Τα δρομολόγια αυτά, εννέα ανά κατεύθυνση στη δυτική Θεσσαλία και η τακτική συγκοινωνία με τη Λάρισα και το Βόλο, είναι ένα νέο προϊόν που εξυπηρετεί σε ικανοποιητικό βαθμό τις ενδοθεσσαλικές μετακινήσεις, ενώ δίνει και δύο δυνατότητες ανταπόκρισης με τον προαστιακό της Θεσσαλονίκης στη Λάρισα.
Το test ήταν απόλυτα επιτυχημένο αφού η διαδρομή Τρίκαλα-Βόλος γίνεται σε λιγότερο από δύο ώρες, και ταυτόχρονα η τιμή του εισιτηρίου είναι για τους επιβάτες πολύ καλή ( κοστίζει 10,70 ευρώ το εισιτήριο με επιστροφή).
Ξεκινήσαμε λοιπόν από τα Τρίκαλα είκοσι πέντε εκδρομείς το πρωί της Κυριακής και μετά από ένα ωριαίο διάλειμμα στη Λάρισα για καφεδάκι, αναχωρήσαμε για το Βόλο. Αφήσαμε στα αριστερά μας τον χιονισμένο Όλυμπο και τον Κίσαβο και διασχίζοντας τον πρασινισμένο κάμπο φτάσαμε στο όμορφο λιμάνι της Θεσσαλίας. Εκεί στον ανακαινισμένο ιστορικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, μας περίμεναν φίλοι του συλλόγου μας, που μένουν στο Βόλο, για να μας κατατοπίσουν και να βοηθήσουν στην ξενάγησή μας στην πόλη.
Ο καιρός ήταν πολύ καλός και η λιακάδα μας έσπρωχνε για μια μεγάλη βόλτα στην παραλία δίπλα στην καταγάλανη θάλασσα. Φτάσαμε λοιπόν περπατώντας στην άλλη άκρη της πόλης με σκοπό να επισκεφθούμε το πολύ αξιόλογο αρχαιολογικό μουσείο.
Στη διαδρομή μας αυτή μια παρέα των εκδρομέων μας είχε την ευκαιρία να θαυμάσει τις φημισμένες αγιογραφίες του Γουναρόπουλου στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας.
Στο αρχαιολογικό μουσείο είχαμε την τύχη να συναντήσουμε τον διακεκριμένο αρχαιολόγο κύριο Μπάμπη Ιντζεσίλογλου, που με μεγάλη προθυμία ανέλαβε να μας κάνει μια γοητευτική ξενάγηση στα εκθέματα του Μουσείου. Ο κ. Ιντζεσίλογλου είναι ο άνθρωπος που έφερε στο φως το ιερό του Απόλλωνα στο χωριό Μοσχάτο της γειτονικής Καρδίτσας και έχει επίσης ασχοληθεί με πολλές άλλες ανασκαφές στη Θεσσαλία.
Μετά την ξενάγησή μας στο Μουσείο, σπεύσαμε σε ένα παραλιακό ουζερί για την προγραμματισμένη μας τσιπουροκατάνυξη.
Η αναχώρηση έγινε από το Βόλο χωρίς απρόοπτα στις τρεις το μεσημέρι και στις πέντε είχαμε πια επιστρέψει στα Τρίκαλα.
Κατά τη διάρκεια της διαδρομής το προσωπικό της αμαξοστοιχίας, μας ανέφερε ότι παρά την έλλειψη διαφήμισης, καθημερινά αυξάνονται οι επιβάτες των νέων τοπικών δρομολογίων, αφού το επιβατικό κοινό ανακαλύπτει τη μεγάλη εξυπηρέτηση που αυτά προσφέρουν.
Τέλος μετά την άφιξή μας στα Τρίκαλα έγινε προς τους εκδρομείς μία σύντομη ενημέρωση για τις εργασίες που γίνονται από το σύλλογο στον μουσειακό συρμό, απέναντι από τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης μας και οι οποίες στο εσωτερικό του βαγονιού ολοκληρώνονται σε λίγες μέρες.
Κάπου εκεί τελείωσε η βόλτα μας και το ραντεβού ανανεώθηκε για τον Μάιο, όταν θα επιστρέψουμε στον Βόλο για να ανηφορίσουμε με το γραφικότατο τρενάκι του Εβαρίστο Ντε Κίρικο στις Μηλιές του Πηλίου.
Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμων Τρικάλων
Δημοσίευσέ το στο:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου