Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Προσλήψεις στο Δήμο Τρικκαίων για κοινωνική εργασία



Στην πρόσληψη ατόμων μέσω προγραμμάτων κοινοφελούς χαρακτήρα θα προχωρήσει προσεχώς ο Δήμος Τρικκαίων.









Σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Χρήστος Λάππας, το πρόγραμμα της κοινωνικής εργασίας είναι ευρωπαϊκό, χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό ταμείο και περιλαμβάνει μια προσπάθεια διεύρυνσης της απασχόλησης ιδιαίτερα στους νέους και στις γυναίκες. Θα εκτυλιχθεί σε 5 πεντάμηνα περίπου μέχρι τις αρχές του 2013 και θα ασκείται στον τομέα του περιβάλλοντος, στον τομέα της κοινωνικής προστασίας και στον πολιτισμό.


Στην προσπάθεια αυτή, είπε ο κ. Λάππας, ο δήμος Τρικκαίων έχει κάνει τις προτάσεις του που βασικά στηρίζονται σε δύο πυλώνες.


Ο ένας είναι ποιές οι ανάγκες που υπάρχουν στον δήμο πάνω στους 3 τομείς που ανέφερε παραπάνω και τι καινοτόμες ιδέες μπορούν να διατυπώσουν και επ' αυτού ώστε κάποιες από αυτές τις δομές που θα δημιουργηθούν να μπορούν να συνεχιστούν και μετά τη λήξη του προγράμματος.

Εκτιμάται πως για τον Δήμο Τρικκαίων για τα 5 πεντάμηνα η απασχόληση θα αφορά περίπου 500 άτομα, δηλαδή 100 άτομα ανά πεντάμηνο.

Θέσεις σε όλο το νομό


Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο κ. Λάππας, από τα χρήματα που υπάρχουν στο πρόγραμμα της Θεσσαλίας και με βάση την πληθυσμιακή κατανομή, εκτιμά ότι στο Νομό Τρικάλων συνολικά θα υπάρξουν γύρω στις 1200 – 1300 θέσεις απασχόλησης, άρα στον Δήμο Τρικκαίων θα υπάρξουν γύρω στα 500 με 600 θέσεις. Οι υπόλοιπες θα πάνε στους υπόλοιπους δήμους.

Τέλος και σύμφωνα με εκτιμήσεις του κ. Λάππα το πρόγραμμα θα αρχίσει να υλοποιείται από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Στοιχεία του προγράμματος
Τα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα θα έχουν τοπικό χαρακτήρα και μπορούν ενδεικτικά να περιλαμβάνουν:

? έργα κοινωφελούς χαρακτήρα και φροντίδας όπως π.χ. διαμόρφωση και φροντίδα πάρκων και λοιπών έργων πρασίνου, αναδάσωση, δασοπροστασία και φύλαξη περιοχών υψηλού φυσικού κάλους, καθαριότητα παραλίων περιοχών, καθαρισμούς και μικρές αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις ρεμάτων κλπ
? υπηρεσίες φροντίδας, μέριμνας ηλικιωμένων, ΑμεΑ και παιδιών κλπ
?κοινωνικές δράσεις όπως κοινωνικά παντοπωλεία, συλλογή και διάθεση χρησιμοποιημένου ρουχισμού,
? δράσεις για παιδιά και νέους, εξωσχολικά προγράμματα για μαθητές και παιδιά, οδική ασφάλεια μαθητών, σίτιση σε ολοήμερα σχολεία φτωχών περιοχών,
? δράσεις διατήρησης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, κ.α
Οι τελικοί αποδέκτες κοινωνικών υπηρεσιών δεν θα πρέπει να ωφελούνται ταυτόχρονα από ά?λλη συγχρηματοδοτούμενη δράση του ΕΚΤ.




Οι ωφελούμενοι/ες της πράξης θα πρέπει σωρευτικά να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

? Να είναι άνεργοι με δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή
? Αγρότες, ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ που δεν διαθέτουν ή δεν δικαιούνται δελτίο ανεργίας και έχουν ατομικό εισόδημα έως 10.500,00 ευρώ το οικονομικό έτος 2010 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1-1-2009 έως 31-12-2009), θα προσκομίζουν βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ, αφού καταχωρηθούν σε ειδική κατάσταση συμμετοχής στη δράση.

? Να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή να είναι ομογενείς ή μετανάστες που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
Τα κριτήρια επιλογής αφορούν στην κοινωνική, οικονομική, οικογενειακή κατάσταση των υποψήφιων ωφελουμένων, αποδεικνύονται με νόμιμα σχετικά δικαιολογητικά και δίνουν προτεραιότητα:
? σε μακροχρόνια ανέργους
? σε βραχυχρόνια και μακροχρόνια ανέργους που δε λαμβάνουν επίδομα
ανεργίας
? σε ανέργους νέους έως 30 ετών που αναζητούν εργασίας



Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των «Αιτήσεων Χρηματοδότησης – Δηλώσεων», συνοδευόμενων από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ορίζεται η 11/07/ 2011 και ώρα 15.00 μ.μ.

Η διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής των Δικαιούχων θα πραγματοποιηθεί από την ΕΥΔ ΕΠΑΝΑΔ μέσω Επιτροπής, η οποία θα απαρτίζεται από στελέχη της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Η εν λόγω Επιτροπή θα συσταθεί /συγκροτηθεί με Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

 

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου