Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Τα..."Σαμαράκια" και τα..."σαμάρια". Αφήστε τις "μαγκιές" και τα πειράματα εκεί στο Δήμο Τρικκαίων...


Ιδού η λύση πριν θρηνήσουμε θύματα. Το μέτρο είναι κίνδυνος-θάνατος ειδικά για τους δικυκλιστές...




"Υπό προϋποθέσεις «σαμάρια» (!) σε δρόμους της περιοχής μας" διαβάζουμε σε τοπικές εφημερίδες.



Και βέβαια, δεν μιλάνε για σαμάρια όπως αυτό της φωτογραφίας, ούτε για τα Σαμαράκια, τα παιδιά του Σαμαρά.




Μιλάμε για "σαμαράκια" και είναι το μέτρο που παίρνουν πολλοί δήμαρχοι για να περιορίσουν την κίνηση σε κατοικημένες περιοχές ή γύρω από σχολεία.


Το μέτρο αυτό βέβαια πριν από λίγο καιρό είχε κηρυχθεί παράνομο και πολλοί δήμοι είχαν αναγκαστεί να τα ξηλώσουν, αλλά μετά από λίγο καιρό, δειλά – δειλά επέστρεψαν πάλι.



Τα σαμαράκια είναι επικίνδυνα διότι μπορεί να χάσει ο οδηγός τον έλεγχο του αυτοκινήτου, ενώ επιπλέον μπορεί να προκαλέσουν ζημιά και στο όχημα.

Βέβαια, δεν υπάρχει και άλλη λύση, προκειμένου να προστατευτούν τα παιδιά και να σταματήσουν οι αγώνες δρόμου μέσα σε κατοικημένες περιοχές. Δεν υπάρχει άλλη λύση;

Και όμως υπάρχει!


Στην Αμερική και συγκεκριμένα στη Φιλαδέλφεια, ο αρμόδιος για την κυκλοφορία, Charles Denny, σκέφτηκε κάτι έξυπνο και πρωτότυπο: Ψεύτικα σαμαράκια, ζωγραφιστά, τριών διαστάσεων που από τη θέση του οδηγού φαίνονται σαν τα κανονικά.


Έτσι ο οδηγός κόβει ταχύτητα, αλλά το αυτοκίνητο δεν καταπονείται, ούτε κινδυνεύει να φύγει εκτός πορείας. Μία απόδειξη ότι όταν υπάρχει θέληση, όλα μπορούν να γίνουν.

Και για να μην κάνω τον...πονηρό, το βρήκα ΕΔΩ









Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου