Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Αναπτυξιακά κίνητρα ζητά ο Σωτ. Χατζηγάκης


Συνάντηση με τις διοικήσεις του Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων είχε σήμερα ο βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και πρώην υπουργός κ. Σωτήρης Χατζηγάκης.





Ζήτησε να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά και ειδικότερα στα Τρίκαλα, εν μέσω της οικονομικής κρίσης. «Υπάρχει κακή ψυχολογία στην αγορά» τόνισε προς ο κ. Β. Γιαγιάκος για να συμπληρώσει πως «πρέπει άμεσα να απεγκλωβιστούν χρήματα από προγράμματα που μπορούν να τρέξουν».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του ΕΣΤ κ. Χρ. Καλλέας ο οποίος τόνισε πως «η αγορά έχει ανάγκη από ρευστό… σήμερα κιόλας».

Ο κ. Σ. Χατζηγάκης από την πλευρά του έδειξε κατανόηση για το πρόβλημα, υπογράμμισε πως «η Κυβέρνηση με ιδιαίτερα μεγάλη καθυστέρηση λαμβάνει τις αποφάσεις της δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας στην αγορά».

Ο ίδιος σημείωσε πως «σε περιόδους κρίσης τα δημοσιονομικά μέτρα τα οποία η Κυβέρνηση πήρε δεν είναι από μόνα τους αρκετά, αλλά μπορεί να μεγαλώσουν το πρόβλημα» κάνοντας λόγο για «αναπτυξιακά κίνητρα τα οποία θα πρέπει να δοθούν άμεσα. Να τρέξει το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και να απεγκλωβιστούν χρήματα από το ΕΣΠΑ».



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου