Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ευρωπαϊκό δίκτυο μεντόρων για γυναίκες επιχειρηματίες


Η γυναικεία επιχειρηματικότητα είναι πηγή ανάπτυξης και δημιουργεί θέσεις εργασίας, παρόλο που στην Ελλάδα δεν έχει γίνει πλήρης εκμετάλλευση της δυναμικής που έχει η πηγή αυτή.







Οι γυναίκες που προσπαθούν να ξεκινήσουν δική τους επιχείρηση αντιμετωπίζουν μεγάλα εμπόδια, ιδιαίτερα σε σχέση με τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας και την πρόσβαση σε χρηματοδότηση και την κατάλληλη εκπαίδευση.

Ως εκ τούτου είναι απαραίτητη η υποστήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας προσφέροντας τα κατάλληλα μέσα και εργαλεία που θα βοηθήσουν τις γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας, να ξεκινήσουν, να διατηρήσουν και μακροπρόθεσμα να αναπτύξουν την επιχείρησή τους κάνοντάς τη βιώσιμη.

Εάν είσαι γυναίκα επιχειρηματίας για τουλάχιστον ένα χρόνο και λιγότερο από 4; Εκτός από σένα, απασχολεί η επιχείρησή σου τουλάχιστον ένα άτομο; Σκοπεύεις να αφιερώσεις χρόνο για να συναντάς τον μέντορά σου, σε μηναία βάση, για τουλάχιστον ένα χρόνο; Οι αιτήσεις ξεκίνησαν!

Δωρεάν Συμβουλευτική & Καθοδήγηση για γυναίκες επιχειρηματίες.

Η Ελλάδα συμμετέχει στο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΝΤΟΡΩΝ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, που καλύπτει 17 χώρες, μέσω του ελληνικού δικτύου Business Mentors με σκοπό να συμβάλει σε αυτή την ευρωπαϊκή προσπάθεια για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Αναζητούμε γυναίκες επιχειρηματίες που δημιούργησαν τα τελευταία 4 χρόνια την επιχείρησή τους (καθοδηγούμενες/mentorees) οι οποίες ενδιαφέρονται να λάβουν (δωρεάν) ουσιαστική καθοδήγηση και πρακτικές συμβουλές από επιτυχημένες/ους επιχειρηματίες, για τη λειτουργία και την ανάπτυξη της επιχείρησής τους, ειδικά σε αυτό το πρώιμο και καθοριστικό στάδιο για τις επιχειρήσεις.

Στην Ελλάδα, το τοπικό δίκτυο θα περιλαμβάνει 30 Μέντορες και 60 Mentorees (καθοδηγούμενες).

Προθεσμία καταληκτικής υποβολής αιτήσεων 29/02/2012 για Καθοδηγούμενες (mentorees)
Για να γίνει κάποια mentoree (καθοδηγούμενη), μπορεί να συμπληρώσει την ηλεκτρονική αίτηση που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του έργου www.businessmentors.gr ή να επικοινωνήσει με την κα. Μαργαρίτα Τσιώνη, Τηλ. +30 210 6772129 – tsioni@militos.org

* Το έργο αυτό χρηματοδοτείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου