Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών από τον Ε.Ε.Σ. στην Φαρκαδόνα


Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας έδειξαν ενδιαφέρον για να παρακολουθήσουν προγράμματα εθελοντισμού του Ερυθρού Σταυρού.






   Η πλήρης παροχή γνώσεων πρώτων βοηθειών αποτελεί κάτι σημαντικό, αφού βοηθά σημαντικά σε υπερεπείγουσες καταστάσεις. Καταστάσεις τις οποίες όλοι πρέπει να μάθουμε να αναγνωρίζουμε και να δίνουμε τις πρώτες βοήθειες.

Διότι μερικές απλές κινήσεις μπορεί να αποδειχθούν σωτήριες για τον πάσχοντα άνθρωπο, μέχρι να του δοθεί η ενδεδειγμένη ιατρική αγωγή.

Αναμφίβολα η αλματώδη ανάπτυξη της τεχνολογίας, η αύξηση των τροχοφόρων, με συνέπεια τον μεγάλο αριθμό τροχαίων, αλλά και η αύξηση του ποσοστού των καρδιοαγγειακών νοσημάτων, μας φέρουν όλο και πιο κοντά στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Ο Σύλλογος Γυναικών Φαρκαδόνας ανέλαβε μια σημαντική πρωτοβουλία σε συνεργασία με το τοπικό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Μέσα σε επτά δίωρες συναντήσεις που διοργανώθηκαν στη Φαρκαδόνα τα μέλη του Συλλόγου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν γύρω από την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ατυχημάτων.

Οι ενημερωτικές συναντήσεις διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας ενώ οι γυναίκες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν άγνωστες πτυχές της παροχής πρώτων βοηθειών και να εξασκηθούν σε πρακτικό επίπεδο από την κα. Ελένη Γιοβανοπούλου.

Η εκπαιδεύτρια του Ε.Ε.Σ. κατά τις συναντήσεις ανέπτυξε θέματα που αφορούσαν θλάσεις, τραύματα, ήδη καταγμάτων, εκκαμαύτων, λιποθυμικών περιστατικών, θέσεις ανάνηψης, πνιγμονής από ξένα σώματα σε ενήλικες και παιδιά καθώς και την κορωνίδα των πρώτων βοηθειών Κάρπα.

«Αναπτύξαμε πιο έντονα το συναίσθημα ευθύνης για την ατομική υγεία και την υγεία της κοινότητας και νιώθουμε περισσότερο ικανές να συμμετάσχουμε στην κοινωνική ζωή. Τα εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιούργησε νέες προοπτικές στη ζωή μας», τόνισε μεταξύ των άλλων η πρόεδρος του Συλλόγου κα. Δέσποινα Μπότη.
Αρκετά ενδιαφέρον χαρακτήρισαν το πρόγραμμα και κ.κ. Μαίρη Κατσιαούνη γ.γ. του Συλλόγου, Ελένη Λέφα οργανωτικό μέλος και Σοφία Γκαγκά ταμίας, επισημαίνοντας ότι το πρόγραμμα έκανε τις γυναίκες να αισθανθούν τη χαρά της δημιουργίας και της αγνής προσφοράς καθώς και να αναπτύξουν έντονα τη διάθεση του εθελοντισμού.

Τα μέλη του Συλλόγου που παρακολούθησαν το πρόγραμμα θα λάβουν την ευρωπαϊκή πιστοποίηση ενώ πολλές ήταν οι γυναίκες που θέλησαν να συμμετέχουν σε πρόγραμμα εθελοντισμού του Ε.Ε.Σ.

Θανάσης Τσαγγαράς


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου