Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Ηλιακή ενέργεια και Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας το θέμα παρουσίασης στο εργαστήρι ζωγραφικής του Λ. Προβίδα


Ηλιακή ενέργεια και Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ήταν το θέμα που ανέπτυξε η κα Μαρία Κατσανούλη στους μαθητές ηλικίας 6-11 ετών του εργαστηρίου ζωγραφικής του Λάμπρου Προβίδα.






Τρίκαλα, 18 Ιανουαρίου  2012

Η παρουσίαση έγινε με αφορμή την συμμετοχή των παιδιών στο διεθνή διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα την «Ηλιακή ενέργεια» που διοργανώνει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμισης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) στο πλαίσιο του εργου  «10ACTION» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Εφυής Ενέργεια για την Ευρώπη.




Στόχος του έργου που συντονίζει το Πολυτεχνείο της Μαδρίτης (UPM) και συμμετέχουν οργανισμοί από 5 Ευρωπαικές Χώρες είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με ενεργειακά, περιβαλλοντικά ζητήματα και η βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς.

Στο διαγωνισμό συμμετέχουν παιδιά από Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία και Αυστρία. Οι ζωγραφιές θα παρουσιαστούν σε διεθνή έκθεση στη Μαδρίτη, όπου θα υπάρχει και ψηφοφορία για την καλύτερη,



Μέσα από την παρουσίαση της κας Κατσανούλη  τα παιδιά γνώρισαν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ανακάλυψαν την εξέλιξη που είχε η ενέργεια και το φως κατά την διάρκεια των χρόνων, προβληματίστηκαν για τις συνέπειες της παγκόσμιας αυξησης της θερμοκρασίας  λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου, ανακάλυψαν την κατανάλωση ενέργειας στο σπίτι.
Τώρα σειρά έχει η μεταφορά της γνώσης και των ερεθισμάτων  που έδωσε η κα Κατσανούλη στα παιδιά σε εικόνα  με την βοήθεια του κ. Προβίδα  με τα καλύτερα εικαστικά αποτελέσματα
Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά

Η Μαρία Κατσανούλη είναι ενεργειακός Φυσικός και Αφηγήτρια Παραμυθιών.
Εχει τελειώσει το Φυσικό τμήμα ( Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές με εξειδίκευση τις Ανανεώσιμες πηγές Ενέργειας (ParisXII)
Δούλεψε αρκετά χρόνια  στον τομέα Ανανεώσιμων Πηγών ενέργειας  και της Εξοικονόμισης  και Ορθολογικής Χρήσης αυτής, στο ΚΑΠΕ στην Αθήνα ως ερευνήτρια, και στο Ενεργειακο Κέντρο Νομού Τρικάλων ως διευθυντρια του.


Σήμερα δραστηριοποιείται  στον τομέα της εκπαίδευσης διδάσκοντας φυσική σε σπουδαστές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
Παράλληλα  έχει παρακολουθήσει για αρκετά χρόνια σεμινάρια κινησιολογίας, δημιουργικής γραφής, αφήγησης και συμβολικής προσέγγισης παραμυθιών.
Σήμερα πραγματοποιεί, στα πλαίσια των Θεατρικών  Εργαστηρίων του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων, το εργαστήρι παραμυθιού μια φορά το μήνα, με Αφήγηση και Συμβολική προσέγγιση παραμυθιών σε ενήλικες, νέους και παιδιά


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου