Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

5ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Θανάσης Σταμόπουλος» στα Τρίκαλα Κυριακή 18 Μαρτίου 2012


Για 5η συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων διοργανώνει τον Ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου «Θανάσης Σταμόπουλος».
Ο αγώνας ξεκινά από την Καλαμπάκα, κάτω από τα Μετέωρα για να τερματίσει στο κέντρο των Τρικάλων.







Η διαδρομή αποτελεί μία εξαιρετική αγωνιστική ευκαιρία για ρεκόρ αφού είναι σχετικά "εύκολη" ενώ και η διοργάνωση είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Φέτος μάλιστα αναμένεται ακόμα πιο ανανεωμένη με τους διοργανωτές να έχουν καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για τη βελτίωση και ανάδειξή του, έχοντας σαν στόχο να ξεπεράσει τον περσινό αριθμό - ρεκόρ - συμμετοχών. Θυμίζουμε ότι πέρυσι, στον αγώνα είχαν τερματίσει 505 δρομείς ενώ είχε σημειωθεί και νέο ρεκόρ διαδρομής στους άνδρες από τον Μιχάλη Παρμάκη με 1:05:41.

 Επιπλέον, για πρώτη φορά, εκτός από τον αγώνα ημιμαραθώνιας απόστασης θα γίνει και μικρότερος 6,5 χλμ. μέσα στην πόλη των Τρικάλων όπου νεότεροι αλλά και λιγότεροι προπονημένοι δρομείς μπορούν να λάβουν μέρος.

Τέλος στο  πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των παιδιών και της επαφής τους με την άσκηση και τον αθλητισμό, αποφασίστηκε φέτος από τους υπεύθυνους της διοργάνωσης να πραγματοποιηθεί και αγώνας δρόμου 1000μ. για παιδιά ηλικίας 9-14 ετών (έτος γέννησης 1997 έως 2003). Η εκκίνηση και ο τερματισμός και των δύο αγώνων θα είναι στην κεντρική πλατεία της πόλης των Τρικάλων.

Ο αγώνας διαθέτει από φέτος και την αναγνώριση της AIMS δηλαδή της Παγκόσμιας Ένωσης Μαραθωνίων και αγώνων απόστασης και συμπεριλαμβάνεται στο επίσημο καλεντάρι της μετά τον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας και αυτόν της Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα, ο ημιμαραθώνιος δρόμος  «Θανάσης Σταμόπουλος», αποτελεί τον πρώτο ημιμαραθώνιο στην Ελλάδα ο οποίος θα διεξαχθεί  με ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων δείχνοντας το κοινωνικό του πρόσωπο, αποφάσισε φέτος να στηρίξει τον εθελοντικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό «ΣΤΕΓΗ» που ιδρύθηκε το 1989 και λειτουργεί σαν επαγγελματικό και θεραπευτικό κέντρο στην Πύλη Τρικάλων συμβάλλοντας στην  προστασία, τη θεραπευτική αγωγή, τη διατροφή, την επαγγελματική κατάρτιση  και την ένταξη στην αγορά εργασίας παιδιών και νέων με νοητική στέρηση. Πέραν της προβολής του οργανισμού με διάφορες δράσεις, θα γίνει και άμεση συγκέντρωση χρημάτων από τα ίδια τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων, ενώ και οι δρομείς των αγώνων, θα μπορούν μαζί με την εγγραφή τους να προσφέρουν και ένα ποσό στον οργανισμό.

Ήδη στον αγώνα έχουν κλείσει τη συμμετοχή τους τρεις από τους καλύτερους Έλληνες μαραθωνοδρόμους, ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος, ο Μιχάλης Παρμάκης και ο Κώστας Πούλιος, λίγες μέρες πριν από τη συμμετοχή τους σε κάποιο μαραθώνιο με στόχο να πιάσουν το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Για δηλώσεις συμμετοχής αλλά και γενικότερες πληροφορίες για τον αγώνα μπορείτε να επισκεφθείτε την καινούργια ιστοσελίδα του αγώνα στην ηλεκτρονική διεύθυνση  http://www.stamhalfmarathon.org



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου