Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση Ν. Λέγκα με τον αν. Υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο για τα ΤΕΙ.


Συνάντηση με τον αν. Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο θα έχει αύριο Πέμπτη ο βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας Ν. Λέγκας.






Αντικείμενο της συνάντησης η φημολογούμενη μετακίνηση ή και κατάργηση των Τμημάτων ΤΕΙ που λειτουργούν στα Τρίκαλα.

Στην εν λόγω συνάντηση, η οποία έρχεται σε συνέχεια των επανειλημμένων προτάσεων του βουλευτή Τρικάλων με σκοπό τη σύγκλιση των φορέων του Νομού και την πραγματοποίηση συναντήσεων με τους αρμόδιους Υπουργούς, στο πλαίσιο μιας ενιαίας συλλογικής προσπάθειας, η οποία ωστόσο δεν επετεύχθη, ο κ. Λέγκας θα διερευνήσει τις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας για το συγκεκριμένο θέμα.

Παράλληλα, ο κ. Λέγκας θα αναπτύξει την επιχειρηματολογία του δίνοντας έμφαση στον κατοχυρωμένο από χρόνια περιφερειακό χαρακτήρα του ΤΕΙ Λάρισας, οι περιφερειακοί πόλοι του οποίου, αντί να συρρικνώνονται, θα έπρεπε να ενισχύονται. Πολύ περισσότερο που η πόλη των Τρικάλων κατέχει το θλιβερό και απαράδεκτο παγκόσμιο ρεκόρ της μικρότερης αναλογίας σπουδαστών προς τους κατοίκους της.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επισημάνει ότι η ενίσχυση αυτή μπορεί να προέλθει μόνο μέσω της μετατροπής των τμημάτων σε σχολές, στις οποίες  θα περιλαμβάνονται ομοειδή και συναφή προγράμματα σπουδών (τμήματα). Έτσι ώστε, πέραν της αναβάθμισης του επιπέδου της εκπαίδευσης, να επιτυγχάνονται και οι απαραίτητες οικονομίες κλίμακος οι οποίες θα εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των Σχολών.


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου