Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Μια Τρικαλινή, η Αλία Παπαγεωργίου στους 50 ανανεωτές των Βρυξελλών


Στο βιβλίο " Changemakers  in Brussels - People with good ideas for the world" που κυκλοφόρησε πρόσφατα στις Βρυξέλλες συμπεριλαμβάνεται και η Ελληνομελβουρνιωτισσα  δημοσιογράφος Αλία Παπαγεωργίου, κόρη του Δημήτρη Παπαγεωργίου επίσης δημοσιογράφου από τη Χαϊδεμένη αλλά και ανεψιά του γνωστού Τρικαλινού σκιτσογράφου "Κουρσό". 









"Οι ανανεωτες των Βρυξελλών- Άνθρωποι με καλές ιδέες για τον κόσμο'¨όπως μεταφράζεται ο τίτλος ,είναι μια επιμελημένη έκδοση σε διάφορες γλωσσες και επιλέγει να παρουσιάσει άτομα που εργάζονται για την αλλαγή της Ευρωπαικής πρωτεύουσας..

Σχετικά με την πατριωτισσά μας η συγγραφέας Polly Akhurst γράφει ότι η Αλία είναι επικοινωνιακή και ενθουσιώδης  αρθρογράφος στην εφημερίδα New Europe των Βρυξελλών και υπεύθυνη στα θέματα της Ευρωπαικής Ένωσης.

Εχει σπουδάσει Ευρωπαικό δίκαιο και  εργάζονταν  πριν σε Ελληνική εφημερίδα αλλά απο τότε που την έφεραν στις Βρυξέλλες δεν ξανακοίταξε  πίσω.


Η συγγραφέας  λέει ότι χαρι στις νομικές της γνωσεις καταπιάστηκε με πολλά θέματα που απασχολούν τα κέντρα αποφάσεων της Ευρώπης και τα κατάφερε θαυμάσια.


Η Αλία ειναι στην πρώτη γραμμή της νέας γενιάς των δημοσιογράφων που δεν θεωρεί πρόβλημα  τις μεταβολές στο γραπτό τύπο,παρά τις θεωρει ένα νέο ξεκίνημα για νεες ανακαλύψεις.



Και καταλήγει ότι και η ίδια ,όπως και η εφημερίδα της προωθει τις νέες ηλεκτρονικές μεθόδους επικοινωνίας, ειτε μεσω του facebook είτε του γνωστού Twitter...


Συγχαριτήρια Αλία και ευχόμαστε αυτο που  ευχήθηκε στον καθένα σας και ο διευθυντης του Λυκείου όταν σας έδινε το Μπακαλορεά ¨Να φτάσεις εκει που δεν μπορείς να φτάσεις".

Δειτε το βιβλίο και το κείμενο εδω:  http://www.blurb.com/books/2162214




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου