Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Πανδαισία στίβου το Σαββατοκύριακο στα Τρίκαλα

Με μεγάλη αισιοδοξία και με την παρουσία των νεαρών Τρικαλινών αθλητών που θα λάβουν μέρος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων παγκορασίδων, η ΕΑΣ ΣΣΕΓΑΣ Δυτικής Θεσσαλίας, παραχώρησε στα γραφεία της, συνέντευξη τύπου στα πλαίσια των αγώνων που θα γίνουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην πόλη μας. Οι αθλητές της Δυτικής Θεσσαλίας που θα συμμετάσχουν στους αγώνες


    
Σίγουρα τα παιδιά που βρέθηκαν στον χώρο της συνέντευξη τύπου έδωσαν μια άλλη νότα, δείχνοντας το ενδιαφέρον τους για τους αγώνες αλλά και την αγάπη τους για τον κλασσικό αθλητισμό.


Αρχικά μίλησε ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Χαχάμης ο οποίος είπε: Πρέπει να προβάλουμε τις αξίες τις οποίες πρεσβεύουν αυτά τα παιδιά και γι’ αυτό θελήσαμε και από αυτό το βήμα να παρουσιάσουμε τους αυριανούς πρωταθλητές στο πρόσωπο της τρικαλινής κοινωνίας.
Το συγκεκριμένο πανελλήνιο πρωτάθλημα, είναι το πρωτάθλημα που μπαίνουν οι βάσεις για την μελλοντική εξέλιξη του κάθε αθλητή., Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι οι ομάδες της ΈΑΣ Δυτικής Θεσσαλίας κάνουν μια σπουδαία δουλειά δίνοντας τον αγώνα τους. Η μονή απολαβή που έχουν οι προπονητές και οι γονείς αυτών των παιδιών είναι η διάκριση στα πανελληνιά πρωταθλήματα.

Ο κ. Χαχάμης συνέχισε λέγοντας: Σε μια εποχή που η πολιτεία αδυνατεί να βγάλει τις υποχρεώσεις της και τη στιγμή που το κράτος και οι τοπικοί φορείς κωφεύουν… θα πω ότι εμείς σαν ένωση προσπαθούμε να δώσουμε το στίγμα μας στον χώρο. Διοργανώσαμε τα τελευταία 10 χρόνια… 46 πανελλήνια πρωταθλήματα, βαλκανικούς αγώνες, τα «Τσικλιτίρεια» και άλλα. Είμαστε μια περιοχή με ζωντάνια, με δράση και ποιότητα.

Από το 1896 ιδρυτικό μέλος του ΣΕΓΑΣ είναι ο ΓΣΤ και τώρα η ΓΓΑ ζητά σήμερα να αναγνωρίσει με την υποβολή 19 χαρτιών ένα σωματείο από το 1896. Τέτοιες κινήσεις στέκονται τροχοπέδη στην ανάπτυξη του αθλητισμού.


Τελειώνοντας… για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα τόνισε… «Το συγκεκριμένο πρωτάθλημα είναι πολύ σημαντική διοργάνωση. Δεν έχουμε να κάνουμε με φτασμένους αθλητές αλλά με νεαρά παιδιά στα οποία δίνεται την δυνατότητα να κάνουν τα όνειρα του για το μέλλον. Τα σωματεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτ. Θεσσαλίας θα συμμετάσχουν στους αγώνες με 40 παιδιά, ένας μεγάλος αριθμός.

Το πανελλήνιο αυτό πρωτάθλημα θα είναι από τα καλύτερα όχι μόνο σε οργάνωση αλλά και σε επιδόσεις».
Τέλος ο ο κ. Χαχάμης μίλησε για την αμέριστη συμπαράσταση από τον ΟΑΚΑΔΤ, που κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να βοηθήσει.
Με τη σειρά του ο πρόεδρος του Αθλητικού οργανισμού, Βασίλης Νάκης ειπε: «Ο ΟΑΚΑ Δήμου Τρικκαίων είναι ένας οργανισμός που δεν έχει μεγάλη οικονομική άνεση αλλά είπαμε ναι όταν μας ζητήθηκε να στηρίξουμε τον Πρωτάθλημα. Τέτοιες εκδηλώσεις φέρουν κόσμο στα Τρίκαλα καθώς μαζί με τους αθλητές θα έρχονται και οι γονείς. Στην κρίση που υπάρχει, θα δοθεί μια πνοή στην πόλη καις τους επαγγελματίες του νομού».

Με την ευκαιρία ο κ. Νάκης στάθηκε στις εργασίες που γίνονται σε αθλητικούς χώρους, μίλησε για το στοίχημα του βοηθητικού που αλλάζει όψη, ενώ και στην αίθουσα Τσιάντα θα γίνουν παρεμβάσεις. Ανάλογο πλάνο υπάρχει και για τον Αη Γιώργη. Ειδικά πάντως αυτές τις μέρες παρατηρείται οργασμός δουλειάς στους  χώρους που θα φιλοξενηθούν οι αγώνες και είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γιάννης Κοντονάσιος δεν παραβρέθηκε στην εκδήλωση, αφού έδινε την μάχη του για τους κλωβούς και τα υπόλοιπα μέτωπα.

Ένα από τους ανθρώπους του Στίβου, ο κ. Παναγιώτης Χατζηλάκος, απευθυνόμενος στους νεαρούς αθλητές ότι “η άμιλλα, η προσπάθεια και ο αγώνας είναι τα στοιχεία που μετρούν πάνω απ'όλα”.

Για τον τομέα του πρόσθεσε πως η καλή επικοινωνιακή υποδομή ανταποκρίνεται πάντα και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να λειτουργήσουν όλα άψογα και το διήμερο. Το γεγονός αυτό θα κάνει πιο εύκολη και την ζωή των αθλητών, που θα αφοσιωθούν απερίσπαστοι στην αποστολή τους.
Ο γραμματέας της Ενωσης Γιάννης Τσιαντούλας είπε τα καλύτερα για τη νέα γενιά του στίβου, ενώ αναγνώρισε την συμβολή όλων εκείνων που διαπλάθουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

Τέλος ο πρόεδρος των κριτών κ. Γιώργος Γεροκώστας μετά τις χρηστικές πληροφορίες αναφέρθηκε στο έργο των κριτών οι οποίοι έφεραν σε πέρας μεγάλες διοργανώσεις και διαθέτουν τεράστια εμπειρία. 95 άτομα θα επιστρατευτούν για τις ανάγκες του Πανελληνίου και όπως όλοι θα κάνουν το καθήκον τους προκειμένου η διοργάνωση να πάρει άριστα.

Οι τρικαλινές συμμετοχές

ΓΣ Τρικάλων
Παμπαίδες
Ρόζος Αθανάσιος        3000μ./4Χ300
Ζωγράφος Δημήτριος 600μ./4Χ300
Κουγιούμης Άγγελος  1000μ./4Χ300
Καραμπάς Παρασκευάς 300μ./4Χ300
Κούτσικος Ευάγγελος            4Χ300
Ρεπούσης Αθανάσιος  4Χ300
Ντακούλας Κων/νος   Ακόντιο
Ντινόπουλος Αντωνης            Τριπλούν
Παγκορασίδες
Αγραφιώτη Αθηνά       2000μ./4Χ300
Καλαθά Ελισάβετ       Ύψος
Ζιώγου Ελένη  300μ./4Χ300
Κουτλή Φανή  50μ./4Χ300
Παπαθανασίου Καλλιόπη       4Χ300
Πέτρου Αθανασία       4Χ300

ΓΑΣ «Ζεύς»
Παμπαίδες
Παπαστεριάδης Γεώργιος       300μ.
Λεβέντης Θεοδόσης   Δίσκος/Σφύρα
Πλέξίδας Κων/νος      Σφαίρα
Σπανός Βασίλειος       Ακόντιο
Παγκορασίδες
Κυριακή Αγγελική      150μ.
Μπαϊρακτάρη Ευγενία Δίσκος
Αργύρη Φωτεινή         Ακόντιο/Σφύρα
Πούλιου Ευφροσύνη   Ακόντιο

ΓΕΑ Τρικάλων
Παμπαίδες
Αγορίτσας Γεώργιος   150μ./4Χ300
Καψάλης Αθανάσιος  80μ./4Χ300
Ζαχαρός Ευστάθιος     300μ./4Χ300
Σεκάι Λεντιόν 4Χ300
Τσιγάρας Σωτήριος     Ύψος
Κωτούζας Σωτήριος   Ύψος
Παγκορασίδες
Λιάκου Χριστίνα         Μήκος





Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου