Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση του 4ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων "Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης"


Πραγματοποιήθηκε  στο 4ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» η καθιερωμένη πλέον τελετή αποφοίτησης των μαθητών της Γ΄ Λυκείου, σχολικού έτους 2010–2011, με την παρουσία των αποφοίτων, των γονέων τους, αρκετών αποφοίτων παλαιοτέρων ετών αλλά και μαθητών καθώς και του Συλλόγου των καθηγητών του σχολείου.





Την εκδήλωση χαιρέτησε και η αντιδήμαρχος κ. Κάκλα Βασιλική, Πρόεδρος της Επιτροπής παιδείας του Δήμου, ενώ παρευρίσκονταν ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κατσιάνης Αναστάσιος, και η κα Μπούσια Ζωή, εκπρόσωπος του ΔΣ του «Ασκληπιός».


Αρχικά, το λόγο πήρε ο Δ/ντής του Λυκείου, κ. Γεώργιος Γενετζάκης, ο οποίος τονίζοντας ότι η ζωή αποτελεί μία διαδοχή σχέσεων, που όμως έχει ανάγκη ποιότητας, υπογράμμισε ότι το σχολείο είναι ο κατεξοχήν χώρος όπου ο μαθητής θα σμιλεύσει στην προσωπικότητά του τον πολιτισμό και την ποιότητα στη σχέση, προκειμένου να κατορθώσει να ζήσει αρμονικά στην κοινωνία.


 Στη συνέχεια, αφού ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας του Λυκείου για τις όποιες αστοχίες της στα τρία Λυκειακά χρόνια σπουδών, ευχήθηκε ο κάθε εκπαιδευτικός του σχολείου να έχει κτίσει κάτι σημαντικό στην ψυχή του κάθε μαθητή, πράγμα, που κατά τον ομιλητή, θα αποτελέσει και την ηθική ανταμοιβή για τον εκπαιδευτικό – δάσκαλο.

Επιπρόσθετα  ζήτησε από τους αποφοίτους,  να αντιμετωπίσουν τη ζωή με αισιοδοξία, υπευθυνότητα, θάρρος και δύναμη στους νέους τους αγώνες, χωρίς να κάμπτονται από την κρίσιμη κατάσταση που διέρχεται η πατρίδα μας, η οποία κατά τον ομιλητή, είναι περισσότερο κρίση αξιών και λιγότερο κρίση οικονομική.  Επιλογικά ο  Δ/ντής συνεχάρη τους αποφοίτους που έγραψαν καλά στις Πανελλαδικές εξετάσεις,  ευχήθηκε σε όσους ξαναπροσπαθήσουν να έχουν καλύτερα αποτελέσματα, καθώς και σε όσους δοκιμάσουν την τύχη τους στο εξωτερικό,  αλλά και σε όσους δεν ασχοληθούν με Ανώτερες και Ανώτατες σχολές να διακριθούν από ένα αξιολογικό προσανατολισμό στη ζωή τους.


Στη συνέχεια κλήθηκε στο βήμα εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων, η  κ. Αρδάνη Αλέκα, η οποία, επισημαίνοντας ότι οι απόφοιτοι πλέον θα κληθούν να αγωνιστούν σε άλλους στίβους της ζωής, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα εξέλθουν νικητές και σε αυτούς τους χώρους, μέσω του καθημερινού αγώνα, τονίζοντας ότι οι δυσκολίες είναι αναπόφευκτοι παράμετροι στη ζωή.




Ωστόσο, μίλησαν και μαθητές της Γ΄Λυκείου. Το λόγο αρχικά πήρε ο μαθητής της Γ΄ λυκείου,υ Σταρίδας Δημήτριος, πρόεδρος του Δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου, ο οποίος και ευχαρίστησε τον Δ/ντή του Σχολείου για το επίπεδο συνεργασίας που είχαν, το Σύλλογο των Διδασκόντων για την παιδαγωγική του  ικανότητα καθώς και τους γονείς των μαθητών για την κάθε είδους στήριξη των παιδιών τους, ενώ παράλληλα τόνισε την σημασία της φιλικής σχέσης μεταξύ των συμμαθητών τους στην αντιμετώπιση κάθε είδους προβλημάτων στη μαθητική ζωή του Λυκείου.


 Κατόπιν μίλησε η μαθήτρια της Γ΄ λυκείου, Αλεξίου Μαρία, ευχαρίστησε το Σύλλογο των καθηγητών του Λυκείου για τις προσπάθειες που έκαναν τα τρία Λυκειακά χρόνια, όπως και τους γονείς της, και ευχήθηκε καλές σπουδές σε όλους. Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και η ομιλία του μαθητή της τρίτης Λυκείου, Λιάμπα Γιάννη, ο οποίος πρώτευσε στο βαθμό πρόσβασης μεταξύ των συμμαθητών του στο σχολείο.
Την παρουσίαση των ομιλητών είχε αναλάβει η μαθήτρια της Γ΄ λυκείου, Τσιλιμίγκα Κων/να, δεύτερη σε βαθμό πρόσβασης στο σχολείο.


Στη συνέχεια οι απόφοιτοι, καλούμενοι από τον υποδιευθυντή του Σχολείου κ. Ζάχο Ζαχαρία, μαθηματικό, προσέρχονταν ένας – ένας και έπαιρναν από δύο αναμνηστικά δώρα, τα οποία  διένειμαν τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων, κ. Αρδάνη Αλέκα και κ. Αναστασίου Ευριπίδης,  καθώς και ο μαθηματικός  καθηγητής κ. Αλμπάνης Νικόλαος.


Τα δώρα, ένα μπρελόκ κλειδιών με την επιγραφή του σχολείου και τη σχολική χρονιά αποφοίτησης καθώς και ένα μικρό αλλά πολύ ενδιαφέρον άλμπουμ, εξαιρετικής ευρηματικότητας, χορηγίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων,  με φωτογραφίες των αποφοίτων στη διάρκεια εκδηλώσεων της Γ΄ τάξης του Λυκείου, το οποίο  επιμελήθηκε και φιλοτέχνησε το φωτογραφείο του κ. Παππά Ηλία.

Κατόπιν οι απόφοιτοι κατευθύνονταν στη γραμματεία, για να παραλάβουν το απολυτήριό τους μαζί με τον έλεγχο επίδοσής τους. Την επιμέλεια της επίδοσης των απολυτηρίων είχαν οι καθηγητές: Αρσενιάδης  Δημήτριος, κοινωνιολόγος, Λεβέντη Παρασκευή, θεολόγος, και Ζαχείλα Χριστίνα, φυσικής αγωγής, με την επιστασία του υποδιευθυντή κ. Ζάχου Ζαχαρία.


Μετά την παραλαβή των απολυτηρίων απόφοιτοι και καθηγητές προσέρχονταν στον πλούσιο μπουφέ, που είχε επιμεληθεί το Διοικητικό Συμβούλιο Γονέων και Κηδεμόνων, ενώ τα ποτά ήταν προσφορά της Εταιρείας «Θεοδώρου Κλιάφα».


Η βραδιά έκλεισε με μουσική εκδήλωση που διοργάνωσαν μαθητές και των τριών τάξεων του Λυκείου. Η ορχήστρα αποτελούνταν από τους μαθητές : Μπακοϊα Ελένη, Β΄λυκείου, στο ντραμς,  Χειράκη Θεανώ, Γ΄  λυκείου, στο πιάνο, Λύτρα κρυσταλλία, Β΄λυκείου, στην κιθάρα, Μηλιώτης Στέφανος, Α΄ λυκείου, στην κιθάρα, Γουγάς Δημήτριος, Γ΄  λυκείου, στο μπουζούκι,  Παχής Γρηγόρης,  Γ΄  λυκείου, στο μπουζούκι, ενώ τραγούδησαν οι  Αλεξίου Μαρία, Γ΄  λυκείου,  Γουγάς Δημήτριος, Γ΄  λυκείου, Λύτρα Κρυσταλλία, Β΄ λυκείου, Μηλιώτης Στέφανος, Α΄ λυκείου, Νυστάζου Κων/να, Γ΄  λυκείου,  και Φουντανοπούλου Σταυρίνα,  Γ΄  λυκείου.


Τη βιντεοσκόπηση της όλης εκδήλωσης επιμελήθηκε το φωτογραφείο του κ. Ηλία Παππά, ενώ τη φωτογράφιση ο επίτιμος Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, γνωστός για την πολυσχιδή προσφορά του στο σχολείο, κ. Βασίλειος Κουκούλας.


Τέλος, απόφοιτοι, καθηγητές αλλά και μαθητές από άλλα σχολεία, χόρεψαν στο προαύλιο διάφορους χορούς μέχρι αργά το βράδυ.

Το Δ. Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης»























Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου