Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Μορφές που φεύγουν...: Θανάσης Αντ. Δερβέναγας


Ώρα σου καλή φίλτατε Θανάση. Οι Τρικαλινοί θα σε θυμούνται πάντοτε με αγάπη και ευγνωμοσύνη.







Ως κεραυνός εν αιθρία, ήρθε η  αναπάντεχη και θλιβερή είδηση! Ο αδόκητος θάνατος του προσφιλούς μας Θανάση Δερβέναγα, πάγωσε το χαμόγελο πολλών συμπολιτών και βύθισε σε θλίψη όλους, όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά και να συνεργασθούν μαζί του.

Πιο πολύ συγκλόνισε εκείνους οι οποίοι αγωνίστηκαν από κοινού στα πλαίσια κάποιων θεσμικών ρόλων. Ο αείμνηστος – πλέον – Θανάσης, γόνος μιας οικογένειας με αδιάλειπτη προσφορά στα κοινά, πιστώνεται με απροσμέτρητη προσφορά για την προκοπή του τόπου μας, υπό την άκρως τιμητική ιδιότητα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Νομού μας.

Άκρως ευαίσθητος για τα οξύτατα και τεράστια προβλήματα των Τρικάλων (Δρόμος Τρίκαλα – Άρτα, Αχελώος, υδρεύσεις, οδοποιία κ.λπ.), βρισκόταν σε καθημερινή βάση φορτισμένος και αποφασισμένος να τα προωθήσει προς τη λύση τους.

Η απροσμέτρητη αγωνιστικότητά του, η, με πείσμα διεκδίκηση των δικαίων αιτημάτων του τόπου μας, η εμμονή του κάθε φορά για γρήγορη και καθαρή λύση σε χρονίζοντα προβλήματα, τον κατέστησαν αδιαμφισβήτητη κοινοβουλευτική προσωπικότητα πανελλήνιας εμβέλειας.

Σε τοπικό επίπεδο η σχέση αμοιβαίας εκτίμησης και αγάπης με τον απλό Τρικαλινό πολίτη, η ειλικρίνεια και εντιμότητά του, τον ανέδειξαν στην κορυφή της προτίμησης του εκλογικού σώματος.

 Όσοι είχαν την καλή τύχη να συναγωνισθούν και συνεργασθούν μαζί του σε σπουδαία ζητήματα, μπορούν τώρα να εκτιμήσουν, το άδολο ενδιαφέρον του, την… αφόρητη ανιδιοτέλειά του και το ανυποχώρητο στις απαιτήσεις του υπέρ του Τρικαλινού λαού!

Ο καθένας από εμάς, που κάποια στιγμή διακόνησε στα κοινά και χρειάστηκε τη συνδρομή του, ο Θανάσης ήτο πάντοτε παρών και πάνοπλος. Προσωπικά, ως πρώην Δήμαρχος Τρικκαίων και της ΤΕΔΚ Ν. Τρικάλων, πρόεδρος, έχω πολλά να καταθέσω στο βιογράφο του, για ουσιαστικές και επωφελείς παρεμβάσεις του ακούραστου, του λεβέντη Θανάση Δερβέναγα υπέρ του Νομού της γενέτειράς του.


Μαζί με τα ειλικρινή συλλυπητήρια προς την άξια σύντροφό σου Ελένη και τους οικείους σου, φίλτατε Θανάση σου εύχομαι καλό κατευόδιο. Η γη της ιδιαίτερης πατρίδας σου, η γη της Πύλης, σίγουρα θα σ’ αγκαλιάσει στοργικά, γιατί υπήρξε πανάξιο παιδί της. Οι Τρικαλινοί θα σε θυμούνται πάντοτε με αγάπη και ευγνωμοσύνη.

Ώρα σου καλή φίλτατε Θανάση

Κων. Δ. Παπαστεργίου

Δημοσιεύτηκε στην "Έρευνα"




Χοροεσπερίδα της ΟΝΝΕΔ στο κέντρο "ΣΤΑΜΟΣ" ΤΟ 1979



Δίπλα στον Θανάση Δερβέναγα οι Λεωνίδας Μπέλτσιος και Σωτήρης Κόκκαλης












 1978 από χοροεσπερίδα της ΟΝΝΕΔ στο κέντρο "Φαλώρεια" της οδού Καλαμπάκας. με τον Θανάση Δερβέναγα να φωτογραφίζεται με ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ



Από αριστερά Αποστόλης Παλαβράκης, Κώστας Χαιρόπουλος, Θανάσης Δερβέναγας και Σωτήρης Χρισταντώνης












Στη φωτο 3 επίσης από την χοροεσπερίδα της ΟΝΝΕΔ στο κέντρο "ΦΑΛΩΡΕΙΑ" το 1978




Εικονίζονται από αριστερά όρθιοι: Ο αείμνηστος Θανάσης Βαβυλόπουλος, Αποστόλης Παλαβράκης, Κώστας Χαιρόπουλος, Χρήστος Καταγκούνης
Καθήμενοι: Σωτήρης Χρισταντώνης,  (άγνωστος), Θανάσης Δερβέναγας, Μπάμπης Σιαματάς, Ντίνος Στάϊκος








(Αρχείο fatsimare)












Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου