Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Σκουπίδια και κόψιμο χόρτων απασχολούν τους κατοίκους σε Ρόγγια και Διπόταμο


Μιλάει ο Χριστόφορος Αλεξίου πρόεδρος τοπικής κοινότητας Διπόταμου-Ρογγίων





(Διπόταμος 280 κάτοικο – Ρόγγια 210 κάτοικοι)




«Πρώτο και μεγάλο πρόβλημα της τοπικής κοινότητας Διπόταμου, που συμπεριλαμβάνει και τα Ρόγγια, είναι η αποκομιδή των σκουπιδιών, η οποία αντί να γίνεται κάθε 8 μέρες (ημέρα Τετάρτη), τα απορριμματοφόρα του Δήμου κάνουν να περάσουν 10, 12 και καμία φορά και 15 μέρες.

Πέρα από αυτό, η προσωπική εργασία των χωριανών και η δική μου, στο κόψιμο των χορταριών, έχει ξεπεράσει τα όρια του εθελοντισμού. Προσωπικά, έχω κόψει τα χορτάρια πέντε φορές από την αρχή της άνοιξης. Εκτός από τις πολλές ανοιξιάτικες βροχές που είχαμε φέτος, το χωριό μας έχει μεγάλη βλάστηση, γιατί έχει πολλά νερά.

Φέτος, με το σύστημα «Καλλικράτης», είναι η πρώτη χρονιά που στο χωριό επικρατεί κατάσταση οργιώδους βλάστησης, αφού δεν υπάρχει επάρκεια σε ειδικευμένο προσωπικό του δήμου (χειριστές μηχανημάτων και εργάτες) για το κόψιμο των χορταριών. Πήρα ειδοποίηση από την Τροχαία, για το κόψιμο των χορταριών δεξιά και αριστερά των δρόμων, από και προς το χωριό, λόγω της μειωμένης ορατότητας που δημιουργούσαν στους οδηγούς, εκτός από το ότι έκρυβαν τα οδικά σήματα κυκλοφορίας. Έτσι αναγκάστηκα να ζητήσω τη βοήθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου και έστειλε ένα μηχάνημα και έκοψε τα χορτάρια – που είχαν ξεπεράσει το ενάμιση μέτρο – δεξιά και αριστερά των κεντρικών δρόμων Διπόταμος-Ρόγγια και Διπόταμος-Κεφαλόβρυσο.

Άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, είναι η μη έγκαιρη και γρήγορη αποκατάσταση των βλαβών, στο δίκτυο ύδρευσης. Χρήματα άλλα δικά μας, δεν μπορούμε να βάλουμε, ούτε για τη βενζίνη των χορτοκοπτικών μηχανημάτων».


Λέλα Κατεχάκη


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου