Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωση της ΠΑΣΥ για την Πανελλαδική της Σύσκεψη


Διευρυμένη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής της ΠΑΣΥ πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και η οποία ήταν μαζική πήραν μέρος αγροτοσυνδικαλιστικά στελέχη  από όλη, σχεδόν την Ελλάδα.







Συζητήθηκε και αποφασίστηκε πρόγραμμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων και πάρθηκαν μέτρα για την καλύτερη προετοιμασία τους


 Στην σύσκεψη πραγματοποιήθηκε απολογισμός για τις αγωνιστικές παρεμβάσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα όπως η μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της  Δωδώνη, η  πανελλαδική κινητοποίηση των κτηνοτρόφων στις 14 Δεκέμβρη με πολύμορφες κινητοποιήσεις και μεγάλη συμμετοχή, συγκεντρώσεις αγροτών, με τρακτέρ, στη Καρδίτσα και άλλες πόλεις κ.α.

Εκτιμήθηκε ότι αυτές οι κινητοποιήσεις ανέδειξαν και τις δυνατότητες ανάπτυξης των αγώνων που υπάρχουν σήμερα, αλλά και τις δυσκολίες και τα προβλήματα που εμφανίζονται και πρέπει να ξεπεραστούν.

 Στη νέα χρονιά που ξεκίνησε θα είναι πολύ πιο άγρια και βάρβαρη η επίθεση της συγκυβέρνησης ενάντια την μικρομεσαία αγροτιά, η οποία θα υποστεί και νέα βαριά χτυπήματα με την νέα αναθεώρηση της ΚΑΠ για το 2014 – 2020. 

Για να έχει αποτέλεσμα ο αγώνας των αγροτών χρειάζεται, απαραίτητα, να συνδυάζεται και να συντονίζεται με τους αγώνες της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, να στηρίζεται σε μια λαϊκή αγωνιστική συμμαχία που θα συγκρούεται με την εξουσία των μονοπωλίων και θα παλεύει για την ανατροπή της.

     Ο νέος νόμος για τους νέους συνεταιρισμούς και το αγροτικό κίνημα έχει στόχο να δημιουργήσει συνεταιρισμούς στους οποίους δεν θα συμμετέχουν  μικροί και οι μεσαίοι αγρότες, αλλά μόνο λίγοι μεγαλοαγρότες και επιχειρηματίες του αγροτικού τομέα και θα δρουν, αποκλειστικά, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγαλοαγροτών – επιχειρηματιών.

Σε ό,τι δε αφορά στην νέα συνδικαλιστική οργάνωση, ο στόχος τους  είναι να φτιάξουν ένα «αγροτικό κίνημα» που θα συνδιαλέγεται, αρμονικά, με την εκάστοτε κυβερνητική εξουσία και θα χρησιμοποιείται για το πέρασμα της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, καθώς και για το χτύπημα των αγροτικών αγώνων.

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου