Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Γιώργος Καΐκης*, υποψήφιος βουλευτής ΚΚΕ : Εμπιστευθείτε , ψηφίστε ΚΚΕ! Λέει την αλήθεια . Δε θα σας πουλήσει!


Πολύωρη περιοδεία πραγματοποίησε χθες ο Γιώργος Καΐκης στο κέντρο των Τρικάλων , όπου διαπίστωσε τη συνεχώς αυξανόμενη διάθεση για εμπιστοσύνη προς το ΚΚΕ και την ισχυροποίηση του και στις κάλπες της 6ης Μάη.
Στις συνομιλίες του με τους Τρικαλινούς ο Γ. Καΐκης επισήμανε τα εξής:








« Εμπιστευτείτε το ΚΚΕ, μπροστά στο δελτίο θύελλας που ήδη έχει αναγγελθεί.
Ο εργάτης, η εργάτρια, ο φτωχός υπάλληλος, ο φτωχός επαγγελματίας και αγρότης, μπορεί και πρέπει να ψηφίσει με κριτήριο το ταξικό, το πολιτικό του ένστικτο.
Η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ, σας έχει φέρει πιο κοντά στην εμπειρία ότι η ένταξη ωφελεί αποκλειστικά και μόνο τα μονοπώλια, είναι σε βάρος των λαών.

Όλη η Ευρώπη έχει δοκιμάσει τα φιλελεύθερα και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, τη συνεργασία φιλελεύθερων και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων, κυβερνήσεις συνεργασίας με μεταλλαγμένα αριστερά και κομμουνιστικά κόμματα. Έχετε γνωρίσει κεντροαριστερές κυβερνήσεις στην Γαλλία και Ιταλία, δυστυχώς και με κομμουνιστές μέσα, να παίρνουν ενεργό ρόλο στην διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, με πόλεμο, με εκβιασμό και εκφοβισμό.

Μετά την συνθήκη του Μάαστριχτ, που την ψήφισαν όλα τα κόμματα με μοναδική εξαίρεση το ΚΚΕ, άρχισε η αρπαγή των λαϊκών κατακτήσεων σε όλη την Ευρώπη. Βρήκαν την ευκαιρία τότε να περάσουν μια συνθήκη χωρίς την απαιτούμενη λαϊκή αντίσταση, καθώς το εργατικό κίνημα βρέθηκε σε υποχώρηση, ενώ προχωρούσε η καπιταλιστική παλινόρθωση στις σοσιαλιστικές χώρες. Σ΄ αυτό το έδαφος, βγήκαν στην επιφάνεια τα κόμματα νοσταλγοί του Χίτλερ, του φασισμού με πρόσχημα το υπαρκτό μεταναστευτικό πρόβλημα που δημιούργησε η ΕΕ και η Ελλάδα ως χώρα που στήριξε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη ληστεία των λαών.

Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς που τα συμφέροντά σας είναι ασυμβίβαστα με τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Δοκιμάστε να ξαναβρείτε την ελπίδα κάνοντας πανίσχυρο το ΚΚΕ στην κάλπη. Δυνατό ΚΚΕ, δυνατός λαός. Το ΚΚΕ μόνο του πριν ακόμα φανούν τα σύννεφα στον ορίζοντα, προέβλεπε, προειδοποίησε, όταν τα άλλα κόμματα ταύτιζαν την ΕΕ με την ασφάλεια και την ευημερία.
Θυμηθείτε τι έχουμε προβλέψει για την πορεία της ΕΕ, για τον πόλεμο, για τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο, για το σχέδιο Ανάν στο Κυπριακό, για τις ιδιωτικοποιήσεις, για τις αλλαγές των εργασιακών σχέσεων, την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, για τις κοινοτικές επιδοτήσεις, για τα διάφορα κοινοτικά πακέτα με αποδέκτη την πλουτοκρατία. Προειδοποιήσαμε στις εκλογές του 2009 ότι στα προγράμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αναφέρονταν αντιδραστικές αλλαγές, που κατοπινά ήταν γραμμένες στα Μνημόνια.

Η σύγκρουση με την ΕΕ είναι μονόδρομος, η σύγκρουση με τα μονοπώλια στην Ελλάδα είναι επίσης μονόδρομος. Πατώντας σε δύο βάρκες  ρίχνεις το λαό στη θάλασσα.

Δεν υπάρχει θετική αναδιαπραγμάτευση για το λαό στην ΕΕ. Οι αλλαγές και τροποποιήσεις που θα γίνουν θα είναι αποκλειστικά υπέρ της αστικής τάξης, των επιχειρηματικών ομίλων.

Η πρόταση για κυβερνητική συνεργασία με το ΚΚΕ είναι μπλόφα, προεκλογική πρόταση εκ του ασφαλούς, μόνο και μόνο για να γίνει υποκλοπή ψήφων, δηλαδή υποκλοπή ελπίδων.
Τώρα που η σοσιαλδημοκρατία(ΠΑΣΟΚ) δεν μπορεί να παραπλανά με μπλόφες όπως πριν, βρήκε άξιο διάδοχο στο πρόσωπο της λεγόμενης ανανεωτικής μεταμελημένης αριστεράς που δεν έχει κανένα πρόβλημα να ρίξει στο πυρ το εξώτερον την πολύτιμη ιστορική πείρα του 20ου αιώνα, την ταξική πάλη, την προοπτική της.
Θέλουν να έχουν ελεύθερα τα χέρια ώστε την μια να λένε ότι θα καταργήσουν το Μνημόνιο, την άλλη να μιλάνε για διαπραγμάτευση, την μια να λένε αριστερή κυβέρνηση και την άλλη να λένε αντιμνημονιακή κυβέρνηση, πράγμα που οδηγεί σε καιροσκοπικές και επικίνδυνες συμμαχίες. Από την μια να λένε ότι δεν αναγνωρίζουν το χρέος και από την άλλη να παραπέμπουν σε ατέρμονες διαδικασίες για να δούμε πόσο μέρος του χρέους είναι νόμιμο και πόσο όχι. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι

Τα λένε αυτά γιατί  έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους προς το λαό, εμείς δεν την χάνουμε ποτέ. Ο εργαζόμενος λαός θα ξεσηκωθεί, στις πρώτες γραμμές θα είναι και αυτοί που σήμερα διστάζουν ακόμα και φοβούνται. Διαθέτουμε επεξεργασμένα αιτήματα και άμεσους στόχους για σήμερα, εδώ και τώρα.
Για την ανεργία και τις προσλήψεις, τα δημόσια κοινωνικά έργα, για τη διάσωση των ασφαλιστικών ταμείων από την πλήρη χρεοκοπία, για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, για τις συλλογικές συμβάσεις, για τους φτωχούς επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους, για τους μικροπαραγωγούς αγρότες, για την δημόσια υγεία, την πρόληψη, την πρόνοια, για το συνολικό μεγάλο πρόβλημα της Υγείας και της Παιδείας, για τους μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές, για την επαγγελματική κατάρτιση, για τα πάντα.

Τα έχουμε επεξεργασθεί και ως προτάσεις νόμου, τα θέτουμε βεβαίως πριν απ όλα στους αγώνες, στο κίνημα.

Γι’ αυτό και ζητάμε δύναμη, μεγάλη δύναμη για να γίνουν οι αγώνες πιο αποτελεσματικοί
 Το ΚΚΕ διαθέτει  όμως διαθέτει και ρεαλισμό, ξέρει πολύ καλά ποιος είναι ο σημερινός συσχετισμός δυνάμεων μέσα στην Ελλάδα. Θα χρειαστεί σκληρή προσπάθεια για να ανακαλύψει ο λαός την δύναμή του, για να περάσει στην αντεπίθεση ως την ριζική ανατροπή που εμείς της δίνουμε όνομα και περιεχόμενο: Εργατική λαϊκή εξουσία, κοινωνικοποίηση του πλούτου, αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους, εργατικός λαϊκός έλεγχος από τα κάτω προς τα επάνω. ‘

 * O Γιώργος Καΐκης είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής , μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τρικκαίων , μέλος του ΔΣ Συλλόγου Δασκάλων Τρικάλων.
Από το γραφείο τύπου της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου