Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Ας εργαστούμε σκληρά για την Ελλάδα που θέλουμε


Πρόγραμμα σταθερότητας
Του Γιώργου Σπαθή





Η χώρας μας στην χρονική συγκύρια που διανεύουμε βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ιστορίας της. Η ΝΔ στα 5,5 χρόνια διακυβέρνησης της κατάφερε να διπλασιάσει τα χρέη του ελληνικού κράτους και επιμελώς έκρυβε την αλήθεια για το έλλειμμα που έφτασε σε ύψος ρεκόρ 12,7% και ο δανεισμός του κράτους στα 340 δις ευρώ από 170 δις ευρώ που τον παρέλαβε το 2004.


Ο Ελληνικός λαός τον Οκτώβριο του 2009 καταδίκασε την ΝΔ με βάρια ήττα δίνοντας ισχυρή πλειοψηφία στο ΠΑΣΟΚ.Όλα τώρα δείχνουν ότι η διαστρέβλωση των οικονομικών στοιχείων γίνονταν δυστυχώς κάτω από την μύτη της ΕΕ και των ελεγκτικών μηχανισμούς της, παρόλο που αυτοί βλέπουν τους δείκτες και όχι τον άνθρωπο.

Πέντε μήνες μετά τις εκλογές γίναμε όλοι πιο σοφοί για την κατάσταση της οικονομίας την στάση της κ Μερκελ που υποκαθιστά τον ρόλο της κ Θάτσερ στην Ευρώπη μάθαμε επίσης για τα σπρεντ και τα κερδοσκοπικά παιγνίδια των αγορών.

Δεν θα αναφερθώ σε όσους ακούσια η εκούσια δεν θέλουν κυβερνητική συνεργασία και ούτε καν προγραμματική συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ γιατί αυτό αφόρα εκείνους.

Όμως θα ήταν παράληψη μας να μην αναφερθούμε στο περίσσιο θράσος της νέας ηγεσίας της ΝΔ όπου πέντε μήνες μετά τις εκλογές και αφού δεν έκανε καν απολογισμό για τα αιτία της ήττας κάνει πως δεν καταλαβαίνει τίποτα για το έγκλημα που διέπραξαν στη χώρα, αυτό είναι υποκρισία και εμπαιγμός απέναντι στον Ελληνικό λαό. Όλοι οι Έλληνες και Ελληνίδες σήμερα γνωρίζουν ότι η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και χρειάζεται άμεσα πρόγραμμα οικονομικής σταθερότητας. γνωρίζουν επίσης και τις διαχρονικές ευθύνες των πολιτικών εκείνων που οδήγησαν την χώρα στην σημερινή παθογένεια.


Τα έκτακτα μέτρα για την οικονομία που παίρνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναγκαστικά, είναι σκληρά πλήττουν και τους εργαζόμενους και τους μισθωτούς. Το ΠΑΣΟΚ ως εκφραστής της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, η κυβερνώσα αριστερά στην χώρα έχει μια ιστορική ευθύνη απέναντι στην χώρα και τον Ελληνικό λαό η αφήνει την χώρα να βουλιάξει μαζί και το ίδιο η βγάζει την χώρα από την κρίση και την χρεοκοπία.


Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να αλλάξει σελίδα κάνοντας δομικές αλλαγές στο κράτος και την οικονομία, να φέρει ένα νέο πολιτικό, παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο όπου τα βάρη δεν θα είναι μονομερή να φέρει μέτρα που θα εγγυώνται την υπεράσπιση του δημοσίου αγαθού για το κοινωνικό σύνολο.

Σε αυτές τις στιγμές θα πρέπει να θυμόμαστε ίσως πως στην αρχαία Ρωμαϊκή Δημοκρατία υπήρχε ο θεσμός της συμμετοχικότητας των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων μέσα στην Δημοκρατική εξουσία, και πως από εκεί κληρονομήσαμε και την περίφημη φράση "Λαμπορεμους" που σημαίνει "ας εργαζόμαστε . σκληρά".

Ο δρόμος είναι δύσκολος χρειάζεται μεγάλη προσπάθειά, ώστε να οικοδομήσουμε όλοι μαζί μια Νέα Ελλάδα: που σέβεται, στηρίζει και προστατεύει τον πολίτη. Μία Ελλάδα ελπίδας και προοπτικής που βάζει ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου