Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Συγκίνηση, χαμόγελα και αισιοδοξία για το μέλλον, στην κοπή πίτας του ΣΟΧΤ


Δεκάδες ήταν οι φίλοι του συλλόγου που βρέθηκαν την Κυριακή στο Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΣΟΧΤ η οποία πήρε πανηγυρικό χαρακτήρα με αφορμή τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Χ.Κ. Περτουλίου.






Η συγκίνηση ήταν πολύ μεγάλη καθώς από τη μια η πίστα πλημύρισε με τους «μπόμπιρες» της ακαδημίας σκι του συλλόγου κι από την άλλη το παρών στην εκδήλωση, έδωσε η «παλιά φρουρά». Ιδρυτικά μέλη του συλλόγου αλλά και μέλη του ΔΣ της περιόδου 1982-83, που ήταν οι πρωτεργάτες στην δημιουργία του χιονοδρομικού κέντρου, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τη δημιουργία του κέντρου αλλά και 33 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου.



 «Μέσα από το σύλλογο αγάπησα το βουνό και την αγάπη αυτή μετέδωσα στα παιδιά μου και στα εγγόνια μου. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να βλέπω σήμερα τόσα μικρά παιδιά στο βουνό» ανέφερε μεταξύ άλλων στο σύντομο λόγο που απεύθυνε η κα Καίτη Βασδέκη, ιδρυτικό μέλλος του συλλόγου. «Ήμασταν μια παρέα νέων που έψαχνε διεξόδους, έτσι ξεκίνησε ο ΣΟΧΤ. Όταν κάναμε τις ενέργειες για την πίστα δεν φανταζόμασταν ότι θα γινόταν κάτι στο μέγεθος και τη σημασία που έχει σήμερα.» ήταν τα λόγια του κ. Βασίλη Κατσιάμπα, πρώτου προέδρου του συλλόγου και πρωτεργάτη των ενεργειών για τη δημιουργία του χιονοδρομικού κέντρου, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον τιτάνιο αγώνα που δόθηκε για να ξεπεραστούν τα εμπόδια για την κατασκευή της πίστας.




«Κάναμε τόσα πολλά και δυστυχώς δεν μπορούμε πλέον να κάνουμε σκι λόγω ηλικίας» είπε ο κ. Τάκης Καρατζούλης, εμφανώς συγκινημένος. «Κάντε όσο πιο πολύ σκι μπορείτε» προέτρεψε τους νέους προκαλώντας ρίγος συγκίνησης. «Ανιδιοτέλεια και πίστη στο σκοπό μας, αυτά είχαμε και πετύχαμε» ήταν τα λόγια του κ. Γιώργου Σπαθή, πρώην Δημάρχου Τρικάλων, ο ποίος ήταν ανάμεσα σε αυτούς που πρωταγωνίστησαν και στη δημιουργία της πίστας αλλά και ο Δήμαρχος που παραχώρησε στον ΣΟΧΤ το χώρο που φιλοξενεί σήμερα τις εγκαταστάσεις του συλλόγου, στο Πάρκο Ματσόπουλο.


Ο πρόεδρος του ΣΟΧΤ κ. Χρήστος Μπάτζιος αφού ευχαρίστησε όλους τους παραβρισκόμενους αναφέρθηκε στους στόχους του συλλόγου λέγοντας πως σήμερα είναι θετικό το γεγονός ότι στο νομό μας υπάρχουν και άλλα τέσσερα σωματεία που δραστηριοποιούνται στην ορειβασία, ωστόσο ο ΣΟΧΤ είναι πλέον ένα ιστορικό σωματείο του νομού,   επιφορτισμένο με την ευθύνη να φέρει σε πέρας την ανάπτυξη των αθλημάτων που σχετίζονται με το βουνό.


Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Κουφογάζος που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, παίρνοντας το λόγο ζήτησε… να γίνει άμεσα μέλος του συλλόγου και δήλωσε πως ο Δήμος είναι και θα είναι συμπαραστάτης των προσπαθειών για την ανάπτυξη των αθλημάτων βουνού στην περιοχή. Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους οι αντιδήμαρχοι Πύλης κ. Ιωάννης Κουτσονάσιος, κ. Ηλίας Λαμπρογιώργος και κ. Θανάσης Πλαβός, καθώς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Παναγιώτου. Παραβρέθηκαν, εκπροσωπώντας τη ΣΜΥ ο Αν/χης κ. Κ. Παπαχρήστος και ο πρόεδρος του συλλόγου τουριστικών επιχειρήσεων «Ξένιος Δίας» κ. Ηλίας Φιλοκώστας.  


Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη στη δεξίωση που δόθηκε μετά την κοπή της πίτας στο «St. George Chalet». O κ. Μιχαλάκης δήλωσε ενθουσιασμένος από την έως τώρα δράση του συλλόγου και προσφέρθηκε να στηρίξει εμπράκτως, η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, την διεξαγωγή του Πανελληνίου πρωταθλήματος σκι αντοχής που είναι προγραμματισμένο για 2,3 και 4 Μαρτίου στα Λιβάδια Περτουλίου.


Τις θερμές ευχές τους για τη νέα χρονιά, έστειλαν οι βουλευτές Τρικάλων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης και κ. Σούλα Μερεντίτη.

Τυχερός της ημέρας ήταν ο μικρός Άρης Κεφάλας που βρήκε το φλουρί και κέρδισε ένα σάκο σκι, χορηγία του καταστήματος «Zero 9». Ο ΣΟΧΤ για ακόμα μια φορά, θέλει να ευχαριστήσει θερμά, τους αδερφούς Τάκη και Μιχάλη Σαράντη της γαλακτοβιομηχανίας «ΟΛΥΜΠΟΣ» για τα σοκολατούχα γαλατάκια που προσέφεραν στα παιδιά, τον κ. Τάσο Σαμαρά  του ζαχαροπλαστείου «Νάρκισος» για την ωραία βασιλόπιτα καθώς και το «St. George Chalet» και το για την ζεστή φιλοξενία.


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου