Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Κάτοικοι εναντίον Μοναχού και Καλογριών στον Άγιο Προκόπιο Τρικάλων


Καζάνι που βράζει είναι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Δ.Δ. Αγίου Προκοπίου του Δήμου Πύλης Τρικάλων.




Στην αποψινή συνέλευση των κατοίκων αναδείχθηκε σοβαρό πρόβλημα συνύπαρξης των κατοίκων με τον Ιερωμένο και τις τρεις καλόγριες της Ιεράς Μονής.

Οι κάτοικοι κατήγγειλαν ότι υπάρχει αντικοινωνική συμπεριφορά από τον Ιερωμένο και τις καλόγριες, έχοντας ουσιαστικά θέσει εκτός λειτουργίας την Ιερά Μονή και δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε αυτή των πιστών.

Επίσης καταγγέλθηκε πως η συμπεριφορά τους είναι ανάρμοστη ως προς τους κανόνες της εκκλησίας και δείχνουν εικόνα «ιδιοκτητών» μιας Ιεράς Μονής που οι κάτοικοι αναστήλωσαν με δικά τους χρήματα.

Ταυτόχρονα καταγγέλθηκε πως δεν επιτρέπεται πρόσβαση των κατοίκων σε περιοχή του Μοναστηριού όπου υπάρχει η πηγή υδροδότησης του χωριού και στην οποία πρέπει να γίνουν εργασίες συντήρησης.

Επίσης αναφέρθηκε πως υπάρχουν απειλές από τον Ιερωμένο ότι δεν θα επιτραπεί στις 8 Ιουλίου να πανηγυρίσει το Μοναστήρι.

Στην εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα για να αποφευχθούν χειρότερες καταστάσεις, ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Κουφογάζος που παρέστη στην συνέλευση των κατοίκων, ζητώντας να υπάρξει γι ακόμη μία φορά συνάντηση των κατοίκων με τον Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλέξιο.

Στην γενική συνέλευση υπήρξε σύνταξη υπομνήματος που περιγράφει την κατάσταση και το οποίο εκτός από τον Μητροπολίτη θα παραδοθεί και στον Νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη που κατάγεται από την περιοχή.

trikalanews






Δημοσίευσέ το στο:

1 σχόλιο: