Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης και Φιλίας γιορτάζει το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων & το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού


ΗΜΕΡΑ ΣΚΕΨΗΣ 2012
Κάθε χρόνο στις 22 Φεβρουαρίου οι Πρόσκοποι και οι Οδηγοί σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν την Ημέρα «Σκέψης  και Φιλίας».Πρόκειται για την ημέρα των κοινών γενεθλίων του iδρυτή του Προσκοπισμού Λόρδου Baden Powell και της συζύγου του πρωτεργάτιδας του Οδηγισμού Olive Saint Clair-Powell Μπέιτεν Πάουελ.







Η ημέρα αυτή αποτελεί μια ακόμη αφορμή για να δείξει ο Προσκοπισμός και ο Οδηγισμός το συνεχές ανθρωπιστικό και παιδαγωγικό έργο που επιτελεί, πάνω από ένα αιώνα, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Την ημέρα αυτή όλα τα μέλη της Παγκόσμιας Προσκοπικής Κίνησης στρέφουν τις σκέψεις τους στο νόημα της ύπαρξης του Προσκοπισμού.

Σκέπτονται, ο καθένας στη χώρα και στην κοινωνία στην οποία ανήκει, τα μεγάλα κοινά προβλήματα της ανθρωπότητας, τη βία, την πείνα, τις ασθένειες, τη φτώχεια, την ανεργία, το ρατσισμό και την υποβάθμιση του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Η μέρα αυτή μας θυμίζει ότι δεν υπάρχει τίποτα  καλύτερο στη ζωή, από την αγάπη, τη φιλία και τη συναδέλφωση μεταξύ όλων των λαών για έναν καλύτερο κόσμο.

Στις 22 Φεβρουαρίου οι Πρόσκοποι και Οδηγοί όλου του κόσμου συγκεντρώνουν τη σκέψη τους. Με τη βοήθεια του ορθού λόγου βελτιώνουν ότι δεν πήγε καλά, προγραμματίζουν το μέλλον και οδηγούνται σε νέα μονοπάτια δράσης γεμάτα Προσκοπικό Φως και προσφορά

Την ημέρα αυτή οι Πρόσκοποι αναλογίζονται ότι όλα τα πλάσματα της δημιουργίας είναι παιδιά του ίδιου Θεού και αναζητούν τρόπους να πραγματώσουν αυτό που ο Νόμος των Προσκόπων προτάσσει : ότι δηλαδή «Ο Πρόσκοπος είναι Φίλος προς κάθε άνθρωπο και Αδελφός προς κάθε Πρόσκοπο».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ
ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου