Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ο βουλευτής του 1.000.000 ευρώ και οι… 299 λευκές περιστερές


Δύο μέρες τώρα, η Βουλή, το πολιτικό προσωπικό της χώρας και κατ επέκταση εμείς οι πολίτες, ταλανιζόμαστε με τον βουλευτή του 1.000.000 ευρώ.





Οι συνάδελφοί του τον καλούν να αυτοαποκαλυφθεί και να τους απαλλάξει από τη βάσανο να τον αποκαλύψουν οι ίδιοι για να αποβάλλουν από τις πλάτες τους αυτό το άγος.

Το θέμα δεν είναι ποινικό- δεν μιλάμε για μαύρο χρήμα, μιλάμε για νόμιμη διαδικασία. Το θέμα- λένε οι βουλευτές είναι ηθικό.

Σε μια δύσκολη στιγμή, ένας εθνοπατέρας συμπεριφέρθηκε σαν ρίψασπις.

Φρόντισε για την τσέπη του, αδιαφορώντας για το κοινό καλό. Έκανε δηλαδή αυτό που γνωρίζουμε ότι έκαναν χιλιάδες συμπατριώτες μας, οι οποίοι σήκωσαν τα λεφτά τους από τις ελληνικές τράπεζες και τα πήγαν στην Ελβετία ή τα παράχωσαν σε μπαούλα και ντενεκέδες.

Αυτό που σκέφτηκαν ακόμα περισσότεροι, αλλά απλώς δεν είχαν λεφτά για να σηκώσουν. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ελάχιστοι Έλληνες νοικοκυραίοι απέρριψαν δια μιας τον πειρασμό να διασφαλίσουν τις οικονομίες τους.

Διευκρίνιση για να μην παρεξηγηθώ:

Προσωπικώς θεωρώ την ενέργεια του περί ου ο λόγος βουλευτή απαράδεκτη. Κρίνω όμως με τη δική μου ηθική, με τις δικές μου αξίες. Με την λογική του ανθρώπου ο οποίος –όταν είχε καταθέσεις- δεν σκέφτηκε να τις φυγαδεύσει στο εξωτερικό. Θα ήθελα να πιστεύω ότι οι ίδιες αξίες διέπουν το σύνολο των βουλευτών.
Δεν είμαι ωστόσο καθόλου βέβαιος. Διαβλέπω αντιθέτως, τη πρόθεση, η αποκάλυψη του εκατομμυριούχου βουλευτή, να λειτουργήσει σαν κολυμβήθρα του Σιλωάμ για το σύνολο των τριακοσίων της Βουλής. Και η ταπεινότητάς μου, σε αυτή τη λογική, αντιτίθεται σθεναρά. Ως γνωστόν, τα πόθεν έσχες αρκετών των βουλευτών βρίθουν ανακριβειών.

Επιπροσθέτως, τα πόθεν έσχες δεν αποκαλύπτουν πάντα τις πηγές πλουτισμού τους. Το ίδιο και οι παλαιές φορολογικές τους δηλώσεις.

Ταυτοχρόνως δεκάδες βουλευτών διάγουν βίο οφθαλμοφανώς πλουσιότερο των εισοδημάτων τους. Πλήθος τα παραδείγματα, δεν είναι του παρόντος να θυμίσουμε. Ναι, πρέπει να αποκαλυφθεί το όνομα του εκατομμυριούχου βουλευτή.

Αλλά, όταν γίνει αυτό, να μην γίνει προσπάθεια δημιουργίας της μαγικής εικόνας ότι η Βουλή απαρτίζεται από ένα… μαύρο πρόβατο και 299 λευκές περιστερές.

ΑΣΚ

NEWPOST

Κατεπείγουσα έρευνα από ΣΔΟΕ για τον βουλευτή του ενός εκατ. ευρώ

Κατεπείγουσα έρευνα από ΣΔΟΕ για τον βουλευτή του ενός εκατ. ευρώ
Κατεπείγουσα έρευνα για να διαπιστωθεί αν το ποσό του 1.000.000 ευρώ που εξήχθη στο εξωτερικό από τον βουλευτή, δικαιολογείται από τα δηλωθέντα εισοδήματα του, διέταξε ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης.


Με πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου