Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Ο μικρότερος τενίστας με καρότσι


Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Γερμανίας και άλλων κρατών Ευρώπης «Βασίλης Τσιτσάνης» θα τιμήσει το Θεσσαλό Ραφαήλ Πατρωνίδη (ετών 11) από την Νίκαια Λαρίσης






Οι Θεσσαλοί της Ευρώπης θα τιμήσουν τον Θεσσαλό νεαρό Ραφαήλ Πατρωνίδη και προσκαλούν όλο τον Ελληνισμό της παροικίας να παρευρεθεί στην τιμητική εκδήλωση που θα γίνει την Κυριακή 28 Μαρτίου 2010 και ώρα 15:00 – 16:00 στους αθλητικούς χώρους Tennis-Center-Noris, Pahreser Str. 15, 90449 Nuremberg, στη Νυρεμβέργη Γερμανίας όπου και θα διοργανωθεί το τουρνουά τέννις BAVARIAN-INDOOR-OPEN 2010.


Ο Ραφαήλ Πατρωνίδης δεν περπάτησε ποτέ στη ζωή του. Κάνει όμως βήματα πάντα προς τα μπροστά.

Στα 11 χρόνια που βρίσκεται πάνω στη γη δεν είχε ποτέ την πολυτέλεια να τρέξει. Ωστόσο ξεπερνάει κάθε στόχο που βάζει πολύ πιο γρήγορα από τον καθένα γύρω του. Ο μικρός Ραφαήλ Πατρωνίδης έχει σημειώσει ένα σημαντικό ρεκόρ. Είναι αυτή τη στιγμή ο μικρότερος τενίστας σε καρότσι στον κόσμο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αντίστοιχης παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Προπονητής του είναι ο κ. Κώστας Βαζούρας (επίσης από την Θεσσαλία) ο οποίος θα παρευρεθεί στην τιμητική εκδήλωση. Ένας έμπειρος και γνωστός αθλητής. Είναι ο άνθρωπος που έχει αναλάβει τον Ραφαήλ από τα 8 του χρόνια.

Καλούμε τον ελληνισμό να παρευρεθεί στην τιμιτική εκδήλωση και να χειροκροτήσει από κοντά τον μικρό Ραφαήλ Πατρωνίδη.



Ραφαήλ Πατρωνίδης - Ο μικρότερος τενίστας με καρότσι

Ο Ραφαήλ δεν περπάτησε ποτέ στη ζωή του. Κάνει όμως βήματα πάντα προς τα μπροστά. Στα 11 χρόνια που βρίσκεται πάνω στη γη δεν είχε ποτέ την πολυτέλεια να τρέξει. Ωστόσο ξεπερνάει κάθε στόχο που βάζει πολύ πιο γρήγορα από τον καθένα γύρω του. Με αυτά και με αυτά, λοιπόν, ο μικρός Ραφαήλ Πατρωνίδης έχει σημειώσει ένα σημαντικό ρεκόρ. Είναι αυτήν τη στιγμή ο μικρότερος τενίστας σε καρότσι στον κόσμο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αντίστοιχης παγκόσμιας ομοσπονδίας.


«Και πού να πήγαινα για μπάσκετ» μάς λέει χαμογελώντας για καλωσόρισμα ο γεμάτος ευγένεια Ραφαήλ «εγώ αυτό ήθελα αρχικά όμως έκανα το χατίρι της μαμάς. Δεν πειράζει όμως γιατί όλα τα αθλήματα μου αρέσουν». Άλλωστε και ένας άλλος Ραφαήλ ο γνωστός σε όλους μας για τις παγκόσμιες πρωτιές του, Ναδάλ άφησε το ποδόσφαιρο που αγαπούσε για χατίρι του θείου του Τόνι.
Πριν από λίγο διάστημα ο Ραφαήλ ήταν σε αγώνες στην Ατάλλεια της Τουρκίας, ενώ ξεκίνησε την εμπειρία του στο εξωτερικό από τη Ρουμανία. Στους αγώνες αυτούς είχε ως αντιπάλους πολύ μεγαλύτερους ηλικιακά παίκτες και η δύναμη στα χέρια παίζει μεγάλο ρόλο. Παρ’ όλα αυτά όλοι του βγάζουν το καπέλο. Τώρα ετοιμάζεται για αγώνες στην Γερμανία.

Τον συναντήσαμε στα γήπεδα τένις της Νίκαιας όπου καμάρωνε για το καινούριο του αγωνιστικό καρότσι. «Είναι το πρώτο μου» έδειχνε με περηφάνια και κάποια κολπάκια. Μέχρι τώρα αγωνιζόταν με το άλλο που είχε και για την απλή καθημερινή χρήση «πιστεύω πως αν το συνηθίσω θα καταφέρω να ανεβάσω κι άλλο την απόδοσή μου». Οι στατιστικές του λένε πως πρόκειται για έναν ποιοτικό παίκτη που αν συνεχίσει έτσι θα κατακτήσει στα επόμενα χρόνια μεγάλες διακρίσεις.


Η ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ, Ο ΦΕΝΤΕΡΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

Πηγαίνει στην έκτη δημοτικού και αγαπημένο του μάθημα «για μέσα στην τάξη είναι η Γλώσσα. Όμως έξω από την τάξη μου αρέσει περισσότερο η γυμναστική. Αυτό είναι το μάθημα που αγαπώ περισσότερο».
Μιλώντας για τη διαφορετικότητά του στην κίνηση μας είπε «αυτήν είναι που με κάνει και ξεχωρίζω. Ενώ μην ξεχνάτε το εξής: έχω το προτέρημα να κάθομαι και να είμαι ξεκούραστος». Ένα παιδί με τέτοιο χιούμορ δεν θα μπορούσε να μην στείλει και μηνύματα ουσίας «το μόνο που θέλω να πω εγώ για τα παιδιά που έχουν κινητικό πρόβλημα είναι να καταλάβουν οι γονείς τους πως οφείλουν να τους δώσουν την ευκαιρία να δραστηριοποιηθούν σε αθλήματα».
Όσο για το ίνδαλμά του, μπορεί να έχει κοινά... στοιχεία με τον Ναδάλ ωστόσο θαυμάζει απεριόριστα τον Ρότζερ Φέντερερ «έχω λίγο από το στυλ του» μας λέει αστειευόμενος.


ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΒΑΖΟΥΡΑ

Προπονητής του είναι ο Κώστας Βαζούρας (ετοιμάζεται για αγώνες στην Ιταλία). Έμπειρος και γνωστός αθλητής. Είναι ο άνθρωπος που έχει αναλάβει τον Ραφαήλ από τα 8 του χρόνια «Είναι πανέξυπνος και αντιλαμβάνεται την κάθε κατάσταση. Από αγωνιστικής άποψης τα πάει περίφημα» τονίζει και συνεχίζει δίνοντας μια άλλη διάσταση στο θέμα. «Ο Ραφαήλ είναι σε θέση να «τραβήξει» και άλλα παιδιά στο γήπεδο. Να γίνει ο «φάρος» των παιδιών με κινητικά προβλήματα. Να δώσει σε όλους να καταλάβουν πως η δράση είναι το σύνθημα για την ίδια τη ζωή».
Αναφερόμενος στην πολιτεία είπε με πικρία «Η πολιτεία δίνει επιδόματα για να κρατάει τον κόσμο μέσα στο σπίτι. Αυτό κάνουν τόσα χρόνια. Δεν είναι αντιμετώπιση αυτή».


ΕΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΟ...

Δίπλα τους καθόταν και ο πατέρας του Ραφαήλ, Γιώργος. Για παράπονα και αδικίες είχε να μας πει πολλά όμως επικεντρώθηκε μόνο στα αθλητικού περιεχομένου. «Του Ραφαήλ του αρέσει πολύ η μπάλα. Γι’ αυτό πάμε εδώ και πολλά χρόνια στην ΑΕΛ» μάς είπε και συνέχισε «αγοράζαμε πάντα δύο διαρκείας και τον έπαιρνα στην αγκαλιά μου για τη θύρα 4. Από τον αγώνα με την Ρέικιαβικ και μετά όμως μας είπαν πως υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις αναπήρων στο πέταλο. Όποιος πάει εκεί και χωρίς καρότσι μάλιστα δεν πρόκειται να δει τίποτα. Είναι τόσο χαμηλά που με το στρώμα μπροστά, τα πανό από δίπλα δεν μπορείς να δεις γήπεδο. Κρίμα γιατί δεν θέλουμε να κόψουμε την μπάλα γι’ αυτό το λόγο. Αγαπάμε την ομάδα όμως δεν είναι αντιμετώπιση αυτή. Ο Ραφαήλ και ο κάθε Ραφαήλ διψάει για την μπάλα».


...ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ωστόσο υπάρχουν και οι παράγοντες που ενισχύουν τις δύσκολες καταστάσεις. Οι γονείς και ο γυμναστής του Ραφαήλ ευχαρίστησαν θερμά τόσο τον δήμαρχο Νίκαιας κ. Κομήτσα για την αγορά του αγωνιστικού καροτσιού όσο και την «Αρωγή» για την κάλυψη εξόδων σε τρία διεθνή τουρνουά. «Μας δίνουν κουράγιο και δύναμη τέτοιες κινήσεις» μάς είπαν και είναι η αλήθεια.





Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου