Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Πέτρος Τσίγκας (υποψήφιος βουλευτής ΚΚΕ): Να μην περάσουν τα τρομοκρατικά διλλήματα


Οι εργατο-υπάλληλοι  αταλάντευτα  με το κόμμα τους , το ΚΚΕ








Στις καθημερινές του περιοδείες σε εργασιακούς χώρους των Τρικάλων ο Πέτρος Τσίγκας, υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ, διαπιστώνει την αποφασιστικότητα των εργαζομένων να  αποκρούσουν τα τρομοκρατικά διλλήματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά και να μην  σκορπίσουν την ψήφο τους «αριστερά» και «δεξιά», ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ. Στις περιοδείες του  ο Πέτρος Τσίγκας τονίζει τα εξής:

«Χέρι - χέρι με τις εκλογές έρχεται και η τρομοκρατία που αρχίζει να δυναμώνει. «Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι θα συνεχίζουν να πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις τον Ιούνη αν δεν βγει πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές;» είπε ο Ευ.Βενιζέλος. «Δε θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις», επαναλαμβάνει και η ΝΔ «εν χορώ» με τα παπαγαλάκια των μέσων ενημέρωσης, αλλά και τις δυνάμεις του ευρωμονόδρομου.

Γιατί όλα αυτά; Γιατί αν δε γίνει κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ ή και των δύο, κινδυνεύει η δανειακή συμφωνία, δε θα δοθούν λεφτά, θα διώξουν την Ελλάδα από την Ευρωζώνη. Κρύβουν βεβαίως ότι τα λεφτά των δανείων πάνε όλα στους δανειστές και όχι σε συντάξεις και μισθούς και ταυτόχρονα θα τους πληρώσουμε και άλλα από τη φοροληστεία του λαού γιατί τα δάνεια δε φτάνουν. Η Α. Διαμαντοπούλου  δήλωσε: «Η έξοδος από την Ευρωζώνη θα είναι καταστροφική, θα πάψει να λειτουργεί το κράτος και θα πάει η χώρα σε ένα πλήρες χάος και πρέπει να εξηγηθούν όλα αυτά».

Η τρομοκρατία αυτή δεν έρχεται από το πουθενά. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διαπιστώνουν πως δεν μπορούν να εγκλωβίσουν τις λαϊκές δυνάμεις με τον ίδιο τρόπο που το έκαναν παλιότερα και επιστρατεύουν ένα ακόμη όπλο από τη φαρέτρα τους, ότι, δηλαδή, αν δεν ψηφιστούν οι δυνάμεις που θέλουν τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής που υπερασπίζεται τα μονοπώλια, τότε μόνο καταστροφή θα περιμένει το λαό.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα ήδη βιώνουν την καταστροφή και το χάος: Η μείωση μισθών και συντάξεων, το κλείσιμο των μικρομάγαζων, η υποθήκευση των σπιτιών και της μικροαγροτικής ιδιοκτησίας, η αδυναμία των νέων να σπουδάσουν ή να κάνουν οικογένεια - όλα αυτά αποτελούν μια τεράστια καταστροφή για το λαό. Καταστροφή, όμως, είναι και η τεράστια ανεργία, το κλείσιμο των εργοστασίων, η μερική και εκ περιτροπής απασχόληση. Καταστροφή είναι να μπαίνει στη ζυγαριά το γάλα του παιδιού με την πληρωμή του ρεύματος. Και όλη αυτήν την καταστροφή, όλο αυτό το «χάος», ο λαός τα βιώνει σήμερα - όχι αύριο - εντός της ΕΕ και της Ευρωζώνης.

Λένε πως το κράτος «θα πάψει να λειτουργεί». Ομως, σήμερα, η λειτουργία του κράτους έχει περιοριστεί στο να κάνει απολύσεις στους δημοσίους υπαλλήλους, να μειώνει τις κρατικές δαπάνες, να εμπορευματοποιεί και να ιδιωτικοποιεί Υγεία - Πρόνοια - Παιδεία, να εντείνει την καταστολή και να κυνηγάει μετανάστες. Δηλαδή, οι δραστηριότητες του κράτους στοχεύουν μόνο στην εξυπηρέτηση των μονοπωλίων και των συμφερόντων τους. Και το ερώτημα είναι: Τι έχουν να περιμένουν οι εργαζόμενοι και τα πλατιά λαϊκά στρώματα από ένα κράτος που έχει ήδη πάψει να λειτουργεί υπέρ των συμφερόντων τους; Αυτό το κράτος έχουν ανάγκη;

Τρομοκρατούν πως δε θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Μα οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν ήδη περικοπεί δραστικά. Άλλωστε, ο επικεφαλής της τρόικας (δηλαδή ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ) δήλωνε απ' την Ουάσιγκτον ότι αν δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού οι περικοπές «προνοιακών επιδομάτων και κοινωνικών υπηρεσιών» θα «είναι απλώς πάρα πολύ σκληρές», τόσο σκληρές που «δεν μπορώ να δω πώς... θα διατηρήσει ένα επαρκές επίπεδο παροχών». Για ποιους μισθούς, λοιπόν, μιλάνε και για ποιες συντάξεις; Αυτές που θα γίνουν τόσο χαμηλές ώστε να μη διατηρείται ούτε καν «επαρκές επίπεδο παροχών»;

Συνεπώς τα διλήμματα αυτά είναι εντελώς ανυπόστατα για το λαό. Διότι οι εργαζόμενοι και τα πλατιά λαϊκά στρώματα ήδη βιώνουν όλα όσα η Διαμαντοπούλου - και ο κάθε πολιτικός εκπρόσωπος της αστικής τάξης - λέει, σπέρνοντας τρομοκρατία. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν, αλλά πολλά να κερδίσουν, αν οι ίδιοι μπουν μπροστάρηδες σε μια μάχη που θα έχει στόχο όχι μόνο την έξοδο από την Ευρωζώνη και τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, αλλά και βάζοντας πλώρη για τη δικιά τους εξουσία.

Στις εκλογές της 6ης Μάη, ψηφίζοντας μαζικά ΚΚΕ, ο λαός μπορεί να κάνει ένα τεράστιο βήμα, να αναθαρρήσει, μπαίνοντας ταυτόχρονα στη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του.»
Από το γραφείο τύπου της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου