Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Άνοιξε το «ΙΑΣΩ Θεσσαλίας» - Η δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική μονάδα υγείας της χώρας, εκτός Αττικής.


Ξεκίνησε η λειτουργία στη Λάρισα του πρώτου ιδιωτικού νοσοκομείου στην περιοχή με 175 κρεβάτια





Ξεκίνησε χθες και επίσημα τη λειτουργία της η ιδιωτική κλινική Ιασώ Θεσσαλίας, η οποία αποτελεί ένα μεγαλόπνοο επενδυτικό σχέδιο, με σύγχρονες εγκαταστάσεις, υποδομές, στελέχωση και οργάνωση μητροπολιτικού νοσοκομείου.

Σε πλήρη ανάπτυξη η κλινική θα διαθέτει 213 κλίνες και εκτιμάται ότι θα αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική μονάδα υγείας της χώρας, εκτός Αττικής. Διαθέτει περί τα 27.000 τ.μ. στεγασμένου χώρου, κατασκευασμένο σε οικόπεδο 60 στρεμμάτων. Κατά την πρώτη λειτουργία της έχουν αναπτυχθεί οι 175 κλίνες και σταδιακά θα ολοκληρωθεί και η ανάπτυξη των υπολοίπων.


Το ύψος της επένδυσης ανήλθε στα 70 εκατομμύρια ευρώ. Κατά το αρχικό στάδιο λειτουργίας οι εργαζόμενοι αναμένεται να ξεπεράσουν τα 250 άτομα και σε πλήρη ανάπτυξη τα 400. Επιπλέον αυτών αρχικά θα εργαστούν 21 επιστημονικά υπεύθυνοι ιατροί και 24 εσωτερικοί ιατροί, αριθμός που θα αυξάνεται με την ανάπτυξη και των υπόλοιπων δραστηριοτήτων. Πέραν αυτών δεκάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, επισημάνθηκε, ιατροί, θα συνεργαστούν με το Ιασώ Θεσσαλίας.

Το επενδυτικό σχήμα περιλαμβάνει μόνο ιατρούς, 120 από τη Θεσσαλία, που στην πλειονότητα τους θα δραστηριοποιηθούν στην υπό ίδρυση κλινική, αλλά και τον γνωστό όμιλο Ιασώ. Ο όμιλος κατέχει στην Αθήνα, το μαιευτήριο Ιασώ, τη Γενική Κλινική Ιασώ General και την Παιδιατρική Κλινική Ιασώ.

Το Ιασώ Θεσσαλίας διαθέτει τέσσερις πυλώνες, τη Μαιευτική - Γυναικολογική Κλινική, τη Γενική Κλινική, την Παιδιατρική Κλινική και πλήρες Διαγνωστικό Εργαστήριο. Η αρχική λειτουργία περιλαμβάνει τα τμήματα Παιδοχειρουργικό, Παιδοχειρουργικό Ω.Ρ.Λ. , Παθολογική, Καρδιολογική, Οφθαλομολογική, Χειρουργικό, Ορθοπεδικό, Ω.Ρ.Λ. Γναθοπροσωπικής και Στοματικής Χειρουργικής, Ουρολογικό και Νευροχειρουργικό, Μαιευτικό, Γυναικολογικό και Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης. Ακόμη έχουν αναπτυχθεί κι άλλες μονάδες, όπως Μονάδα Τεχνητής Αναπαραγωγής (IVF) , Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Ενηλίκων, Πολυδύναμη με ειδικό χώρο για Νοσηλεία Παίδων, Νεογνική Μονάδα προώρων, τρίτου επιπέδου.


Η κλινική είναι προσβάσιμη σε όλους τους πολίτες. Η πρόσβαση των πολιτών προς την κλινική γίνεται μέσα από τον ιατρό τους, εφόσον διατηρεί συνεργασία με την κλινική. Αν κάποιος δεν έχει ιατρό αντίστοιχης ειδικότητας να τον παρακολουθεί, μπορεί να απευθύνεται στην κλινική. Τέλος, η κλινική θα έχει πάντοτε σε εφημερία ειδικούς ιατρούς των κυριότερων ειδικοτήτων, οι οποίοι θα υποδέχονται αντίστοιχα περιστατικά.




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου