Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Ο Τρικαλινός Γιάννης Τρίγκας κέρδισε στην Καρδίτσα τον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος Enduro


Ο Τρικαλινός οδηγός ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο φετινό πρωτάθλημα κερδίζοντας στην κατηγορία του και την γενική – Πρωτιά Γκαγκανάτσιου στους βετεράνους





Ο Γιάννης Τρίγκας όχι μόνο κέρδισε άνετα στον πρώτο του αγώνα την Κυριακή στην Καρδίτσα αλλά έδειξε πως στην καλή του ημέρα θα είναι δύσκολο να χάσει καθώς έχει προετοιμαστεί πολύ καιρό για την σειρά αγώνων. Η ΚΤΜ έκανε πάρτι στην Καρδίτσα καθώς κέρδισε όλες τις πρωταθληματικές κατηγορίες με Τρίγκας (Ε1), Σταμάτη Μαντά (Ε2) και Αδάμο Πράσσο (Ε3).

Ο καλός καιρός των τελευταίων ημερών ήταν σύμμαχος των αθλητών στον αγώνα παρόλο τους δυνατούς ανέμους. Η πλατεία Ν. Πλαστήρα στο κέντρο της Καρδίτσας ήταν το καλύτερο σημείο για το parc ferme και τη διαφήμιση του αγώνα, παρόλα αυτά οι θεατές την Κυριακή ήταν άφαντοι!

Η διαδρομή του αγώνα, αρκετά καλή για πολλούς αθλητές, ήταν απαιτητική και αποζημίωνε με τις εικόνες γύρω από την λίμνη. Τα πολλά νερά, σχημάτισαν λούκια και η λάσπη έντυσε καφέ τους συμμετέχοντες. Η ειδική στην πίστα motoscross στην Μητρόπολη Καρδίτσας και η δεύτερη ειδική στο Μορφοβούνι (λίμνη Πλαστήρα) σύνθεσαν το σκηνικό του αγώνα.



Κατηγορία Γενική

Έχει προπονηθεί αρκετά, περίμενε με ανυπομονησία τον αγώνα και το πανηγύρισε δεόντος μετά την τελευταία ειδική. Ο λόγος για τον Γιάννη Τρίγκα (ΚΤΜ Hellas, #123) ο οποίος επέστρεψε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, με νέα ομάδα και ξεκάθαρο σκοπό, να κυριαρχήσει! Αυτό έκανε στον πρώτο αγώνα, κυριάρχησε των αντιπάλων του σε γενική και κατηγορία. Έτσι έκανε τρεις τις νίκες του στην γενική από τότε που ξεκίνησε να αγωνίζεται. Σοβαρός και αρκετά προπονημένος επέστρεψε στο πρωτάθλημα και ο Σταμάτης Μαντάς (KTM Hellas, #251) έχοντας και αυτός υποστήριξη από την κορυφαία ομάδα του πρωταθλήματος με σωστά προετοιμασμένη μοτοσυκλέτα βρέθηκε πολύ ψηλά στην γενική στη δεύτερη θέση. Στην τρίτη θέση ο επί ετών δυνάστης των αγώνων enduro Βασίλης Σιαφαρίκας (Honda Motoaction TRS) ταλαιπωρούμενος ακόμα από τον τραυματισμό του, δεν κατάφερε να απειλήσει για την πρώτη θέση.


Στην τέταρτη θέση της κατάταξης ο Γιώργος Κοινωνάς (Honda Motoaction TRS) που ταλαιπωρήθηκε και αυτός με τραυματισμούς την περασμένη χρονιά επιστρέφει με νέα ομάδα. Για ελάχιστο κλάσματα του δευτερολέπτου ο Γιάννης Παυλίδης (Superbike Husqvarna) χάνει την τέταρτη θέση και βρίσκεται πέμπτος την πρώτη χρονιά του σε μεγάλη κατηγορία. Την εξάδα κλείνει ο Αδάμος Πράσσος καθώς βρίσκεται σε καλή κατάσταση επωφελούμενος της μεγάλης του πείρας στους αγώνες.


Κατηγορία Ε1

Ο Γιάννης Τρίγκας κέρδισε τον πρώτο αγώνα της σειράς επωφελούμενος της καλής κατάστασης, προετοιμασίας και ίσως τον τραυματισμό του δεύτερου στον αγώνα Βασίλη Σιαφαρίκα. Η διαφορά των 49 δευτερολέπτων ήταν αρκετή για τον Τρίγκα στον πρώτο αγώνα. Περιμένουμε την απάντηση του Σιαφαρίκα στον επόμενο κομβικό αγώνα, τον διήμερο της Θεσσαλονίκης, που θυμίζω είχε ξανακερδίσει ο Τρίγκας πριν δυο χρόνια. Στην τρίτη θέση ο Παναγιώτης Θερριός (Ina TV Hypermotos Honda) κατάφερε και κράτησε τους υπόλοιπους διεκδικητές πίσω του ανεβαίνοντας στο βάθρο για πρώτη φορά φέτος. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Παναγιώτης Καδόγλου (Superbike Husqvarna), o Απόστολος Ζβιντερίκος (ΚΤΜ) και ο Φώτης Σκαρής (Gas Gas).

“Η αλήθεια είναι πως ήμουν αγχωμένος με τον εαυτό μου και όχι για τον Σιαφαρίκα ή τους υπόλοιπους για τον λόγο ότι έλειπα ένα χρόνο. Έχω χάσει την επαφή με τον πολύωρο αγώνα όπως είναι το enduro, κάτι που το βρίσκεις μόνο με αγώνες.

Μετά τον πρώτο γύρο, έκανα μια διαφορά ασφαλείας, κοντρόλαρα το ρυθμό μου και οδηγούσα με στρατηγική. Έχοντας λείψει ένα χρόνο δεν βρίσκω να έχει αλλάξει κάτι ιδιαίτερο στους αγώνες, το επίπεδο των αθλητών είναι καλό ενώ υπάρχουν πλέον καινούργιοι αθλητές. Έκανα μια νίκη αλλά το πρωτάθλημα είναι μπροστά μας, θα δουλέψω όσο μπορώ περισσότερο με προπόνηση και σε κάθε αγώνα θα προσπαθώ για την νίκη” δήλωσε ο Γιάννης Τρίγκας.





Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου