Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Όχι άλλα θύματα ποδηλάτες - Κυριακή 21 Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων


Ένας νεκρός ποδηλάτης και δεκάδες τραυματίες ο φετινός απολογισμός στα Τρίκαλα




Οι Φίλοι Ποδηλάτου Τρικάλων έχουν ένα λόγω παραπάνω φέτος να επισημάνουν με αφορμή την Παγκόσμια μέρα μνήμης θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων προς την νέα Δημοτική αρχή να μην ακολουθήσει την ίδια αντιποδηλατική πολιτική της προηγούμενης δημοτικής αρχής η οποία  κώφευσε προκλητικά προς τους εκατοντάδες ποδηλάτες και τις ποδηλατικές κινήσεις των Τρικάλων με αποτέλεσμα οι τρικαλινοί οι οποίοι χρησιμοποιούν καθημερινά το ποδήλατο για την μετακίνησή τους να υφίστανται συνεχώς ατυχήματα και αφάνταστες ταλαιπωρίες από την έλλειψη ποδηλατοδρόμων και την κυκλοφοριακή αναρχία στο κέντρο της Πόλης

1.300.000 θάνατοι σημειώθηκαν από τροχαία το 2009. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αυτός είναι ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους μέσα σε ένα χρόνο, ενώ υπερδιπλάσιος είναι ο αριθμός των βαριά τραυματιών στον πλανήτη μας.

Κανένας πόλεμος, καμιά φυσική καταστροφή, καμιά επιδημία δεν είχε ποτέ αυτά τα αποτελέσματα. Και το χειρότερο είναι πως αυτός ο αριθμός θανάτων από τροχαίες συγκρούσεις προβλέπεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια ιδιαίτερα στις φτωχές και υπανάπτυκτες χώρες.

Η Κυριακή 21 Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων. Είναι μια μέρα που ξεκίνησε από τις οργανώσεις θυμάτων από το 1993 και αναγνωρίστηκε από τον ΟΗΕ το 2005. Στην Ελλάδα δεν είναι αναγνωρισμένη επίσημα. Ωστόσο είναι μια μέρα που σε όλες τις μεγάλες πόλεις του κόσμου γίνονται εκδηλώσεις μνήμης γι' αυτούς που χάθηκαν, αλληλεγγύης σ' αυτούς που έχασαν μέλη του σώματός τους ή ικανότητες του, τιμής γι 'αυτούς που αγωνίζονται για να αντιμετωπίσουν αυτό το οργανωμένο έγκλημα που αναπαράγεται στην κυκλοφορία.

Με πρωτοβουλία της FEVR (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Τροχαίων) και φέτος πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις στις περισσότερες ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, ενώ ανάλογες οργανώσεις σε όλες τις ηπείρους δραστηριοποιούνται αυτή την ημέρα.

.
Φίλοι Ποδηλάτου Τρικάλων

http://filoipodilatou.blogspot.com/




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου