Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012

Η νέα σημερινή κυλιόμενη του ΠΑΣΟΚ - Στο 8% η διαφορά με Ν.Δ.


Εννέα κόμματα στη βουλή - Οριακά οι Οικολόγοι - Εκτός πάλι η Ντόρα
Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΩΝ "ΚΛΕΙΔΙ" ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚαι νέα κυλιόμενη με σταθμισμένο δείγμα και αναγωγή αναποφάσιστων ψηφοφόρων έφτασε πριν από λίγο στην Ιπποκράτους από την εταιρεία με την οποία συνεργάζεται επισήμως το κόμμα του Ε. Βενιζέλου.

Τα στοιχεία δεν δείχνουν σημαντικές μεταβολές σε σχέση με τα στοιχεία που παρουσίασε χθες και προχθές το Fimotro. Το κομμάτι της αναγωγής αφορά περίπου το 20% των αναποφάσιστων.

Τι καινούργιο προκύπτει; Ότι ο βαθμός βεβαιότητας ψήφου σε ορισμένα από τα μικρότερα κόμματα παραμένει εξαιρετικά χαμηλός. Τι σημαίνει αυτό;

Ότι όλα είναι σχετικά, καθώς οι ψηφοφόροι αυτοί μπορεί να επιλέξουν κάποιο εκ των δυο μεγαλύτερων κομμάτων ή κάποιο από τα μικρότερα που έχουν συγγενικές ιδεολογικο-πολιτικές δεξαμενές.

Σημαντικό ρόλο θα παίξει η μετακίνηση των ετεροδημοτών. Ποια κόμματα δηλαδή θα μπορέσουν να τους μετακινήσουν μαζικά. Αύριο θα υπάρξουν τρεις νέες κυλιόμενες μετρήσεις στις οποίες θα προστεθούν άλλα 300 άτομα. Οι εταιρείες που θα τις διενεργήσουν είναι η MRB, GPO, Public Issue, ALCO, ΚΑΠΑ Research και Rsss.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 28,5
ΠΑΣΟΚ 20,4%
ΣΥΡΙΖΑ 13,2%
ΚΚΕ 12%
ΔΗΜΑΡ 6,5%
ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ 5,2%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 4,6%
ΛΑΟΣ 4,1%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 3,1%
ΔΗΣΥ 2,8%
ΚΟΙΝΩΝ. ΣΥΜΦΩΝΙΑ 1,8%
ΔΡΑΣΗ 1,7%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 8%

Από το fimotro


Δημοσίευσέ το στο:

1 σχόλιο: