Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Η Τρίκκης, η Σταγών και η... Αλίκη


- Μια φορά κι ένα καιρό ιδρύθηκε "προσωρινώς" και "κατ' άκραν εκκλησιαστικήν οικονομίαν", όταν Κωμοπόλεις και χωριά της επαρχίας Καλαμπάκας αποσπάστηκαν από την Τρίκκης νέο... "νταραβέρι" στην... συμπρωτεύουσα Καλαμπάκα.
- Έχουμε νέα...

Συζήτηση για τη Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων στη ΔΙΣ


Το ενδεχόμενο να διατηρηθεί μόνιμα η Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων και να καταργηθεί ο προσωποπαγής της χαρακτήρας συζήτησαν σήμερα στην πρώτη ημέρα των συνεδριάσεών τους για τον μήνα Ιανουάριο τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr τα μέλη της ΔΙΣ έθεσαν στον Αρχιεπίσκοπο το θέμα της διατήρησης της Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων και να μην είναι προσωποπαγής.

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος και επειδή απαιτείται κυρίως η σύμφωνη γνώμη του Σεβ. Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου, αποφασίστηκε να παραπεμφθεί το θέμα προς συζήτηση στην επόμενη Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας.

Υπενθυμίζεται πως η Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων ιδρύθηκε "προσωρινώς" και "κατ' άκραν εκκλησιαστικήν οικονομίαν", όπως αναφέρεται στο άρθρο 12 του νόμου 1951/1991, έχοντας ως έδρα την Καλαμπάκα και περιφέρεια όλες τις Κωμοπόλεις και τα χωριά της επαρχίας Καλαμπάκας που αποσπάστηκαν από την Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης (Π.Δ. της 30-5-1991, ΦΕΚ 84 Α /31-5-1991, σελ. 1248).


Τι θα γίνει; (γιατί έχουμε και αγωνία...)

Απ' ότι καταλάβαμε, "ότι πει η Αλίκη" θα γίνει τελικά...
Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου