Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Περί του “εγέρθητι”


Πρώτο θέμα των ημερών αποτελεί το «εγέρθητι» των στελεχών της Χρυσής Αυγής προς τους δημοσιογράφους των ΜΜΕ.










Το βίντεο του εν λόγω περιστατικού το έχουν δει όλοι, οπότε δεν χρειάζεται να το αναπαράγουμε, παρά μόνο να σχολιάσουμε λίγο το γεγονός.

Το πρώτο που αξίζει σχολιασμού είναι οι αυταπάτες «ηρωισμού» που δημιούργησαν οι δημοσιογράφοι, μιλώντας για μαζική αποχώρηση των Ελλήνων δημοσιογράφων από την αίθουσα, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι μόνο η δημοσιογράφος που ξεκίνησε το συγκεκριμένο περιστατικό αποχώρησε. Οι υπόλοιποι καθήσανε να πάρουν τις δηλώσεις που τόσο πολύ ανέβασαν την τηλεθέαση στα κανάλια τους.

Το δεύτερο που αξίζει σχολιασμού είναι η ουσία του όλου ζητήματος. Το «εγέρθητι» που τόσο πολύ παίζουν ήρθε μετά από μια ήρεμη παράκληση για τήρηση του πρωτοκόλλου. Ενός πρωτοκόλου που οι ξένοι δημοσιογράφοι και οι περισσότεροι Έλληνες τήρησαν σεβόμενοι τους στοιχειώδεις κανόνες ευγενείας. Το τρίτο είναι ότι το εν λόγω πρωτόκολλο έχει τηρηθεί από τους δημοσιογράφους ακόμα και όταν ήταν να πάρουν δηλώσεις από ανθρώπους που κατακρεούργησαν τον Ελληνικό Λαό, όπως ο πρώην πρωθυπουργός, Τζέφρυ Παπανδρέου.

Εν τέλει το μήνυμα είναι σαφές. Η βασιλεία των νταβατζήδων που κορόιδευαν τον Ελληνικό Λαό, λειτουργώντας ως τμήμα πωλήσεων για τα ψέμματα των πολιτικάντηδων έρχεται στην λήξη της με την Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού. Τα ΜΜΕ αλλού ξιφουλκούν λεκτικά και στα αφεντικά του κάθονται σαν τα σκυλάκια περιμένοντας το «κόκκαλο». Εμείς ούτε «κόκκαλο» είμαστε διατεθιμένοι να τους δώσουμε, ούτε τίποτα. Το μόνο που απαιτήσαμε και θα απαιτούμε από τους συνοδοιπόρους του μνημονίου είναι ο πρέπων σεβασμός, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα. Τίποτε άλλο.

Στο παρακάτω βίντεο μια αντίστοιχη σκηνή που δεν έγινε ποτέ θέμα: Οι δημοσιογράφοι όχι μόνο σηκώνονται για την είσοδο Παπανδρέου στον συνεντευξιακό χώρο, αλλά και επιδίδονται στο αγαπημένο τους “σπόρ”.

Χρυσή Αυγή





Δημοσίευσέ το στο:

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΘΕΜΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ....ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΣΑΣ....ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΟΡΘΙΟΣ ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ,ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΒΟΛΛΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΑΣ ΛΕΞΗ.ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΤΕ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΕΛΕΤΕ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΑΓΡΙΟ.Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΣΑΣ.
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΩ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΛΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΕΤΕ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝΕ ΑΛΛΑ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΣΑΣ ΑΥΤΗΝ Η ΑΓΡΙΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΑ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΟΛΑ.ΤΟ ΚΚΕ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΤΕΙΡΟ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΕΣΕΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ.ΓΙΑΥΤΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΓΥΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ.

    Υ.Γ ΠΑΝΤΩΣ ΑΘΕΛΑ ΣΑΣ ΧΑΡΙΣΑΤΕ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ΣΤΟ ΛΑΟ ΘΑ ΓΕΛΑΜΕ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ!:)...Α ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ..Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΕΓΕΡΘΗΤΙ ΑΛΛΑ ΕΓΕΡΘΗΤΩ .....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή