Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Πανελλήνιοι αγώνες σκι - αντοχής στο Περτούλι Τρικάλων


Από 2 έως 4 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν στο Περτούλι Πανελλήνιοι αγώνες σκι αντοχής με την συνεργασία του Δήμου Πύλης, της Περιφ.Ενότητας Τρικάλων και του ΣΟΧΤ.









Το σκι αντοχής είναι από τα πιο δημοφιλή χειμερινά αθλήματα στον κόσμο. Από ιστορικής άποψης είναι η πρώτη μορφή χιονοδρομίας που αναπτύχθηκε κατά κύριο λόγω στη Σκανδιναβία και βοήθησε ιδιαίτερα τους πληθυσμούς των περιοχών με παρατεταμένες περιόδους χιονοκάλυψης, καθώς εξασφάλιζε ένα σχετικά γρήγορο και ανέξοδο τρόπο μετακίνησης.

Σήμερα το σκι αντοχής έχει εξελιχθεί και πέρα από την πλατιά απήχηση που έχει σε πολύ μεγάλα τμήματα πληθυσμού, ως ένα άθλημα ιδανικό για απόδραση από την καθημερινότητα αλλά και ως μια ολοκληρωμένη μορφή άσκησης, η αγωνιστική εκδοχή του συγκεντρώνει την προσοχή εκατομμυρίων αθλητών και θεατών ανά τον κόσμο.

Τεχνική και απόσταση είναι δύο στοιχεία που διαφοροποιούν τα διάφορα αγωνίσματα τα οποία συμπεριλαμβανομένου του διάθλου (σκι αντοχής με σκοποβολή) προσφέρουν ένα πραγματικά πλούσιο θέαμα.
Στη χώρα μας το συγκεκριμένο άθλημα έχει σημαντική ιστορία με αρκετές διακρίσεις αθλητών στο εξωτερικό αλλά και με μεγάλο αριθμό αθλητών ανά την Ελλάδα. Στο νομό Τρικάλων ο ΣΟΧΤ ανέλαβε την πρωτοβουλία για την ανάδειξη αλλά και την πιστοποίηση της πίστας σκι αντοχής στα Λιβάδια Περτουλίου. Η συγκεκριμένη πίστα φέρει πιστοποίηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας και ως εκ τούτου μπορεί να φιλοξενήσει πραγματικά μεγάλες διοργανώσει επιπέδου Ευρωπαϊκου Πρωταθλήματος.

Η ανάδειξη του συγκεκριμένου αθλήματος στης περιοχή μας καθώς οι δυνατότητες που δύνονται από τη μορφολογία του ορεινού όγκου για δημιουργία πιστών είναι πραγματικά απεριόριστες. Όλα αυτά σε ένα πλαίσιο μηδενικής παρέμβασης στη φύση και με ελάχιστο κόστος, αξιοποιώντας τους υπάρχοντες δασικούς δρόμους.

Σε δηλώσεις ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πύλης Ιωάννης Κουτσονάσιος αναφέρει:<<Ο Δήμος Πύλης είναι πάντα ανοιχτός  σε πανελλήνιες διοργανώσεις που πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή και συμβάλλουν στην ανάδειξη του αθλητισμού, τουρισμού, πολιτισμού και τονώνουν την τοπική αγορά>>.

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου