Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ψεκασμός σε εστίες αναπαραγωγής των κουνουπιών από την Αντιπεριφέρεια Τρικάλων


Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη, της Διευθύντριας της Διεύθυνσης Υγείας κ. Κωστοπούλου, του Τμηματάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Παππά και της προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Αγίας Κυριακής κ. Οικονόμου,  πραγματοποιήθηκε  ψεκασμός σε εστίες αναπαραγωγής των κουνουπιών...




...μετά από σχετική απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού προς όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη, της Διευθύντριας της Διεύθυνσης Υγείας κ. Κωστοπούλου, του Τμηματάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Παππά και της προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Αγίας Κυριακής κ. Οικονόμου,  πραγματοποιήθηκε  ψεκασμός σε εστίες αναπαραγωγής των κουνουπιών, μετά από σχετική απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού προς όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Η εφαρμογή των φαρμάκων έγινε με εκνέφωση εδάφους με σύγχρονους εκνεφωτές κοντά στις εστίες αναπαραγωγής των κουνουπιών και με σκευάσματα εγκεκριμένα από το ΥΠΑΤ λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προφύλαξης των ανθρώπων, του οικοσυστήματος, των οικόσιτων και παραγωγικών ζώων και του περιβάλλοντος από εξειδικευμένο και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό.




Η υλοποίηση αυτού του προγράμματος γίνεται από την Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, τους Δήμους και τους προέδρους τον Τοπικών Κοινοτήτων.

Τα κουνούπια ως γνωστόν αποτελούν σοβαρότατο πρόβλημα σε ορισμένες περιοχές και εγκυμονούν κινδύνους για την δημόσια υγεία και για αυτό η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων προχωρά άμεσα στην καταπολέμησή τους για να μην υπάρχουν προβλήματα κατά τους θερινούς μήνες.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης ανέφερε:

«Με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας προς όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων προχωρά άμεσα στην κουνοποκτονία. Ξεκινήσαμε σήμερα την υλοποίηση του σχετικού προγράμματος σε περιοχές όπου υπάρχουν στάσιμα νερά, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα σε κατοικημένες περιοχές».

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου