Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ο δρόμος απόκρουσης της νέας επίθεσης είναι αυτός της ταξικής πάλης για εργατική –λαϊκή εξουσία


Σε συγκέντρωση του ΚΚΕ  στo Ρίζωμα  μίλησε ο Γιώργος Καΐκης , μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας και του ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις.








Αναφερόμενος  στους πανηγυρισμούς κυβέρνησης και κεφαλαίου για τις αποφάσεις του Γιουροκρούπ  δήλωσε:
«Στο Γιούρογκρουπ αποφασίστηκε ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει ανεξέλεγκτη χρεοκοπία του λαού. Το δάνειο θα δοθεί ολόκληρο στην αποπληρωμή του χρέους. Η επιδίωξη για πρωτογενές πλεόνασμα σημαίνει ακόμη πιο δραστικές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, Υγεία, Παιδεία, έργα υποδομών που έχουν σχέση με τη λαϊκή κατοικία, με την αντισεισμική θωράκιση, τα αντιπλημμυρικά έργα κ.λπ.

Παρουσίαζαν  την απόφαση του Γιούρογκρουπ και ως προϋπόθεση για να προχωρήσουν επενδύσεις, να έρθει ανάπτυξη. Άλλωστε η απόφαση έρχεται να σώσει το κεφάλαιο. Η κυβέρνηση προπαγάνδιζε ότι οι θυσίες του λαού πιάνουν τόπο. Βεβαίως, οι αιματηρές θυσίες που υποβάλλουν το λαό, κεφάλαιο, κυβέρνηση, ΕΕ και τα κόμματά τους – οι οποίες δεν πρόκειται να σταματήσουν στο όνομα να μειωθούν τα ελλείμματα - στόχο έχουν την τεράστια αύξηση της κερδοφορίας, αφού έκαναν πάμφθηνη την εργατική δύναμη, αυξάνοντας την εκμετάλλευση.

  Ανάπτυξη στην Ελλάδα υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, με τους μεγαλύτερους ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ στην ΕΕ. Μόνο που αυτή η καπιταλιστική ανάπτυξη οδήγησε στην οικονομική κρίση. Η ανάπτυξη, αν έρθει, θα είναι αναιμική, ενώ δεν θα είναι ωφέλιμη για την εργατική τάξη, το λαό. Θα αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις; Θα επανέλθουμε στις συλλογικές συμβάσεις που είχαμε πριν την κρίση; Θα αντιμετωπιστεί η ανεργία; Θα γίνουν ξανά προσλήψεις στο Δημόσιο εκεί που υπάρχουν κενά, ιδιαίτερα σε Υγεία και Παιδεία; Θα μειωθούν τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης; Θα πάρουν πίσω όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζουν, αφού λένε ότι αντιμετωπίζουν τώρα το χρέος; Από την άλλη μας  λένε ότι χρειάζονται τα μέτρα για την ανταγωνιστικότητα., που σημαίνει πάμφθηνη εργατική δύναμη και αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου

Γι’αυτό είναι ψεύτικοι οι ισχυρισμοί μέχρι χθες στελεχών του ΠΑΣΟΚ ότι μέσα στις προηγούμενες συμφωνίες (μνημόνιο) υπήρχαν περιθώρια κοινωνικής πολιτικής, υπεράσπισης μισθών - συντάξεων κ.λπ. Μάλιστα  η ΝΔ υποστηρίζει ότι τέτοια περιθώρια υπάρχουν και στο νέο μνημόνιο.

Δημιουργούν  αυταπάτες και είναι υποκριτικοί οι ισχυρισμοί ΣΥΡΙΖΑ ,Δημοκρατικής Αριστεράς  ότι και αυτό το μνημόνιο, όπως και το προηγούμενο, δε διασφαλίζει την παραγωγική ανάπτυξη. Είναι οι ίδιοι που χρόνια τώρα υποστηρίζουν τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ, αποκρύπτοντας από το λαό ότι η ΕΕ, η δικτατορία των μονοπωλίων είναι ασυμβίβαστη με την παραγωγική ανάπτυξη που υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, οδηγεί στην ανισόμετρη ανάπτυξη των κλάδων και των τομέων της οικονομίας, είναι άναρχη, περικλείει την ίδια την οικονομική καπιταλιστική κρίση.

Γι’ αυτό εμείς λέμε: Ο λαός να μην ταυτίσει την ελεγχόμενη χρεοκοπία με τη σωτηρία του, να οργανώσει τον αγώνα που δυσκολεύει και παρεμποδίζει τα αντιλαϊκά μέτρα, σε ξεκάθαρη ρότα για την εργατική - λαϊκή εξουσία. Ο λαός πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί. Οφείλει να απορρίψει τους ωμούς εκβιασμούς και τα ιδεολογήματα των κομμάτων της κυβέρνησης και της ΕΕ. Είναι υπερώριμη η δυνατότητα ικανοποίησης των εργατικών και λαϊκών αναγκών, που προϋποθέτει κοινωνικοποίηση όλων των μονοπωλίων, του φυσικού και ορυκτού πλούτου της χώρας, αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και αποχώρηση από τη διεθνή αγορά κεφαλαίου με εργατική - λαϊκή εξουσία. Αυτό, όμως, είναι ζήτημα ταξικής πάλης για την εξουσία..»

Γραφείο Τύπου της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου