Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Παραίτηση Κ. Χαρίση από τη θέση του μέλους της ΝΟΔΕ


Με επιστολή του  προς την ΝΟΔΕ Τρικάλων





Τρίκαλα 13/2/2012




Αγαπητέ πρόεδρε,
Τους τελευταίους τρεις μήνες και καθώς η εξουσία χτύπησε και πάλι την πόρτα του κόμματος ξαφνικά παρατηρήθηκε μια άνευ προηγούμενου στροφή σε κάθε ιδεολογική και πολιτική τοποθέτηση  αναιρώντας τους εαυτούς μας και τις πολιτικές μας. Σιώπησε με μιας ο αντιπολιτευτικός λόγος και αρχίσαμε να στηρίζουμε και να εκτελούμε  κατά γράμμα την αποτυχημένη πολιτική του ΠΑΣΟΚ που τα τελευταία δύο χρόνια μας έφτασε στο τέλμα. Όσο τα στελέχη του κόμματος έραβαν τα υπουργικά τους κουστούμια τόσο από τη μια μειώνονταν οι αντιπολιτευτικές τους αντιστάσεις και από την άλλη η πολιτική του ΠΑΣΟΚ μας φαινόταν περισσότερο αρεστή.

Εύκολα λησμόνησε ο πρόεδρος του κόμματος τις οχτακόσιες χιλιάδες ανθρώπους που στήθηκαν καρτερικά στις ουρές, με τις ώρες για να τον ψηφίσουν. Τους χιλιάδες ανθρώπους που πίστεψαν πως τάχα θα μπορούσε ο Αντώνης Σαμαράς να αποτελέσει τον ηγέτη ενός ισχυρού αντιμνημονιακού πόλου κόντρα σε συμφέροντα και παγκόσμια κατεστημένα. Και σιγά σιγά φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση όπου ο Αντώνης Σαμαράς  διεκδικεί το αλάθητο, μιλάει άλλοτε σε πρώτο ενικό πρόσωπο θεωρώντας πως εκπροσωπεί και τα χιλιάδες μέλη της ΝΔ και άλλοτε χρησιμοποιώντας την προστακτική λες και θεωρεί τους ψηφοφόρους κτήμα του. Δε συνειδητοποιεί άραγε ότι η πολιτική της μεταπολίτευσης και τα προωποκεντρικά κόμματα στην Ελλάδα φτάνουν στο τέλος του; Δε συνηδειτοποιεί άραγε ότι η κοινωνία τον ξεπερνάει μέρα με τη μέρα και παύει να είναι ανεκτική στο πολιτικό μας σύστημα;

Αποκορύφωμα βέβαια αυτού του πολιτικού παραλογισμού  το τελευταίο τριήμερο όπου πλέον έπεσαν οι μάσκες και ο Αντώνης Σαμαράς υποτάχθηκε άνευ όρων στις παγκόσμιες αγορές και δυστυχώς προσπάθησε με τον πλέον χυδαίο και ανήθικο τρόπο να στοιχίσει και τους βουλευτές του κόμματος στη γραμμή της υποταγής, του εθνικού εξευτελισμού και της προδοσίας. Ακολούθησε και ταυτίστηκε σε μια μονότονη στείρα επιχειρηματολογία του δοτού και μη εκλεγμένου από το λαό πρωθυπουργού Παπαδήμου, του πλέον αποτυχημένου έλληνα τέως πρωθυπουργούς Παπανδρέου και  τω  συν αυτώ ΠΑΣΟΚων υπουργών και όλοι μαζί υποτιμώντας την νοημοσύνη μας εν χορώ μας είπαν ούτε λίγο ούτε πολύ πως μια καταψήφιση της δανειακή σύμβασης σημαίνει χρεοκοπία. Μας είπαν ότι δεν θα έχουμε πετρέλαιο για θέρμανση, φάρμακα, τρόφιμα αλλά ξέχασαν να μας πουν πως έτσι και αλλιώς σήμερα οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι έλληνες δεν έχουν χρήματα για φάρμακα, τρόφιμα, καύσιμα καθότι η φορολογική λαίλαπα της τελευταίας διετίας και τα μέτρα που ψήφησαν οδήγησαν τον ελληνικό λαό στην πλήρη εξαθλίωση.

Μας μίλησαν για εθνική ευθύνη και ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησαν να τους ευχαριστήσουμε που παραδίδουν την Ελλάδα στα τοκογλυφικά κοράκια των παγκόσμιων αγορών που είναι έτοιμα να στήσουν πάρτι πάνω στα κουφάρια των ελλήνων πολιτών. Μας ζήτησαν να απεμπολήσουμε την εθνική μας κυριαρχία και φυσικά δεν έκαναν καμία αναφορά στο ότι η ληστρική από κάθε μορφή δανειακή σύμβαση  που υπέγραψαν εξ’ ονόματος του ελληνικού λαού υπάγεται στο Αγγλικό δίκαιο. Σε όλες τις ομιλίες τους, μονότονα είχαν ένα και μόνο στόχο τον  ψυχολογικό εκβιασμό του ελληνικού έθνους. Φυσικά δε δεσμεύθηκαν ότι τα αντιλαϊκά και αντιεθνικά μέτρα θα τελειώσουν εδώ και φυσικά κανένας εξ’ αυτών δεν ανέλαβε την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση της χώρας.

Αλήθεια ποιο όργανο του κόμματος αποφάσισε για την υποστήριξη της δανειακή σύμβασης και του Μνημονίου ΙΙ; Αλήθεια ποιο συλλογικό όργανο αποφάσισε για τη φασιστική διαγραφή μέσα σε μια νύχτα του ? της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ; που σημειωτέον δεν έκανε τίποτα άλλο από το να υπερασπιστεί τα  λόγια του ίδιου του προέδρου της.

Σας θυμίζω τι έλεγε ο ίδιος ο Σαμαράς το Μάιο του 2011 όταν με τσιτάτα όπως «επανεκκίνηση» , «επαναδιαπραγμάτευση» και «άλλο μίγμα» μας μίλαγε για μια συνταγή που θα φέρει και πάλι ανάπτυξη και ευημερία στον τόπο: «Διαφωνήσαμε με την κυβερνητική πολιτική από πέρσι. Προειδοποιήσαμε για την αποτυχία της. Και τώρα που αποδείχθηκε ότι η κριτική μας ήταν σωστή, τώρα που ομολογούν την αποτυχία αυτή όλο και περισσότεροι, τώρα θα πούμε «ναι» στην συνέχιση ενός λάθους; Έχω υποχρέωση, ως αντιπολίτευση, να συναινώ στο λάθος; Από πού κι ως πού;" Αντώνης Σαμαράς Μαίος 2011 - Ζαπειο ΙΙ.

    Αγαπητέ πρόεδρε, δυστυχώς δεν μπορώ να παρακολουθήσω πλέον τις συνεχείς ιδεολογικές και πολιτικές κολοτούμπες. Απαγορεύω στον εαυτό μου να μείνει συμπαραστάστης και συνεργός στο έργο του ξεπουλήματος της εθνικής μας υπόστασης και για αυτό παραιτούμε από τη θέση του μέλους της ΝΟΔΕ. Παραιτούμε τόσο από το κόμμα της ΝΔ όσο και από την ΟΝΝΕΔ την οποία υπηρέτησα ως γραμματέας της ΤΟ ΟΝΝΕΔ Χίου επί τριετίας κατά τα φοιτητικά μου χρόνια. Σας ευχαριστώ προσωπικά αλλά και όλα τα μέλη της νομαρχιακής επιτροπής έναν έναν  ξεχωριστά  για τη συνεργασία που είχαμε. 

Σε πείσμα όσων θεωρούν πως με εκβιασμούς, με τρομοκρατία και με ψυχολογικό πόλεμο θα κάψουν το ηθικό και την ελληνική μας υπερηφάνεια τους ενημερώνω πως θα  συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις να υπερασπίζομαι με σθένος τα οράματα, τα ιδανικά τις αρχές και τις αξίες μου με μόνο κριτή τη συνείδησή μου.  Ο αγώνας για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και πολιτική ελευθερία συνεχίζεται. Καλώ όλους τους Τρικαλινούς πολίτες  και τους έλληνες πατριώτες σε αυτόν τον αγώνα ενωμένοι σε μια γροθιά, ανεξάρτητοι, πέρα και πάνω από κόμματα και διαχωριστικές ταμπέλες με ένα κοινό και μόνο στόχο το καλό της πατρίδος μας.

                               
 Με τιμή,
                                                                                               
Κωνσταντίνος Σ. Χαρίσης


Δημοσίευσέ το στο:

2 σχόλια: