Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Σούλα:Το νομοσχέδιο βάζει τάξη στο θέμα των ακινήτων


Βασικά σημεία ομιλίας της Βουλευτού Σούλας Μερεντίτη για το νομοσχέδιο που διαχειρίζεται τα ακίνητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων






Η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σούλα Μερεντίτη μίλησε την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Διαχείριση και προστασία ακινήτων Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Ρύθμιση εμπραγμάτων δικαιωμάτων και λοιπές διατάξεις».


«Το νομοσχέδιο είναι θετικό, διότι προσπαθεί να βάλει μια τάξη στο θέμα των ακινήτων, τα οποία διαχειρίζεται το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το νομοσχέδιο λύνει σοβαρά προβλήματα και μάλιστα σε μια εποχή που είναι απαραίτητο να δούμε πως μπορούμε να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα που είναι τόσο σημαντικός στην οικονομία της χώρας μας. Οφείλαμε προ πολλού να το κάνουμε, να βοηθήσουμε, να παροτρύνουμε και να συμβάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο στην ενίσχυση τόσο των αγροτών όσο και των κτηνοτρόφων μας, δηλαδή στην πρωτογενή παραγωγική διαδικασία».

Το 1922, ο Ελευθέριος Βενιζέλος έδωσε γη στους πρόσφυγες για να παράξουν αγαθά,  κυρίως για τον εαυτό τους και έπειτα για τη χώρα. Αυτοί οι άνθρωποι κατάφεραν να βγάλουν από γη που δεν υπήρχε τίποτα, προϊόντα, βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα ζωής τους.

Όμως, τότε τους έδωσε και ένα αλέτρι, λίγα σπόρια κ.λπ. Η δυσκολία που υπάρχει στην αγορά, στους πολίτες και η μη ύπαρξη ρευστότητας από τις τράπεζες μπορεί να δημιουργήσει και θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Πρέπει, λοιπόν, να δούμε πώς μπορούμε να δώσουμε τη δυνατότητα να εξασφαλιστούν τα εφόδια, για να αυξηθεί η παραγωγική διαδικασία. Αν δε βρούμε αυτό, δεν θα έχουμε κανένα αποτέλεσμα.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας χρειάζονται στήριξη, συμβουλές και επιστημονική βοήθεια. Στην επιστημονική βοήθεια υστερούμε ακόμη και σήμερα. Πρέπει να δώσουμε κίνητρα για να παραμείνουν στη δουλειά τους, να επιστρέψουν και να μην ερημώσουν τα χωριά, για να δώσουν ζωή στην ύπαιθρο, δυναμική και ώθηση στην οικονομία μας, που την χρειάζεται. Θα πρότεινα στο σημείο αυτό να αφαιρεθεί τελείως η μοριοδότηση των ανέργων, ώστε να δώσουμε την δυνατότητα  στους νέους αγρότες που θέλουν να ασχοληθούν και έχουν αποκτήσει οποιοδήποτε πτυχίο σε παρεμφερές αντικείμενο από Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι, να βελτιώσουν την παραγωγική διαδικασία.


Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφερθώ  και στο εργοστάσιο επεξεργασίας ξύλου του Δασαρχείου Καλαμπάκας. Πρόκειται για μια υπέροχη έκταση με φοβερά κτίρια και φοβερές δυνατότητες. Κάποτε το εργοστάσιο  ήταν αρκετά χρήσιμο, τώρα  όμως δεν χρησιμεύει σε  τίποτα και ρημάζει.

Σας καταθέτω, λοιπόν μια πρόταση του Δήμου Καλαμπάκας η οποία θεωρώ ότι είναι αξιοποιήσιμη, σωστή και απαραίτητη τόσο για τη λειτουργία του Δήμου όσο και της τοπικής κοινωνίας. Το 1/10 της εκτάσεως θα μπορούσε να παραμείνει για να συνεχιστεί η παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου και τα υπόλοιπα 9/10 της εκτάσεως να αποδοθούν και να αξιοποιηθούν άμεσα από το Δήμο Καλαμπάκας, καθώς πραγματικά είναι ένας Δήμος με δυνατότητες τεράστιας τουριστικής αξιοποίησης και προσέλκυσης Ελλήνων και ξένων τουριστών».

Τρίκαλα, 25 Φεβρουαρίου 2012
(από πολιτικό γραφείο Σούλας Μερεντίτη)

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου