Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Μεγαλειώδης η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του υπ.βουλευτή της Ν.Δ. Ηλία Βλαχογιάννη


Μεγαλειώδης σε όγκο, με παλμό και ενθουσιώδης ήταν η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση και ομιλία του υποψηφίου βουλευτή της Ν.Δ. και πρώην Νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη, σε ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων.






Ο κόσμος κατέκλυσε την αίθουσα του πνευματικού κέντρου, αλλά και τον προαύλιο χώρο αυτού, υποδεχόμενος με ιδιαίτερο ενθουσιασμό τον υποψήφιο βουλευτή κ. Ηλία Βλαχογιάννη, τον οποίο τίμησε με την παρουσία του.


Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Μιχαλάκης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Ρετζιάς, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Μπάρδας, Γακόπουλος, Αργυροπούλου και Τσίγκας, ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κουφογάζος, ο αντιδήμαρχος Πύλης κ. Κουτσονάσιος, η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Δήμα, ο πρόεδρος της τοπικής Ν.Δ. κ. Μουζακιάρης, οι πρώην Δήμαρχοι Τρικκαίων, Πύλης, Εστιαιώτιδας, Οιχαλίας και Παληοκάστρου κ.κ. Παπαστεργίου, Τσιούτσιας, Περιστέρης, Ζιώγκος και Πούλιος και αρκετοί εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Κατά την ομιλία του ο υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. Ηλίας Βλαχογιάννης υπογράμμισε την κρισιμότητα των εκλογών της 6ης Μαΐου και κάλεσε όλους να δώσουν το παρών στις κάλπες και να στηρίξουν τη Ν.Δ. τη μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση.


Ο κ. Βλαχογιάννης αναφέρθηκε στο πως έφθασε η χώρα μας σε αυτή την κατάσταση υπενθυμίζοντας στο πολυάριθμο ακροατήριο τις υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009. Αναφέρθηκε στην μετεκλογική απραξία και την αδράνεια του ΠΑΣΟΚ, στις παροχές του ΕΚΑΣ, στην αδυναμία πρόβλεψης επερχόμενης θύελλας, στο μνημόνιο λέγοντας χαρακτηριστικά "δεν το διάβασαν, δεν το διαπραγματεύτηκαν, δεν το εφάρμοσαν".

Αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα και το πρόγραμμα της Ν.Δ., λέγοντας χαρακτηριστικά "όχι άλλες οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, επαναχορήγηση πολυτεκνικών επιδομάτων, έμφαση στην καθημερινότητα του πολίτη και στην πάταξη της γραφειοκρατίας, ειδική βαρύτητα στη λαθρομετανάστευση, τις πολιτικές και θεσμικές αλλαγές.

Ο κ. Βλαχογιάννης κλείνοντας την ομιλία του τόνισε: " όχι στο εμπόριο της ελπίδας, ναι στην Ελλάδα της ελπίδας, ναι στην Ελλάδα του ευρώ και όχι της δραχμής. Οι Έλληνες μπορούμε...Οι Έλληνες θα τα καταφέρουμε...Όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα, όλοι εμείς μπορούμε καλύτερα. Ναι στους πολιτικούς της ευθύνης, του μέτρου, της ελπίδας και της προοπτικής".

«Υπάρχουν δυνάμεις που λένε εμείς είμαστε εδώ, δεν αναγνωρίζουμε το χρέος σας, θα χτυπήσουμε το χέρι στο τραπέζι, θα φοβηθεί η Μέρκελ και τελείωσε. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα, όταν ένα κράτος θέλει να ανήκει σε μια κοινωνία κρατών και εθνών. Μακάρι να μπορούσαμε να μείνουμε μόνοι μας στον κόσμο, να μην έχουμε ανάγκη ούτε τους δανειστές, ούτε τους πιστωτές.
Ξέρουμε ότι την επομένη ημέρα δεν θα έχουμε περίοδο χάρητος. Δεσμευτήκαμε για λίγα πράγματα. Η πρώτη δέσμευση ότι θα αποκαταστήσουμε τις χαμηλές συντάξεις γιατί θεωρούμε αδιανόητο να περικοπεί μια σύνταξη. Ότι κόπηκε θα το δώσουμε πίσω γιατί είναι μια στοιχειώδες υποχρέωση.

Δεσμευτήκαμε να μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές σε βάθος τετραετίας από 45% σε 32%, γιατί δεν μπορεί να πληρώνουν φόρο αυτοί που δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν. Θα μειώσουμε το φόρο των επιχειρήσεων, θα σταματήσουμε τις περικοπές μισθών και συντάξεων και θα κάνουμε επαχορήγηση των πολυτεκνικών επιδομάτων. Θα αναζητήσουμε πόρους από αλλού και μπορούμε να το κάνουμε γιατί δεν έχουμε ούτε δουλείες, ούτε δεσμεύσεις σε κανένα μεγαλοσυμφέρον, σε κανέναν μεγαλοεκδότη.

Θέλω να σας πω ότι με την ψήφο σας θα καθορίσεται την πορεία της Ελλάδας για πολλά πολλά χρόνια. Αυτή η εκλογή δεν θα είναι για μία τετραετία, αυτή η εκλογή είναι εκλογή μοιραία για το έθνος μας. Ή θα μείνουμε με την Ευρώπη και τους εταίρους μας ή θα ακολουθήσουμε τη βαλκανική μας πορεία. Εμείς μπορούμε να βγάλουμε την Ελλάδα στο ξέφωτο. Εμείς μπορούμε να κάνουμε τον Έλληνα και την Ελληνίδα να ελπίζει, μπορούμε να δώσουμε προοπτική στα παιδιά μας να μπορούν να αισιοδοξούν, μπορούμε να σταματήσουμε τη μετανάστευση των παιδιών μας στο εξωτερικό.

Ξέρω ότι με το χέρι στη καρδιά στις 6 του Μάη θα κάνετε την σωστή επιλογή και ξέρετε ότι εμείς θα πορευτούμε με όλους τους Έλληνες, θα ενώσουμε τους έλληνες, θα σταθούμε δίπλα στον έλληνα και την ελληνίδα δίπλα στην μικρομεσαία επιχείρηση.

Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους εσάς και νοιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη για την εμπιστοσύνη σας. Ένα παρακαλώ το Θεό, να μπορέσω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών σας. Να είστε καλά και με τη νίκη».



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου