Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Παρουσίαση βιβλίου "ΜΑΤΡΙΟΣΚΑ" και συναυλία στη Σουίτα


Το Σάββατο στις 25 Φεβρουαρίου, σας παρουσιάζουμε στη Σουίτα στα Τρίκαλα, μέσα από μία οπτικοακουστική εκδοχή το Βιβλίο Ματριόσκα! Παρών ο Ελ Ρόι (η δημιουργική ομάδα του βιβλίου στην οποία συμμετέχει και ο Τρικαλινός Άκης Βαΐου). Παρούσες οι Βορειοδυτικές Εκδόσεις. Ελπίζουμε να δώσετε το παρών και εσείς.








Η παρουσίαση θα περιλαμβάνει ολιγόλεπτη συζήτηση για το βιβλίο, σύντομη αφήγηση αποσπάσματος και αρκετή μουσική από το cd του βιβλίου και όχι μόνο!

Περισσότερες πληροφορίες για τη Ματριόσκα θα βρείτε στη σελίδα μας www.matrioska.info

Είσοδος Ελεύθερη

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ + ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗ ΣΟΥΙΤΑ

Άκης Βαΐου, Βασίλης Κωστάκης, Ηλίας Κατσούρας, Βασίλης Ντούρος, Γιάννης Φαρσάρης

Ματριόσκα

Το βιβλίο συνδυάζει διηγήματα με φωτογραφία και μουσική που έχει γραφτεί ειδικά για το έργο.

Ματριόσκα είναι η παραδοσιακή, ξύλινη ρωσική κούκλα μέσα στην κούκλα. Καθώς τα κομμάτια της ανοίγουν, με κάθε μικρότερη μορφή που εμφανίζεται αποκαλύπτονται όλο και σκοτεινότερα μυστικά. Ταυτόχρονα, Ματριόσκα είναι ένα πολυσυλλεκτικό έργο δεκατριών ανθρώπων που ποτέ δεν συναντήθηκαν όλοι μαζί. Λόγος, εικόνα και μελωδία συνθέτουν την όψη μιας χώρας που φθηναίνει και με κάθε γύρισμα σελίδας μοιάζει όλο και περισσότερο με τις ασπρόμαυρες σκέψεις και πράξεις μας.

Ο Ελ Ρόι είναι μια αινιγματική φιγούρα. Το 2008 κυκλοφορεί την «Ιστορία του Νεμάνια» (εκδ. D(en)orizetai), ενώ το 2010 το «Στη Γιορτή» (εκδ. Εφύρα). Και τα δύο διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο μαζί με τη μουσική τους επένδυση. Η Ματριόσκα είναι το τρίτο του βιβλίο, έχοντας το ρόλο του επιμελητή. Αγαπημένοι φίλοι ταξίδεψαν πλάι του στα παραπάνω έργα. Xωρίς αυτούς ο Ελ Pόι θα έβγαζε απλώς άναρθρες κραυγές.




Δημοσίευσέ το στο:

1 σχόλιο: