Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Με νέα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η πεζοδρόμηση της οδού Ιπποκράτους στα Τρίκαλα


Στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για την πεζοδρόμηση της οδού Ιπποκράτους θα προχωρήσει η Δημοτική Αρχή του Δήμου Τρικκαίων καθώς η σχετική απόφαση προωθήθηκε αναλόγως για να έχει νομική ισχύ και έτσι ο συγκεκριμένος δρόμος παραμένει σήμερα ως είχε.





Όπως δήλωσε χθες ο δήμαρχος κ. Χρήστος Λάππας, πριν 1,5 χρόνο περίπου το τότε δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να κάνει την οδό Ιπποκράτους πεζόδρομο. Θα έπρεπε όμως αυτή η διαδικασία να προχωρήσει, να πάει δηλαδή η απόφαση στον Νομάρχη, αφού τότε λειτουργούσε ακόμα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και να πάρει και την νομική υπόσταση ότι είναι πεζόδρομος.


Πριν λίγους μήνες μάλιστα είχαν τοποθετηθεί στην οδό Ιπποκράτους από τον Δήμο κάποια κολονάκια τα οποία όμως αποσύρθηκαν "βιαίως και εν μέσω της νυκτός από αγνώστους που προφανώς είχαν κάποιο συμφέρον", όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Λάππας και ο δήμος, επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, δεν δικαιούνται να ξανατοποθετήσει κολονάκια.

Εκτός αυτού πηγαίνουν πολλοί καταστηματάρχες και εκφράζουν παράπονα λέγοντας "γιατί κλείνεις τον δρόμο δήμαρχε αφού δεν είναι πεζόδρομος" και στις αιτιάσεις του κ. Λάππα ότι υπάρχει σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου απαντούν πως δεν προχώρησε αυτή η απόφαση, άρα αυτή είναι μετέωρη και δεν έχει δικαίωμα ο δήμος να προβεί σε πεζοδρόμηση της οδούς. Τον απειλούν μάλιστα πως θα τον πάνε στο δικαστήριο αν κλείσει τον δρόμο. Θα προχωρήσουν, λένε, σε ασφαλιστικά μέτρα και θα έχουν δίκαιο, παραδέχθηκε ο κ. Λάππας.

Έτσι τώρα ο δήμαρχος θα πρέπει να ολοκληρώσει την διαδικασία πεζοδρόμησης της ανωτέρω οδού, θα πρέπει δηλαδή να παρθεί νέα απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο, επιβεβαιώνοντας την θέλησή τους ότι η οδός Ιπποκράτους είναι πεζόδρομος και αυτή η νέα απόφαση να σταλεί για έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ώστε να αποκτήσει νομική υπόσταση.


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου