Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Η δικαίωση του Σωτήρη Χατζηγάκη


Το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής θεωρεί παράνομη πράξη την απόλυση των υπαλλήλων της «Αγρογής»- Τι αναφέρουν δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου για τον τρικαλινό βουλευτή και πρώην υπουργό




Η απόλυτη δικαίωση για τον βουλευτή Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και πρώην υπουργό κ. Σωτήρη Χατζηγάκη αποτέλεσε η συζήτηση στη Βουλή για την «Αγρογή».

Εκεί κατέρρευσε η λάσπη που επί μήνες έριχναν εις βάρος του συγκεκριμένα κέντρα για την πολύκροτη υπόθεση, μιας και όλα τα κόμμα της αντιπολίτευσης συντάχθηκαν με το αναγκαίο των προσλήψεων στην εταιρία το καλοκαίρι του 2009 και αναγνώρισαν τη νομιμότητά τους. Δεν είναι μόνο αυτό όμως. Το ίδιο το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής γνωμοδότησε ότι οι κατάργηση και οι απολύσεις είναι παράνομες πράξεις!!!

Παρόλα αυτά το ΠΑΣΟΚ επέμεινε στην εμπαθή και πρωτοφανή εκδικητική του πράξη εναντίον εργαζομένων οι οποίοι στον ένα χρόνο της υπηρεσίας τους παρήγαγαν σπουδαίο έργο.

Ο κ. Σ. Χατζηγάκης στην τοποθέτησή του στη Βουλή έκανε λόγο για «πρωτοφανή ρεβανσισμό και εκδικητικότατα από την πλευρά της Κυβέρνησης», στο έργο της «Αγρογής», «η οποία βάσει Κοινοτικής οδηγίας προχώρησε στην ηλεκτρονική χαρτογράφηση των γεωργικών εκτάσεων στην Ελλάδα, έτσι ώστε να εξασφαλιστούν οι επιδοτήσεις των αγροτών» και υπεραμύνθηκε του νομίμου των προσλήψεων οι οποίες έγιναν σε πολιτικά ουδέτερο χρόνο, το καλοκαίρι του 2009 ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι εναντίον των απολύσεων τάχθηκαν πέραν των πολιτικών κομμάτων, Ν.Δ., ΚΚΕ, ΛΑ.Ο.Σ., ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Αριστερά και η ΓΣΕΕ, αλλά και η ΑΔΕΔΥ οι οποίες συνδικαλιστικές οργανώσεις αναγνώρισαν το έργο των υπαλλήλων τους 15 αυτούς μήνες.

Όλοι δεν ανεξαιρέτως συμφώνησαν σε αυτό που ο κ. Χατζηγάκης εξ αρχής είχε καταγγείλει, ότι δηλαδή, οι απολύσεις εργαζομένων με σύμβαση αορίστου χρόνου είναι παράνομες και κρύβουν σχέδια να δοθεί το έργο της καταργούμενης εταιρείας για το Αγροτικό Κτηματολόγιο στην ΠΑΣΕΓΕΣ ή και σε ιδιωτικές εταιρείες.

Από το πολιτικό γραφείο του Σωτήρη Χατζηγάκη



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου