουδάκης δίνει σημασία στο έργο - αντικείμενο. Το «χαρτόνι» του έχει αποκτήσει όγκο, είναι πλέον «πράγμα» τρισδιάστατο, ανάγλυφο.

Για τον καλλιτέχνη η διαδικασία κατασκευής του χαρτονιού από χαρτοπολτό είναι εξίσου σημαντική με την «αφήγηση»: άλλοτε γυναικείες μορφές και τοπία ζωγραφισμένα με ακρυλικά και τέμπερες και άλλοτε ρυθμικοί σχηματισμοί και πλέγματα. Η πράξη της κατασκευής και του πλασίματος του χαρτονιού είναι «εξπρεσιονιστική» για τον καλλιτέχνη, ενώ το ίχνος της «ψυχωφελές» για τον θεατή.

Τα έργα ή τμήματά τους «έζησαν» για μεγάλο διάστημα στο εργαστήριο. Στην έκθεση ως assemblage, collage ή «καπρίτσια», αποδίδουν την εικόνα του εργαστηρίου - λαβυρίνθου  και ίσως αυτό είναι το βαθύτερο θέμα τους. Δεν υπάρχει μεταφυσική και συμβολισμός πίσω από όλα αυτά.
Ο Ζαχαριουδάκης είναι ένας σύγχρονος factotum (πολυτεχνίτης), ασχολείται με όλα και  θέλει να το δείξει.

Έργα, λοιπόν, από Χαρτί, σε Χαρτί, σε (χειροποίητο) Χαρτόνι.



alma
Τρίτη, Πέμπτη - Σάββατο 10.00 - 14 .00
Τετάρτη, Παρασκευή 10.00-14.00 & 18.00-21.00
Υπεύθυνη γκαλερί: Μαρία Αλμπάνη
Καρανάσιου 13, Τρίκαλα, ΤΚ 42100
2431074586,  6977715842
malmpani@gmail.com




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου