Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

"ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ" - Από τον Π.Σ. «ΤΟ ΒΑΡΟΥΣΙ»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Βαρούσι», το Σάββατο του Λαζάρου 27 Μαρτίου, διοργανώνει στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων μια μοναδική συναυλία που θα «μαγέψει» με τις Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή.





Οι Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή είναι ένα καταπληκτικό ντουέτο που συνδυάζει τη φρεσκάδα και την παράδοση όσο κανένα άλλο από τα σύγχρονα νεανικά σχήματα. Είναι δύο νέα κορίτσια που μιλούν άπταιστα 7-8 γλώσσες, τραγουδούν σωστά και παίζουν μια πλειάδα οργάνων. Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει τραγούδια Ρεμπέτικα, Ελληνικά Παραδοσιακά από κάθε διάλεκτο, είτε Πορτογαλέζικα fado, Ισπανικά, Τσιγγάνικα, Σέρβικα, Βουλγάρικα, Αρμένικα, είτε ακόμα και σεφαραδείτικα, μπλουζ ή Τζαζ.


Είπαν γι`αυτές:
Οι αδελφές Βουγιουκλή είναι μια ξεχωριστή καλλιτεχνική παρουσία. Με γνώση, με ταλέντο, με ευαισθησία και με ήθος υπηρετούν ένα δύσκολο είδος μουσικής που μας συνδέει με τις μεγάλες στιγμές της μουσικής μας παράδοσης, μας διδάσκει και μας συγκινεί. Πλούσιες, μεστές και καλλιεργημένες οι φωνές τους, με τέχνη και με τεχνική, μ` ένα ευρύ και καλοδιαλεγμένο ρεπερτόριο αποτελούν μια νέα παρουσία στο μουσικό και καλλιτεχνικό μας χώρο και το κυριότερο, αποτελούν μιαν άλλη πρόταση για το πώς μπορούμε να πλησιάσουμε δημιουργικά και ελκυστικά τη μουσική μας παράδοση. Η απήχηση που έχουν στο κοινό αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού
καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης


Πάντα με χαροποιεί η ιδέα των νέων τραγουδιστών που απαλλαγμένοι από το άγχος για το σουξέ, επιλέγουν το δύσκολο δρόμο της ποιότητας. Εδώ, σ` αυτό το cd, η Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή το αποδεικνύουν έμπρακτα. Τις πρωτοάκουσα, έφηβες ακόμα, το 2001 και τις προσκάλεσα στη συναυλία μου στο Ηρώδειο. Ήταν η πρώτη τους επίσημη παρουσία. Με γοήτευσαν με τις ωραίες φωνές τους και τη γνησιότητά τους.




Με χαρά διαπιστώνω πως συνεχίζουν με σοβαρότητα και σεβασμό να υπηρετούν το τραγούδι, το παραδοσιακό και όχι μόνο, το τραγούδι χωρίς σύνορα, μ`ένα δικό τους ιδιαίτερο τρόπο. Είμαι σίγουρη ότι έχουν πολλά να μας προσφέρουν στο μέλλον.
Μαρία Φαραντούρη

Για εισιτήρια καλέστε στα τηλέφωνα: 6945463675, 6977399777, 24310-75865
Επίσης εισιτήρια θα διατίθενται την Παρασκευή και το Σάββατο, 11:00 έως 13:00 στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων.




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου